Web se deformuje

Dobrý den, v PC je web v pořádku, ale jakmile ho nahraju, tak se deformuje.
Deformuje jak? Na jakém PC je v pořádku, a jak v pořádku má vypadat? (Když už si člověk neví rady a jde se zeptat na fórum, a to jakékoliv, měl by podat všechny potřebné informace, případně screenshoty. Ber to pro přístě prosím na vědomí ;).

Deformace webu může mít několik příčin:
a) vkládaná reklama do html kódu může rozhodit layout, řešení: viz hledání zde ve fóru
b) při uploadu na web některé soubory zapomeneš, řešení: kontrola cest k obrázkům a stylům
c) php skript na serveru dává jiné výsledky než na localhostu (třeba kvůli zakázaným funkcím nebo nepřístupným modulům), řešení: nechat si vypsat všechny chybové hlášky, nepoužívat potlaování chyb přes @

Na víc se (vzhledem ke vstupu z tvé strany) teď fakt nevzmůžu.
Pardon ... Takhle vypadá - http://vendetta-web.kvalitne.cz/jirkuv_web/index2.html a takhle vypadat má - http://vendetta-web.kvalitne.cz/jirkuv_web/takhle.jpeg ...
1) Je fakt, že reklama se nezobrazuje, ale dělá to i na jiných hostingách, kde se zobrazuje
2) Obrázky se zobrazí jen jinde než mjí být
3) V tomto webu vjímečně nemám PHP :D

Také se mi nezobrazuje moje vlastní ikona, kterou v rootu mám (favicon.ico) ... jen bílí čtvereček
Netřeba se omlouvat ;)

Ale k tématu: mně se web zobrazuje podle screenshotu (ve Firefoxu i v Opeře). Kromě pár detailů:
1) V Opeře při nižším rozlišení než nějakých 1100px je problém s umístěním obrázku na pozadí -- zelené obdelníčky začnou vylézat mimo.
2) Nevím, kde (a proč?) jsi sebral tu wibiya lištu, ale jednak zakrývá úplný spodek stránky (nesmíš zapomenout kvůli takové liště přidat potřebné odsazení od spodního okraje) a co je horší, v opeře se při "schování" rozsype. Osobně bych se ji zbavil (pokud nemáš opravdu rozumný důvodk opaku).
3) Favicon se nezobrazuje proto, že ve zdrojovém kódu o ní není žádná zmínka. Prolížeč potom neví, kde by měl faviconku hledat (a favicon.ico v rootu webu není tak úplně standardem). Hledej "link tag shortcut icon".

A trochu obecně: Stylování webu je dost chabé, omezil ses na position:absolute a position:relative. Ve skutečnosti by ti na celý web postačilo (defaultní) position:static. Doporučil bych zapomenout na absolutní pozicování a přesunout se dál (k vlastnostem float, padding, margin,..). Podobně používáš i (pochybné a hodně težko upravitelné) html atributy jako je background u body -- v ideálním případě bys v html kódu vůbec neměl specifikovat, jak má web vypadat, celý vzhled by měl řešit css soubor.

A snad se neurazíš, poslední poznámka ke vzhledu: Proč jsou některé efekty tak pitomně uřezané (například zelený stín u položky k fotogalerii nebo ztmavení u bannerů)?
Ok .. stáhnul jsem si operu a firefox ... v obou se zobrazovalo divně ... všiml jsem si že mi část obrazovky bere ICQ .. shodil jsem ho a jede normálně ... BTW. Lišta půjde pryč
A teď další dotazy: :D ... Jediný prohlížeč co jsem nezkoušel je IE ... ale v google chromu se mi to podělává ... tak 1) jak to opravit v googlu chromu
2) kód aby se to na všech rozlišení zarovnalo na střed
A mimochodem ještě děkuji za nasměrování pro ikonu a nemůžu se urážet když mi někdo radí ;) ... mimochodem tak daleko abych dělal jeden css soubor pro vzhled holt nejsem :/
Ikona o rozměrech 16x16 px o velikosti 344,84 KB mě děsí...
Proč se to zobrazuje v různých prohlížečích různě: http://www.jakpsatweb.cz/prohlizece.html
Trochu přispěji dalšími radami.

Absolutní pozicování. Pokud to není nezbytné nutné, tak se jich vyhýbat. Je třeba si uvědomit, že tvůj prohlížeč, tvůj monitor, není jediný zobrazovací prostředek. Všude kolem je tisíce lidí, kteří mají vlastní počítač, který je odlišný od toho tvého. Každý používá prohlížeč podle svého gusta. A každý má jiný monitor s jiným rozlišením. Což znamená, že tvůj aktuální design stránky se bude každému zobrazovat úplně jinak.
Pokud chceš docílit, aby se stránka zobrazovala co největšímu počtu návštěvníku stejně, tak je potřeba podle toho také přizpůsobit vzhled.

Když vezmu aktuální podobu. Tak stačí jeden centrální blok (div), kterým obsah zarovnáš do středu. Takže bude v jakémkoli rozlišení uprostřed. Vyjma těch, které budou pod šířkou bloku. Tam už se aplikuje osek na levou stranu. To jest s posuvníkem.
Pak už stačí uvnitř toho bloku naskládat po sobě obsah bez nějakého pozicování. Prostě blok nadpis, blok ikonek, blok odkazů a spodek.
U těch odkazů news, foto, video, banner stačí obyčejná sekvence:

div=nadpis
div=ikonky
div=odkazy/obsah a v něm:
img=news
br
img=fotogalerie mezera img=videoglaerie
br
imf=bannery
/div
div=spodek

Nic víc, nic miň. Proč to dělat složitě, když to jde jednodušeji ;)
S trochou nadsázky bych klidně řekl, že to půjde udělat i bez nějakých kaskádových stylů. tedy čistě jen pomoci HTML :p


U favicon.ico. Správně by se mělo uvádět info v kódu. Tím by se měla zajistit kompatibilita. Některé servery nebo prohlížeče však mohou využít i vlastnosti, že si ikonu samy načtou aniž by to bylo uvedeno v kódu. Ale na tuhle vlastnost bych se nespoléhal a využil "legální" cestu.