AJAX progress bar

Zdravim, mám trochu menší problém s mojou stránkou, kde mám umiestnený upload.
Chcel som mu rozšíriť možnosti a pridať doňho progress bar - teda informácie koľko bytov je prenesených a koľko bude trvať upload nejakého súboru.
Ale narazil som na problém, našiel som dosť príkladov na takýto progress bar ale jednoducho mi nefunguje.

Neviem či je tu AJAX a APC povolený alebo si ho treba nastaviť sám, každopádne neviem ako nato. Celý deň pozerám po rôznych fórach, prehľadávam stránky ako ho nainštalovať/nastaviť ale nenašiel som jedno vhodné riešenie.

Preto sa pýtam či je to tu vôbec možné, ďakujem :)
Ďakujem, veľmi ste mi pomohli...
Prosím. Není zač.

___
Řekněme si na rovinu, že na tvůj dotaz se odpovědět nedalo. Není v něm žádný dotaz, pouze konstatuješ. K tématu: ajax je (z větší části) javascriptová záležitost klientského prohlížeče, jak by teda mohl nebýt povolen? Co se týče povolení apc (pokdu se bavíme o stejném modulu do php), stačilo ti použít phpinfo(). Protože (alespoň na většině domén) není pecl, není k dispozici ani apc. Doinstalovat se ti jej nepodaří, nemáš potřebná oprávnění. A správci ti jej k php nepřikompilují ;). Pár let zpátky jsem viděl implementaci progress baru s využitím obyčejné funkce filesize(), na kolik byla přesná a funkční ti ale nepovím, nezkoušel jsem. A na závěr bych poznamenal, že takový dotaz asi patří spíš do sekce php.
Ok, vďaka