mala pomoc

Tak včera som si dal na web movy dizajn stránok robil som ho pomocou tabuliek ale neviem ako to vyzera lebo často chodim po nete vidim neaku stranku s plno chybamy neda sa prejsť na odkaz, tabulky rozhadzane hore dole keď chapete čo myslím. Viem, že moja stranka sa mne može zobraziť inak ako napriklad niekomu inemu tak len mala prosba mriknite sa niekto na tie moje stranky www.pecino.wz.cz a napiste mi že či je všetko ok. A ešte jedna otázočka ako mam optimalizovať stranky npr. na rozlišenie 1024x768 ako to vidim na iných strankach neviem? Tak diki a inak idem do hajan lebo už
je sakra dosť hodin.
Mám Mozillu Firefox 1.0 a 1024x768 a všechno se zdá být ok.
Pokud jde o optimalizaci pro různé rozlišení, tak doporučuju nechat tomu prostřednímu sloupci šířku v procentech, tedy tak, jak to máš teď. Stránka se pak snadno přizpůsobí rozlišení, sloupec se buď zmenší nebo rozšíří, tím pádem je optimalizace IMHO vlastně hotová.
>> A ešte jedna otázočka ako mam optimalizovať stranky npr.
>> na rozlišenie 1024x768 ako to vidim na iných strankach neviem?

Pokud na některéch stránkách vidíš

"Optimalizováno pro rozlišení 1024x768",

tak to většinou znamená toto:

"Stránky jsem dělal na rozlišení 1024x768 a nic jiného jsem nezkoušel, takže jiné rozlišení na vlastní riziko."

nebo

"Stránky jsou dělané pro 1024x768, na menších rozlišeních musíte scrollovat, to ale ale váš problém, já s tím nic dělat nebudu, lidi s 800x600 si prostě musí zvyknout že scrollovat budou."

nebo dokonce

"Na jiném rozlišení než 1024x768 se vám všechno totálně rozhodí, protože jsem si s tím vyhrál tak aby všechno pěkně sedělo jen na tomto rozlišení, design je životně závislý na zalamování na konci řádků."

----------------------------
Ke druhému případu poznámku - uživatelé s 800x600 budou buď nadávat na webmastera a trpět (pokud stránku nutně číst potřebují) nebo půjdou prostě jinam.
Tak som rad že všetko je v poriadku a ďakujem, že ste mi pomohli pochopiť to s tou optimalizáciou. Tak vám ďakujem všetkým za pomoc a dufam že sa vám moje stranky páčili. Tak pri ďalšiom problémiku dovi. Pecino
Dovolím si ještě rozšířit svůj příspěvek o jeden postřeh. Teď jsem na nejmenovaných stránkách jednoho pravidleného přispěvovatele do tohoto fóra našel toto:

Delal sem to v rozliseni asi 1152x864, jesli mate nizsi tak si polibte prdel a bude se vam to bude blbe zobrazovat.

Což je taky možnost. Viz poslední věta mého minulého příspěvku.
Pravidelnej, to souhlasí, 1152x864, to taky tak si... TO NESOUHLASÍ. Bylo to www.ondragames.wz.cz?
2Columbo: já bych neřekla, že jsi pravidelnej přispivatel, spíš častej... Takže se o tebe zřejmě nejedná. Nebo snad nevíš, co máš na stránkách? Tomu říkám schíza :-)
LOL!
Je tam:
Tyto stránky byly vytvářeny v rozlišení 1152x864 a nemuselo se moc scrollovat. Jen trochu. Zajímavé by byly v 800x600....
2Columbo: za 1. není nutný sem kopírovat svoje stránky, číst umíme (snad) každej... a za 2. LOL a ROFL, dneska odcházím domů s veselou náladou :-)
K designu se vyjadřovat nebudu (nelíbí se mi)

Spíš bych se zaměřil na to, co mě na tvé stránce zaujalo.
Je to příšerně pomalé stahování.
Jsem připojen přes LAN T3 a tvoje stránka se natahuje 15sekund!

Udělal's tam hned 2 zločiny proti lidskosti:

1) Banner od iReklama.
Bannerová síť iReklama (jedna z nejhorších v ČR) totiž dělá jednu příjemnou věc...Zjišťuje si referrery z klientova browseru.
Pokud jej nezjistí, tak zobrazí hlášku "reklama není umístěna na webu" (ochrana proti podvodným programům - velice slabá)
Toto by tak nevadilo, kdyby byl banner v Iframu - ALE ON NENÍ!

Celá stránka čeká 10s na to, až server iReklama zjistí, že moje Opera žádný referrer neposlala (z důvodu ochrany osobních dat uživatele)

2) Počítadlo
Počítadlo máš v horní části stránky a pro jistotu ještě nemá definované rozměry (ta JavaScriptová verze). Takže zase celá stránka čeká 5s na zjištění stavu počítadla.
"...moje Opera žádný referrer neposlala (z důvodu ochrany osobních dat uživatele)"

To máš pravdu, kdyby se někdo dozvěděl, na z jaký stránky jsi klikl na odkaz, bylo by to pěkně v řiti..
Colombo > byl to přesný citát vytvořený postupem - vypnout JS;-), označit, CTRL+C, CTRL+V. Takže pokud to na svých stránkách nemáš, asi nebyl od tebe (logicky).

Ostatní > sorry za ten offtopic.
Tak dúfam že stránky sú o čosi rýchlejšie dal som počítadlo nakoniec a reklamu som dal do ifrme. Pecino
columbo: proc do kazdeho threadu cpes svuj link? jesli sis nevsim tak tam nahore v hlavicce prispevku je to jaksi taksi napsany.... nebo si myslis ze tvoje stranky jsou tak ohromujici a nehorazne zajimave ze o to kazdy stoji... jinak pecino pohoda web.... je dobre prehledny nasel sem hned to co sem chtel
DT: Kdo ti z referreru ofrozí soukromí (teda spíš jak?)
K webu. Ale jo. Možná akorát úvodní stránka má prostřední tabulku bez pravých borderů (mozilla).
Já namám moc rád tyrkysovou, nebo jaká to je barva, ale to se nelíbí mě. Jiným možná jo.
Možná přece jenom barvy: hover na odkazy udělá takovou barvu, že ji na svém stařičkém LCD téměř nevidím. Možná by stálo za to to malinko změnit (doplňkovou barvu k původní, tedy nějakou tmavší žlutou?)

Teď jsem si všiml, že na úvodní stránce je reklama jinde jak u ostatních stránek. Neměla být v tom horním prázdném rámečku? (je nad ním) Aha, tak jinak. Tam je wzreklama v rámečku je jiná... OK

Jinak se to jeví příjemně.
hele smim mít dva účty že já dyž se přihlásim a chci něco dělat tak mě to vyhodí a prej se mám přihlásit
Já mam dva účty a jde mi to.
dikes
jak mám smazat účet
>(megagigahustystranky.wz.cz)

:D
tomas01: Všechno vymaž, časem se to samo zruší.