Jsem začátečník

Prosím potřebuji poradit,jsem úplný začátečník ve tvorbě www stránek.
Mám ji připravenou v HTML,ale nějak vůbec nemůžu přijít na to,kam ji dát,abych zkutečně mohla vidět jak vypadá,opravit chyby a atd.
Zkus si projít http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?34 (a ostatní).
dej (uloz) ji kamkoliv do svyho pocitace, nejlip do nejakyho adresare, kterej si pro ten ucel vytvoris, a dvakrat na ni klikni. pro zobrazeni stranky za ucelem opravy chyb ji nepotrebujes nahravat na server
Teď mě
to ukazuje tohle a já nevím jak to vyřešit,am co mám dát ........
Nepovolený přístup!
Přístup nebyl povolen. Zřejmě kvůli chybějícímu soubor index.html, index.htm, index.php v _kořenovém_ adresáři atp.
Pozor: system je citlivý na velikost písmen ! (tzn., že Index.htm není totéž, co index.htm)
Stejně tak nefunguje, pokud je index.html umístěn v nějakém podadresáři.
Nemůžu nikde najít žádné vysvětlení o těch adresářích.
A máš ten soubor index.html v kořenovém adresáři?
Teď? Už od prvního dotazu tam žádný index nemáš a ani jsi jej tam neměla. Psal jsem ti, aby sis ráčila přečíst odkazy na FAQ - nezájem? Tady je to vysvětleno http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?35 (pokud si to nakopčíš do adresního řádku prohlížeče a odentruješ). Pokud čekáš, že tady najdeš šablony pro web - jako např. estranky - jsi na nesprávném webhostingu.
Po registarci na webu žádné adresáře nejsou. Všechno je tu ve stylu "urob si sám"

udělej to jak píše Tonik - udělej si na PC adresář, tam nahraj to své připravené v HTML. Soubor, který bude reprezentovat titulní stránku se musí jmenovat index.html.
Když se v prohlížeči otevře ten soubor index.html tak se ukáže jak stránky vypadají.
Tam si stránky dolaď a odlaď.
Pak se připojíš ke svému účtu na WZ, nejlépe pomocí FTP a pak celý obsah adresáře z PC nahraješ do webového prostoru na WZ.
Když se pak zadá adresa http://hostel-prague-kaktus.euweb.cz/ tak server odešle prohlížeči obsah souboru index.html a tím se objeví stránky na webu.

PS: jde to i bez souboru index.html, ale pak nelze, bez dalších úprav, volat stránky pomocí
http://hostel-prague-kaktus.euweb.cz/
Všem děkuju,už jsem se tím prokousala a teď tvořím mažu a přepisuju a ukládám a pořád dokola.Všichni co to umíte,držte mě palce.:-)

PRO - Autor: Lama (lama.webzdarma.cz)
Datum: 17. 07. 2009 21:20
ráčila jsem to číst a nehledám tu šablony ,jenom jsem fakt netušila co znamená ,,kořenový adresář,index.html,atd vše,co je k výrobě stránek potřeba,,protože jsem se s tím ještě nesetkala.Je mě 50 a vše o pc se učím sama,,z doslechu,z dohledu a z dočtení,, ,ale ještě jse nepřeinstalovávala počítač a nedělala www stránky.
Možná by ses měl doučit co je to slušné jednání,protože žádný učený z nebe nespadl!
<HTML>Věro, ano, chápeme, že Vám může připadat jednání lidí na fórech tvrdé. Leč, když se takový dotaz objevuje nejméně třikrát týdně (prakticky v témže znění) a nikdo z tazatelů si předtím nezkusí zahledat či začíst FAQ, jinak se ani po těch letech chovat nemůžeme. Je to taková "profesionální" deformace. Mimochodem, zrovna Lama byl výjimečně slušný.

Palce pochopitelně držíme.</HTML>
Když někdo netuší co znamená ,,kořenový adresář,index.html,atd vše,co je k výrobě stránek potřeba,, - doporučuje se mu nejprve http://jakpsatweb.cz Divné je, že se to tady ani po týdnu od vzniku tématu neobjevilo. Zajímalo by mě, která část toho mého předchozího příspěvku se jeví jako neslušná?
Lama: Je neslušné na nováčky mluvit jazykem jiného kmene.

Je také neslušné, pokud si nováček před položením dotazu nepřečte FAQ. To není nadávka. Podle toho se s ním pak jedná.
Kit:není to neslušné mluvit jazykem jiného kmene,ale já toto ,,kořenový adresář,index.html, opravdu slyšela poprvé,FAQ jsem opravdu nečetla(což není neslušné,ale je to chyba),ale ostatní jsem pročítala mockrát.
ds:tohle jsem potřebovala slyšet...udělej to jak píše Tonik - udělej si na PC adresář, tam nahraj to své připravené v HTML. Soubor, který bude reprezentovat titulní stránku se musí jmenovat index.html.
Když se v prohlížeči otevře ten soubor index.html tak se ukáže jak stránky vypadají.
Tam si stránky dolaď a odlaď.
Pak se připojíš ke svému účtu na WZ, nejlépe pomocí FTP a pak celý obsah adresáře z PC nahraješ do webového prostoru na WZ.
...... a opravdu moc děkuju za vysvětlení a radu.
všem kromě ds:jak by vám bylo,kdybyste přišli ke mě do hostelu a zeptali se mě na něco,na co se mě ptájí hosté několikrát za den(třeba jestli máme apartmán i pro 4 lidi) a více jak tisíckrát za ty léta co pracuji s lidmy a já vám odsekla a poslala vás na pc,abyste si to tam přečetli,že se mě na takové věci ptá každou chvilku někdo.
PS:peru se s tím doposud,ale možná i proto, že kromě toho asi 20 hod ze dne mám i jinou práci.
<HTML>Až na to, že oni to odpovídání na otázky nemají v popisu práce jako ty.</HTML>
kaktusové Věře:
na téma neslušných rozhovorů lze podoknout, že
"Kdo chce s vlky být, musí s nimi výt"
:-)

PS:
pozor na odkazy typu:
file:///C:/www.hostel-prague-kaktus.euweb.cz/favicon.ico.gif
ty fungují jen na tom (lokálním) počítači, kde vznikly, na internetu ne
Po téměř třech měsících v tom pořád plaveš (nechci napsat že se topíš). A to jen proto, že si myslíš, že "to musí jít i bez naučení a pochopení problematiky". Kolik z těch odkazů na této stránce jsi pročetla? Pročetla = alespoň 2x (génius 1x). Hostel pod kaktusem nemá pár set Kč, aby zaplatil nějakého web amatéra, schopného zmastit alespoň primitivní stránku? To jsou asi ty dopady krize...
V tomto tématu ještě nepadla adresa http://jakpsatweb.cz
Vyju s vlky i bez vlků :-) a k té připomínce...to už jsem bohužel také zjistila:-(
Lama:fakt topím,ale opravdu si nemyslím že to jde bez naučení a pochopení.Stránky polopatě a jakpsatweb pročítám téměř už od rána do večera(už vytvářím stránky i ve spaní) a tyhle vzkazy jsem četla víc jak 2x.Jo a hostel pod kaktusem:-) je malý a chudý hostel,to mě věř :-(
Teď vážně, tak intenzivně jsem se snad ještě skoro ničemu nemusela věnovat,no myslím že mě to bude asi trvat déle než jsem zvyklá.
Asi je to věkem,ale nikdy jsem s ničím neměla problém,ale ty www stránky mě dávaj zabrat pořádně.
Takže výsledek snah je:
http://www.hostel-prague-kaktus.cz/
?
No tak to bohužel není,tyto stránky jsou sice o hostelu kaktus,ale nemají s ním nic společného,slouží asi jenom jako reklama pro webscan,bohužel jsou na serveru pana Kopala a tak nemám možnost je nechat zrušit,snad jen PČR by mohla....zatím mám ale jiné starosti.
Nic méně,je vidět že je dělal odborník a né kaktusová Věra:-)))))
Tak to je dost kontraproduktivní a schizofrenní situace.

O míře profesionality, tedy "odbornictví" tvůrce, bych si troufnul pochybovat
Měla bych na to úplně jiné výrazy,ale tady snad ani né....
Nebyla by když už o tom je řeč,nějaká rada jak přesvědčit prohlížeč aby ji ignoroval?
Svůj prohlížeč je možné přesvědčit docela snadno. Prohlížeče dnes bývají vybaveny aparátem na blokování stránek, ale to je zcela k ničemu.

Obávám se, že cesta, jak se domoci zmizení stránek, kromě dohody s tvůrcem, je značně trnitá.

Možná by se dalo něco zkusit něco u Googlu, kde se dají označit stránky jako "nevhodné", vzhledem k tomu, že jsou prošpikované reklamou od Googlu a pokud by i Google pochopili (je už i české zastoupení), že vlastně jsou jakousi virtuální realitou, tak by snad bylo i v jejich zájmu aby zmizly.

Mimochodem, platnost té domény hostel-prague-kaktus.cz bude za několik málo týdnů končit. Nepokusil se její majitel nabídnout ji k odprodeji?
No to jsem taky zjistila,moc šancí nemám,pokud se nebude chtít domluvit on.

Mě jo,mě to nabídl,ale za nehoráznou cenu.Bohužel majitel domény a majitel serveru na kterém je registrovaná je jedna a ta samá osoba,tak si myslím že si pouze platnost zase prodlouží.

Myslíš že mám napsat na Google.cz?
Říká se, že: "Líná huba, holý neštěstí"
je ovšem otázka jak formulovat ten problém, klamavá reklama, snad porušení autorských (osobnostních) práv, nevím, něco lze nalézt na stránce:

http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=cs&answer=93713

Web hostuje na serveruu pipni.cz, pokud se nemýlím. Je majitel serveru pipni.cz ten, kdo si registroval doménu hostel-kaktus-prague.cz? Myslím, že ne.

proti existenci vlastního doménového jména se nic asi udělat nedá, ale proti obsahu snad ano.

Každopádně to bude o tom trní, jak jsem psal výše a z pozice nás, co tu přihlížíme na fóru je to značně nepřehledný a vzdálený problém.

Tak snad jedině vytvořit lepší prezentaci, která se snad prosadí sama - jak se s oblibou tvrdí.

Další diskuse na toto téma, tedy jak se zbavit konkurenčních stránek, by ale patřila asi do sekce "Mimo téma"
Pipni.cz nevlastní,ale někde mě někdo zjišťoval na jakém serveru je a...asi blbě teda.
Na google.com je to strašně komplikované.

Vytvořím prostě lepší prezentaci a bude to :-)))))

Ale jak píšeš,nepatří to sem a tak končím diskusi na toto téma a děkuji za tvůj čas.
OK, každopádně bych diskusi na téma tvorby stránek doporučoval. Především v tom duchu, co vlastně od stránek chceš a jestli neexistují snadnější a efektivnější cesty jak se dostat k webové prezentaci než ta, že si ji člověk, ač se v problematice nevyzná, rozhodne udělat sám.