Odesílání mailu z PHP5

V aktuální verzi PHP 5.2.6, která nyní běží na naší doméně http://tatran.wz.cz/, nám přestalo fungovat odesílání e-mailů prostřednictvím webového formuláře. Nejspíš proto, že funkce mail() se objevila v disable_functions (jak je vidět při z výpisu konfigurace PHP). Tam bohužel patří i funkce fsockopen(), takže nelze použít ani odesílání přes externí zaheslovaný SMTP server pomocí třídy PHPmailer.
Hledal jsem dlouho nějakou radu tady na fóru, ale marně. Vypadá to, že s upgradem PHP na verzi 5 padlo i už i tak dost omezené použití mail() na localhost. Pokud nechce uživatel vymýšlet "prasecká" řešení typu volání externích skriptů atd., má zřejmě smůlu. Nebo se mýlím ?
Prosím o někoho z moderátorů, aby k tomu řekl jasné slovo. Předem díky.
Také se přidávám k žádosti o jasné slovo zda funkce mail bude nebo nebude fungovat.
Zatím jsem se tady dočetl jen že je povoleno max 10mailů denně a že jestli mi nechodí maily pomůže poslat si mail sám sobě.
Mail sám sobě jsem si poslal a bez problémů přišel ale funkce mail() mi stále nefunguje.
Také prosím o povolení funkce mail().
Ah, sice na php5 asi nejedu, ale také se přidávám k petici :-)
Nejsem "kovaný" v počítačích, takže nevím co to je PHP5, ale mám následující a velmi pro mne nepříjemný problém :
Z mnou vytvořené webové stránky www.bogi.unas.cz nejde odeslat pošta. Na stránku jsem napsal klasickou e-mailovou adresu a pomocí hypertextového odkazu jsem se snažil usnadnit návštěvníkům odeslání pošty na mou adresu. Asi rok pošta chodila bez problémů a najednou asi před měsícem nic. Zkusil jsem na stránky stejným způsobem přidat další webové adresy od různých poskytovatelů služeb internetu (Seznam, Atlas, Tiskali), ale bez úspěchu. Požádal jsem známé o odeslání zkušebních mailů a tady je odpověď : V případě odeslání přes webovou stránku, mail normálně odejde(do mojí schránky, ale nedorazí) odejde i při zadání adresy manuálně(klávesnicí) přes poštovního klienta, a ta už dorazí normálně do poštovní schránky. Jak zjistit funkčnost odkazů e-mailové pošty na webových stránkách?
Grammetbauer: mailové odkazy (mailto:) jsou záležitosti klienta. Pracuji tak, že po kliknutí se otevře výchozí poštovní klient s předefinovanou emailovou adresou a z něj se pak už klasicky odesílá, jako by jsi to odesílal ručně. V tomto směru není problém na straně webzdarma.
Funkčnost odkazů se projevuje pouze tím, že se zavolá poštovní klient a vyplní pole komu. Nic víc. Pak už je to na poštovním klientovi. Pokud není zavolán poštovní klient, pak je buď odkaz chybně napsán nebo není definován výchozí poštovní klient.
Zdravím všechny kolegy se stejným problémem a také bych rád zažádal o opětovné povolení funkce mail(). Díky zákazu nechodí žádné upomínky z fóra (php bb) a degraduje to i jiné již hotové funkce na stránkách.

Předem děkuji správcům za vyřešení (povolení) problému s funkcí mail().
Sičák: Ve Vašem případě povolení nepomůže. I kdyby byl mail povolen, stejně bude forum degradované, protože tu platí omezení 10 emailu za hodinu. U Vás bych doporučil tam přidat podporu RSS a sledovat změny přes něj.
A ještě, abyste se vyhnul trestu za porušen zobrazení reklamy, tak si upravte zobrazení reklamy. Je zakázáno umisťovat reklamu pouze do stránky typu "Vítejte a klikněte zde". Viz podmínky zobrazení reklamy.
Fórum je malé a jen pro několik lidí, takže omezení 10 mailů za hodinu naprosto vystačuje, v případě že poslání jednoho hromadného mailu je bráno jako jeden do limitu.

To vítejte je tam takto jen z toho důvodu, protože vkládané reklamy nejsou ve validní formě, zbytek webu se snaží být. Navíc to není jen překlikávací reklama, ale i informační okno a základní rozcestník. Určitě se tak nesnažím obejít pravidla. Naopak, jakmile budou reklamy ve validní formě, rád tuto stánku sloučím s následující.
<HTML>Sičák: Někde jsem tu uváděl poměrně přesnou definici vstupní stránky - ta tvoje ji splňuje. Jinak mám ten dojem, že WZ reklamy validní jsou - jen ji někteří troubové neumí umístit do správné části stránky, případně uvést značku pro validní reklamu.

Co se týče mail() na zdejším PHP5, tak s tím vám já, moderátor, neporadím, ačkoliv bych rád :( Snad jedině se mohu modlit za povolení té funkce, než se PHP5 rozšíří na všechny servery.</HTML>
Pochopil jsem to dobře, že až se php5 rozšíří na všechny servery funkce mail() nebude fungovat už vůbec?
V tom případě bych poprosil o radu jak to udělat aby mi přišlo na email upozornění že mám na stránkách třeba nový vzkaz.
Předem děkui za radu.
<HTML><i>až se php5 rozšíří na všechny servery funkce mail() nebude fungovat už vůbec?</i><br>
Ne, vypnutí je dle mých informací jen dočasné. Jak dlouho je "dočasné", se MĚ neptejte.

2Sičák: koukám, že i přesto že jsi vložil značku pro strict reklamu, tak se ti vložila ne-strict. Vyměň v kódu banneru <div align="center"> za <div style="margin-left: auto; margin-right: auto">. A umísti banner v souladu s podmínkami, nebo se ti na webu objeví další horní reklamní lišta.</HTML>