chyba serveru

Odpovím tedy já:

Ano, webzdarma servr opravdu obsahuje chybu, díky níž je možné stáhnout jakýkoli zdrojový kód, i s příponou php. Chyba se vyskytuje poměrně často a dá se jí bránit pomocí vhodného nastavení .htaccess a vhodného umístění zdrojových kódů. Příčina chyby mi zatím není známa, nikdy se mi ji nepodařilo nasimulovat na lokálním servru.

Znáte někdo příčinu?
<HTML>Ne, bohužel nikdo příčinu nezná.</HTML>
Hm. Pak mě tedy napadá jedna málo pravděpodobná možnost. Nevím jakým způsobem se na webzdarma vytváření subdomény a přidělování diskového prostoru při zaregistrování. Napadá mě, že pokud je to řešeno zápisem do php.ini (nebo nějakého společného .htaccess), tak by se možná mohlo stát, že během zápisu do takového souboru nemá servr tento soubor celý k dispozici a dovedu si představit, že by pak tato situace mohla nastat. Nemůžu to ale na webzdarma nijak ověřit.
Apache se asi těžko bude konfigurovat v php.ini, nemyslíš? Daleko pravděpodobnější je podle mne situace, kdy modul PHP v Apache z jakéhokoli důvodu spadne.
php.ini je pouze konfigurační soubor pro PHP. Zapisuje se do něj pouze tehdy, když je potřeba něco nastavit.
Na samotný provoz nemá vůbec vliv. Co má vliv na chod jsou soubory httpd.conf a .htaccess. httpd.conf je centrální a popravdě je na tom stejně jako php.ini. Zasahuje se do něj jen, když je třeba. A ještě něco. Zapisovat do něj můžeš kdykoli, ale na provoz to nemá vliv. Do souboru přistupuje pouze při startu a pak zůstává po celou dobu v paměti. Jiná věc je .htaccess. Ten se načítá vždy.

Subdomény. Je společné pro všechny, takže není nutné pro každý účet vytvářet další pravidla. Jen by se tím zbytečně zatěžoval server a admini to ví.
Přidělování diskového prostoru (kvóty) je otázkou jednoho příkazu, který má na starost ale linux.

Nasimulovat problém na lokálním serveru se ti nepodaří, protože reálný provoz je jiný kafe.

Pokud jde o ten problém, tak nikdo neví. Jedním nejčastějším důvodem je špatně naspané .htaccess. Kdyby to mělo být přímo, tak jedině, jak říkal Kit. Musí dojít k situaci, kdy php soubor neprojde PHP interpretem. Což je buď selhání modulu nebo Apache zapomene předat. Tento problém lze přirovnat blesku. Víš, že se existuje ojediněle, ale nevíš kdy a kde se objeví.


BTW: Elektrostraka: Je fajn, že sem přidáváš svůj "odborný" názor, ale pokud něco nevíš, tak si to buď najdi a ověř, a nebo raději nic nepiš.
AJo vlastně. http.conf, případně jiný *.conf.

Tomíku: přesně tuhle odpověď jsem chtěl číst.
Elektrostraka: Když už, tak přesný název je httpd.conf, ale do toho se zapisuje opravdu jen málokdy. Po úpravách se oznámí Apache, aby si načetl novou konfiguraci. Běžící instance doběhnou se starou konfigurací a nové už nastartují s novou. Uživatelé by to vůbec neměli pocítit.