PHP.INI

Dobry den,
mam problem s uploadom VirtueMart do Joomly a docital som sa, ze treba upravit max_size v php.ini. Vedel by mi niekto poradit ako sa do tohto suboru dostat? Nasiel som iba toto: /etc/httpd/php.ini. A dalsia moznost je zevraj uprava htaccess, ale nikde neviem najst, co tam upravit.
Dakujem vopred za vsetky dobre rady.
<HTML>Zkus nahrát soubor .htaccess s řádky

<code>
php_value post_max_size 10M
php_value upload_max_filesize 10M
</code></HTML>
Doplnil som tie riadky na koniec toho suboru, skopiroval to na server a nic. Stale vypisuje: There was an error uploading this file to the server.
<HTML>A co poslední příspěvek v <a href="http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=54246.0;prev_next=next">http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=54246.0;prev_next=next</a>?</HTML>
Dakujem, mohlo by to pomoct, ja som tento clanok cital, ale neviem ako napisat tu adresu. Skusil som uz vsetky varianty a stale vypisuje: Please enter a package directory. Daval som uz aj adresu ftp servera, domovsky adresar a rozne ine moznosti. Mohli by ste mi poradit?
<HTML>Proč tam máš soubor htaccess.txt a ne .htaccess? Zkus do něj pak ještě přidat

php_flag allow_url_fopen on

a znovu zkus ty cesty. Nejspíš to bude chtít celou cestu k adresáři s VirtueMart, tj. domovský adresář (viz sekce info) plus cesta k adresáři.</HTML>
Ked som dal do htaccess ten riadok, tak to nespravilo nic, zase to vypisalo to iste a ked som dal nacitat z toho instalacneho adresara, tak mi vypisalo:

JFolder::create: Path not in open_basedir paths
Component Install: Failed to create directory.: "/3w/kvalitne.cz/i/...../components/com_virtuemart"
Install Component Error


Pricom ja som to mal v adresari tmp, tak som to premenoval presne podla toho co je tam napisane a vypisalo mi toto:

Error! Could not find an XML setup file in the package.
Path does not have a valid package.
Tak som zistil, ze som to nerozbalil este. A ked som to dal nacitat znova, tak mi vypisalo:

Component Install: Another Component is already using directory: "/3w/kvalitne.cz/i/ipneumatiky/components/com_virtuemart"
Ten VirtueMart se dá instalovat dvěma způsoby: automaticky (to zkoušíš ty - a nepůjde to kvůli safe mode) anebo ručně (je nutné nejdříve u sebe v PC rozbalit zip archivy a pak to uploadovat na server do Joomla - pomocí FTP klienta, např. Total Commandera do odpovídajících adresářů). Přečti si příručku, která je u toho VirtueMartu přiložená. Pak totiž nebudeš potřebovat uploadoval velké soubory (pokud jsem se koukal, tak je to defaultně nastaveno na 4 MB, alespoň na webech, kam mám přístup).
Dakujem,
tak uz to mam nainstalovane, ale dalsi problem je, ze pri otvoreni virtuemart pomocou doplenenia "?option=com_virtuemart" mi vypise nasledujuce upozornenia:


Warning: ini_set dl pfsockopen openlog syslog readlink symlink link leak fsockopen proc_open glob copy eval imap_open session_save_path() has been disabled for security reasons in /3w/kvalitne.cz/i/ipneumatiky/libraries/joomla/session/session.php on line 102

Warning: putenv(): Safe Mode warning: Cannot set environment variable 'TZ' - it's not in the allowed list in /3w/kvalitne.cz/i/ipneumatiky/administrator/components/com_virtuemart/classes/ps_main.php on line 33

A ked dam zobrazit stranku, tak sa zobrazi upozornenie:

Warning: ini_set dl pfsockopen openlog syslog readlink symlink link leak fsockopen proc_open glob copy eval imap_open session_save_path() has been disabled for security reasons in /3w/kvalitne.cz/i/ipneumatiky/libraries/joomla/session/session.php on line 102
OK, a včem je problém? Nerozumíš chybovým hláškám?

"has been disabled for security reasons" Některé příkazy PHP jsou na WZ vypnuty z bezpečnostních důcvodů. A rozhodně by jen kvůli tobě a nebo jen pro tebe nešly zapnout.

Řešení:
1. upravit zdrojáky, aby nepoužívaly zakázané příkazy
2. nebo změnit systém, který na WZ pojede

PS. Ona se Joomla stejně na freehosting nehodí. Ale není nad vlastní zkušenost. Tak sis to vyzkoušel, co podnikneš teď?
No vidim to tak, ze si to radsej nainstalujem na pc a ak bude aj tam tolko problemov, tak to asi vzdam.:) Dakujem Vam vsetkym za rady.