Změna kořenového adresáře

Zdravím,
potřeboval bych změnit kořenový adresář, abych mohl některé soubory, třeba s připojením k mysql, umístit tak, aby k nim prohlížeč neměl přístup. Aby se mi při zadání adresy "domena.wz.cz" vlastně zobrazilo "domena.wz.cz/php/index.php". Děkuji za odpovědi
Index nechej, kde je a includuj soubor s názvem třeba .htmysql.php , ve kterém budeš mít přihlašovací údaje - ten Apache nikdy nezobrazí. Soubory začínající ".ht" jsou blokovány.

Obecně je to však zbytečné. Pokud si ovšem neuděláš nějakou pitomou bezpečnostní díru (např. include nahraného souboru nebo textu). V tom případě žádná další ochrana nepomůže.
děkuju, to jsem nevěděl.
Kit: To je sakra dobrý tip skrýt soubory za pomoci .ht :) Vím, že se tím skrývá .htaccess, ale že by se dalo skrývat i .htneco, tak to mě nenapadlo. Navíc, když se dívám do httpd.conf, tak je tato ochrana ještě účinější než samotné .htaccess. FilesMatch "^\.ht" je tam přístupné vždy. Kdežto .htaccess musíš nejdříve aktivovat.
Tomík: Díky. Napadlo mě to když jsem si uvědomil, že .htaccess a .htpasswd začínají stejně a FilesMatch v httpd.conf mi to potvrdil.

Ovšem pokud se útočníkovi podaří uploadovat část PHP s include(".htaccess"), je celé maskování k ničemu.