Jaktože se nezobrazuje Adsense?

Dobré dopoledne,

na několika mých stránkách se přestaly zobrazovat reklamy z Adsense. Problém musí být u Webzdarma, ty samé jednotky na jiném hostingu fungují.

Co s tím dělat? Souvisí to se změnami horní lišty?

Nebo zakázal Webzdarma Adsense?

Díky za odpověď.
<HTML>To nevím, ale mně osobně, kdybych byl správce WebZdarma, by používání Adsense či jiných reklamních systémů vadilo:

Ten hosting je poskytován zdarma, veškeré náklady hradí poskytovatel, od uživatelů neuvidí ani halíř. Jinými slovy, používáš WebZdarma zadarmo. Vždy jsem vnímal bannerovou a jinou reklamu jako způsob, jak uživit provoz stránek, nic víc. Není morální, aby zadarmo umístěný web vydělával nějaké peníze "bez práce".

(WebZdarma samotný ale není provozován zadarmo a reklam využívá - částečně hradí z těch povinných reklam provoz serverů.)

Co se dá ještě skousnout, jsou stránky nabízející nějaké produkty či umožňující návštěvníkovi, aby zaslal dar apod. Dokud nejde o (automatickou/generovanou) reklamu cizího/neznámého člověka/firmy, dá se to snést.

Kdybych byl správce a měl ti AdSense trpět, asi bys mi z něj musel odkázat veškeré zisky.

</osobní názor>

Nevím, počkej si na vyjádření správce. Je možné, že kódy použitých reklamních systémů jsou s AdSense nekompatibilní.</HTML>
Mám jiný postoj.

Reklama, jež se zobrazuje od Webzdarma automaticky=jejich odměna za poskytnutý hosting.

Reklama, kterou jsem vložil na stránky já=moje odměna (pár korun) za tvorbu stránek a obsahu.
<HTML>Pokud chceš za tvorbu stránek peníze, tak si je nech od toho, pro koho jsi je dělal, zaplatit. Pokud si uklidím barák, dám si zadarmo k sousedovi reklamu na nějakou firmu, která mi přinese pár peněz, abych "se odměnil za úklid"?

Ale nebudu ti to rozmlouvat.</HTML>
Zobrazování reklamy na našich stránkách je jen jinou formou úhrady za jejich provoz. Webzdarma de facto zdarma není. Opět to je systém "něco za něco". Jen nejde o peníze, ale o reklamní prostor. Pokud klient neporušuje pravidla pro zobrazení Vaší reklamy a jiná reklama ji nepřekrývá, pak není důvod proč by ji nemohl na své stránky umístit. Nakonec, pokud Vy byste měli v podmínkách zakotveno, že zobrazování jiné reklamy, než té Vaší není dovoleno, pak byste mohli něco takového vyžadovat. Takhle Vám nezbývá, než zobrazování např. AdSense tolerovat.
<HTML>Adsense je na wz samozřejmě tolerováno. Nípal jen - jak sám zdůraznil - vyjadřuje svůj osobní názor.

2Vašek: neuvedl si, na kterých webech, ale dala jsem si tu práci a dohledala jsem po chvíli klikání alespoň jeden - zrcadlo.nazory.cz. Když vypnu lištu, tak se tvůj adsense zobrazuje v pohodě. Takže by mě zajímalo, jestli se problém objevil až po zapnutí lišty nebo máš lištu už dlouho a problém nastal až teď (a pak by bylo dborý si vzpomenout, jestlis tam měl google lištu nebo lištu s barevnýma kostičkama místo odrážek). Lišta je momentálně vypnutá, za chvíli zmizí. Otázkou je, zda ji tam teď potřebuješ, když máš zabráno jen 24 MB.

A kdoví, třeba se znelíbilo něco gůglu a nenechá zobrazit adsense od dvou různých majitelů. Do tohoto já bohužel nevidím.</HTML>
Thalia:

Děkuji moc, vše je již v pořádku.

Lištu jsem měl dlouho. Problém nastal po více než roce bezproblémového zobrazování před pár dny (nic jsem neměnil). Měl jsem za to, že se jedná o o zádrhel na celém Webzdarma, dnes odpoledne jsem po pátrání zjistil, že jinde kombinace lišta+Adsense v pohodě funguje.

Máte pravdu, že lištu nepotřebuji, místo mi bohatě stačí. Ale chcete-li a nebude-li to mít vliv na Adsense, klidně ji tam vraťte. Jak píši výše: beru zobrazování lišty jako odměnu pro Vás za bezplatný hosting a podporu.

Máte ode mě velkou pochvalu za rychlé vyřešení problému.

Ať se Vám letos daří :)
Já mám to samé, až na to, že vypnutí lišty si dovolit nemůžu, (mám na stránkách spousty fotek, těch 500 MB potřebuju.)
Dospělo se už k nějakému skutečnému řešení, rozuzlení ohledně kolize lišta/adsense?
<HTML>Já nic nového nevím, ale zkusím se zeptat. Ovšem tebe upozorňuju, že porušuješ pravidla zobrazování reklamy, banner nesmí být pouze na takovéto vstupní straně bez obsahu, správně patří až na index2.php (viz podmínky).</HTML>
Omlouvám se, opraveno.

(Nastavil jsem zobrazení banneru na spodek všech stránek. Což si systém reklamy vyložil vtipně, takže když mám stránku sestavenou z header.php - obsah.php - footer.php, tak mi reklamu vkládá do headeru i do footeru (do stránky s obsahem naštěstí bůhvíproč ne). V headeru jsem skryl pomocí CSS, to doufám podmínkám neodporuje :-) )
<HTML><em>Což si systém reklamy vyložil vtipně.</em><br>
Systém si to vyložil správně, nastavení Dole znamená, že se vloží do všech souborů. Nemůže ještě zkoumat, jestli autor používá include nebo ne. Prostě to vloží a hotovo :-). Takže řešení - nastavit Nahoře, do cesty vyplnit cestu k patičce a nechat banner jen v patičce (a jinam se dle nastavení ani nebude vkládat).
Teď už je to ok.</HTML>
Já vím, já vím :-) Na vašem místě bych to dělal stejně, jen mi to přišlo veselé. :-)

Na AdSense nijak nelpím, spíš jsem s tím tak experimentoval, a za krátko to zmizelo, zřejmě poté, co se v liště začaly objevovat zdroje reklam z Googlu. Přitom v nastavení účtu žádný blokovaný stránky/jednotky, nemám. Ale že to třeba na tom zrcadlo.nazory.cz funguje.. Zajímavý.
<HTML>No právě, pokud je tam jen adsense z banneru a adsense uživatele, tak je to bez problému. Jakmile je tam ale adsense z lišty (adsense do lišty dával admin až letos, takže do té doby bylo vše bez problému), tak se uživatelova adsense nezobrazuje. Což je zajímavé. Jen mám pocit, že když jsem se admina na to v lednu ptala, tak ho nenapadal žádný důvod, proč k tomu dochází.</HTML>