Problém s FTP

Lama: mohu potvrdit, že existuje. Jen stejně asi jako Yetti ví co dělá když se moc neukazuje
ds: Mail na podporu jsem psal před 5 dny a žádná odpověď !
<HTML>jamas: tak pět dnů to ještě není (a opětovné posílání podle mě moc nepomůže). Já myslím, že tam mira problém prostě nevidí. Ale zkusím se ho tedy zeptat ještě jednou. Já se na web na stejném serveru připojím a ftp mi funguje. Nevím, zkoušel jsi třeba jiného ftp klienta?</HTML>
Omluva, 5 dni to není. "Opětovné posílání nepomůže" - tak co mam dělat jiného, když nikdo nereaguje.
Chyba asi opravdu nebude u mě, když ten problém mělo najednou víc lidí.
Thalia: Clear FTP 2006 se připojí, takže OK, ale stejnat by mě zajímalo proč se ve stejnou dobu několika lidem sekne připojení přes TC ?
A co takhle zkusit opačný efekt.
Všichni tu radíme, ať si zapnou pasivní režim. Což doporučuji i nadále.
Já jsem před nedávnem narazil právě na opačný efekt. V TC mám globálně nastaven pasivní režim. Připojím se s pasivním režimem k jednomu serveru a on mně to furt otravoval s PASVem. Tak jsem si řekl, že pasivum zrušim a ejhle z Pendolina se rázem stal Šinkanzen.

Takže zkus když tak ještě aktivní režim.
Zdravím všechny a taky se přidám k nářkům na problémem při připojení přes FTP. Používám hlavně TC, ale vyzkoušel jsem i jiný, ale stále stejný výsledek. K serveru se připojím, ale nahrát soubory tvá buď hrozně dlouho, anebo se tváří, jako že se nahrají, ale na serveru pak nejsou. Anebo, pokud uý je nějak na server dostanu, nejde nic smazat... :-(
Roman
da sa pripojit na wz.cz cez FTP aj pomocou WinSCP, bo mne to nejako nejde ... ak viete ako na to ... dakujem za radu
<HTML>Jestli se nemýlím, tak FTP a SCP jsou dva různé protokoly. Takže pokud budete mluvit čínsky, ten maďar vám prostě rozumět nebude.</HTML>
Nipal: Nemýlíš se. Ovšem na druhou stranu WinSCP podporuje nejen SCP, ale i klasické FTP.

Host name: tvůj účet (mia-model.wz.cz)
User name: tvůj účet (mia-model.wz.cz)
Password: co asi
File protocol: FTP
Port number: 21

Kdyby něco. Pak v listě vyhledat Connection a v něm zvolit Passive mode.
Po léta používám FileZilla (momentálně verze 3.0.1) a nejprve u kamaráda a pak u sebe jsem úspěšně používal připojení FTP na Webzdarma, které bylo rychlejší a pohodlnější oproti webovému.

Poslední týdny je to skoro naruby, FTPéčkem se přihlásit nemohu, a webovému FTPéčku to občas vypadne - je potřeba se znovu přihlásit.

Záměrně jsem kontroloval nastavení:
- vynucený pasivní režim
- číslo portu ... 21
- host name .... rck.xf.cz
- user name ... rck.xf.cz
- heslo ... (klasika na 12 míst)
>>> přesto jediné co vidím, je ...

15:51:37 Stav: Zjišťuji IP adresu rck.xf.cz
15:51:37 Stav: Připojuji se k 88.86.113.137:21...
15:51:37 Stav: Spojení navázáno, čekám na uvítací zprávu...
15:51:37 Chyba: Nemohu se spojit se serverem
=======================================

Vzhledem k tomu, že je zde poslední dobou hodně komentářů o komplikacích s použitím FTP připojení se mi osobně zdá, že nebude zádrhel u jednotlivých uživatelů, ale možná bude centrálně "vypadlý" kablík u serveru. Nicméně je to čistě jen můj soukromý názor.

Jinak přeji příjemný den u toho placatého nesmyslu (hlavně z pohledu rodinných partnerů; myšlena klávesnice PC). Ahoj.
<HTML>Teď jsem se na ten FTP server rck.xf.cz zkusil dostat a normálně mi odpovídá. Takže u WZ bych chybu nehledal. Nevím, co daná chybová hláška znamená, ale možná máte špatně zadané heslo, nebo, pokud se zkoušíte připojit přes Vodafone, to někdo na straně vašeho operátora blokuje (taky to může blokovat nějaký váš firewall...).

Taky je možné, že ten klient je hloupý, očekává uvítací zprávu, ale FTP server žádnou mít nemusí.</HTML>
Nípal: Nevím nevím, zkoušel jsem se připojit z několika sítí a jen u jedné jsem prošel. Jinak to nejde. Nevím jestli hledat chybu u poskytovatele, nebo u WZ. Psal jsem na podporu a nikdo (překvapivě) mi neodepsal. Spojení přestalo chodit před 2 týdny, je to naprd, protože bych potřeboval aktualizovat stránky a takhle (rychlost 8B/s) se mi do toho nechce.
Tak sjem právě zkoušel na své FTP nakopírovat soubor a opět ho smazat - ve špičkách to uploadovalo i 7 MB/s. Problém asi nebude u WZ
Ahoj. Chci se jenom zeptaj jestli se nemenilo nejak nastaveni ftp? Uz asi pred mesicem jsem se chtel pripojit prez ftp v Commanderu a neslo mi to:( Psalo to ze casovy limit spojeni vyprsel!
No - měsíc je opravdu dlouhá doba :-))
deda01 - já myslím, že nyní se mění něco pořád, parametry pro připojení nejspíš zůstávají, problém bude nejspíš v tom, že na ně to dotyčné na druhé straně drátu nereaguje.

Na rozdíl od Tomova superpřipojení a super FTP serveru na straně Wz si myslím, že serverů je víc a to, že jeden jede automaticky neznamená, že to samé tadé dělají všechny ostatní
<HTML>Web ligasalmo.wz.cz je na stejném serveru jako můj web (a i jako Tomův) a mně ftp jede při uploadu asi 30 kbytes/s (já nemám v práci superpřipojení). Nevidím tedy důvod, proč by to nemělo jet. Zkoušel jsi třeba jiného klienta?</HTML>
Proč mi to jen připomíná:

http://databazetextu.unas.cz/page/texty/021.php ?

cituji:
9:20 Volala účtárna, prý se nemůžou připojit k serveru Accounting. Sáhl jsem po šanonu a poskytl jim standardní odpověď č.112: "Hmm, ale mně to funguje." Blekotal jsem ještě chvíli a pak jsem jim poradil, aby zkusili rebootovat a přilogovat se znovu. Mezitím jsem z úpeesky odpojil kávovar (kafe už stejně docházelo) a připojil zpátky kabel od serveru Accounting. Účtárna volala za chvíli znovu a říkala, že je všechno v pořádku. Přece jen, není nad spokojeného uživatele.

:-) nepochybně podobnost čistě náhodná
<HTML>ds: Taky bych rád věděl, proč ti to připomíná zrovna to. Máš obavy, že je kávovar nefunkční?</HTML>
Nípal: no vzhledem k tomu, kafe docházelo tak kávovar nepochybně fungoval. Tohle mě při úvahách, co mi to jen připomíná, nenapalo ani náhodou, snad také i proto, že funkčnost kávovaru na stole se pozná líp než funkčnost
nějakého serveru kdesi v dálce. Koukám, ale, že mi odchází něco jiného než kávovar...
<HTML>ds: Málo píšeš, proto ti odchází to něco jiného a máš příspěvky plné překlepů a nesmyslů. Taky to může být účinek omamných a psychotropních látek nebo nedostatek čerstvého vzduchu (poslední dobou hodně koukám na jeden lékařský seriál, kde je hlavní postavou psychopat chodící o holi).

Mějme sto lidí. A, B, C, ... Z. Všichni mají účet na serveru X. Pokud se 99 lidí (A až Y) připojí a Z ne, může být problém na serveru X. Tento problém by se však projevil i při používání správce souborů S, protože ten se rovněž připojuje na server X (používá FTP).

Předpokládám, že panu X (gyga) správce S na našem serveru X funguje. S jeho FTP účtem nebude tedy problém. Pokud se na server dostane - naváže spojení (což se podle logu stalo, i když čemu věřit? není to pravý log), tak se příčiny značně redukují na pár možných:

<b>1) Dementní FTP klient. Je problém použít třeba Total Commander?
2) Špatné nastavení FTP klienta.
3) Firewall.</b>
4) Filtrování packetů po cestě (problém ISP).
5) Virus.

Existuje reálný <b>log</b>? Který zachycuje FTP komunikaci, ne hlášení klienta?</HTML>
Nípal: "Všichni mají účet na serveru X. Pokud se 99 lidí (A až Y) připojí a Z ne, může být problém na serveru X" ... "máš příspěvky plné překlepů a nesmyslů"

Tak ti nevím ... ?!
<HTML>Co má být nesmysl?</HTML>