Ahoj,
přestaly se mi zobrazovat obrázky s diakritikou(cca měsíc se zobrazovaly bez problému), respektive ani nejdou přes web admina stáhnou či zobrazit , hláška:
Warning: ftp_fget() [function.ftp-fget]: 15_miska_Provens�lsk�.png: No such file or directory in /home/web/ftp.www.webzdarma.cz/include/ftp.class.php on line 130
Chyba při stahovánà souboru
přitom je tam vidím uložené.
Obrázky bez diakritiky v názvu ok.
Díky moc
http://lastre.wz.cz/
Nějak jsi nenapsal žádnou otázku, tudíž není jasné, co tě trápí. No a hlásit nám to nemusíš. Co my s tvými obrázky.
Jinak věštím z křišťálové koule:
Čím je to způsobeno? Kolize znakových sad.
Jak to vyřešit? NEPOUŽÍVAT diakritiku v názvech souborů. Ale na to sis odpověděl už sám: "Obrázky bez diakritiky v názvu ok."
Omlouvám se,
otázka asi měla znít "Nevíte někdo co s tím, kromě přejmenování?)"
... samozřejmě, že je můžu přejmenovat, ale uvítal bych jinou cestu a jelikož mi to přes měsíc fungovalo, tak předpokládám že může existovat.
Resp. nevíte někdo jak takovou kolizi napravit, či co ji může způsobit?
Díky za odpověd.
Můžeš si s tím hrát, jak chceš, ale nakonec stejně skončíš u zrušení diakritiky. Nehchápu, proč na ní ta lpíš, protože ti bude STÁLE přinášet problémy. Teď při zobrazování, dále při zálohování, nebo přenosu stránek na jiný server.
Jen náznak problému. Ty sis vybral zrovna to nejhorší možné kódování - Win-1250. Soubory jsou na linuxovém serveru uložené v UTF8, což je myltibytové kódování. Poznáš to i z toho, že jedno písmeno v UTF8 se ve Win-1250 zobrazí jako více znaků. Z toho prostě nevybruslíš.
Nechtělo se mi do toho k vůli pracnosti (zmeny v php skriptech, nazvy atd..) ale do kódování se mi taky nechce lézt.
Dám na tebe, přejmenuju to.
Dík a měj se ;-)