Část webu nedostupná z WWW, dostupná z FTP

Zdravím,
na mém webu slamakovise.wz.cz jsou soubory v kořenovém adresáři a v adresáři sphp nedostupné přes WWW. Zobrazí se standardní WZí 404. Přitom přes FTP tyto soubory vidím a mohu s nimi pracovat. V posledních měsících jsem nic nikam nenahrával ani nemazal, všechno dosud fungovalo. Ostatní soubory jsou dostupné i z webu, tj. dostanu se např. na obrázky ve složce sphp/images.

Ukázkové adresy:

http://slamakovise.wz.cz/index.php (nedostupné)
http://slamakovise.wz.cz/sphp/index.php (nedostupné)
http://slamakovise.wz.cz/sphp/images/050319-patamat.jpg (dostupné)
http://slamakovise.wz.cz/misc/zkouska.jpg (dostupné)
Všechny tyto objekty přitom existují.
<HTML>To bude váš problém:

<a href="http://web-sniffer.net/?url=http%3A%2F%2Fslamakovise.wz.cz%2Findex.php&gzip=yes&http=1.1">http://slamakovise.wz.cz/index.php</a> existuje a přesměruje se na http://slamakovise.wz.cz/sphp/index.php.

<a href="http://web-sniffer.net/?url=http%3A%2F%2Fslamakovise.wz.cz%2Fsphp%2Findex.php&gzip=yes&http=1.1">http://slamakovise.wz.cz/sphp/index.php</a> existuje a přesměruje se na http://slamakovise.wz.cz/sphp/instal00.php.

<a href="http://web-sniffer.net/?url=http%3A%2F%2Fslamakovise.wz.cz%2Fsphp%2Finstall00.php&gzip=yes&http=1.1">http://slamakovise.wz.cz/sphp/instal00.php</a> neexistuje, zobrazí se odkaz na webzdarmí 404ku a přesměruje se.

Takže s tímto nemáme nic společného. Detaily jsou v odkazech, které vedou na webový prohlížeč HTTP odpovědí.</HTML>
Aha, tak to už vím, čím to bude - někde se smazal nějaký konfigurační soubor toho úžasného blogovacího systému. Už se to jednou stalo. Nevím, proč mě nenapadlo zkontrolovat hlavičky http; jak hloupé. Díky.