Permanentní přetížení MySQL stroje - budoucnost?

Dobrý den,

databázový stroj na WZ je v poslední době více než nepoužitelný, předpokládám, že vinou přetížení / nedostatečného HW. Chtěl bych se zeptat, jaké je oficiální stanovisko k tomuto problému? Bude se to nějak řešit? Větší omezení pro uživatele? Silnější stroje? A kdy lze čekat nápravu?

Velice děkuji za odpověď,
Fosfor
Za věčné problémy s MySQL na WZ mohou především nezodpovědní autoři webových aplikací. Jsou i takoví, kteří kvůli zobrazení každého příspěvku v diskuzním fóru volají jeden SQL dotaz. A diví se, že je to líné.

Pokud máš PHP5, použij SQLite - na WZ běhá jak vítr.
Dobrý den,

uběhl týden bez oficiálního vyjádření. Mohu poprosit někoho z WZ, aby mi k tomu sdělil oficiální stanovisko? Děkuji.

2Kit: Mňojo, to tušim. I přes to by to snad mohlo jít nastavit tak, aby to těmhle plýtvačum nešlo vůbec a mě alespoň jednou za 20 vteřin. SQLite mám jako variantu, zatím ale bohužel nemám čas to převádět...

S pozdravem,
Fosfor
Dobrý den,
tak odpověď na tuto otázku by mě také zajímala. Tvorba stránek je momentálně dost na nervy. Když na každý dotaz do databáze musím čekat v lepším případě asi 20 sekund, v horším musím ještě 4-5krát reloadovat po hlášce "Too many connections". Teď se momentálně ani nemůžu přihlásit do administrace databáze kvůli stejnému problému. Chtělo by to asi posílit HW a nějak odstřelit ty, co zatěžují databázi zbytečně. Takže dotaz. Hodlá s tím tým WZ něco dělat?

S pozdravem Vojta.
Na MySQL je nasazeno FUP, které je pro někoho až příliš kruté, ale pořád nestačí:

počet připojení za hodinu ... 1500
počet dotazů za hodinu ... 8000

Možná jsou aktuální hodnoty už jinak. Na ostatních databázích na WZ FUP není.
Tak v tom případě nevím, jak tady na WZ funguje FUP. Podle mě jsem tyhle hodnoty nepřesáhnul. A jestli ano, tak teď jsem tu skoro dvě hodiny nebyl a stejně to pořád neběží.
Vzhledem k tomu, že nejede ani http://faq.webzdarma.cz/ , bude asi něco špatně s databází. O důvod víc MySQL na WZ nepoužívat.
#1040 - Too many connections
2 Vojta: MySQL ti nefunguje ne kvuli prekroceni FUPu, ale proto, ze FUP, neFUP, stejne je to pretizene... (jak psal Kit: "ale porad [to] nestaci")

BTW: dostal jsem pred 5 dny oficialni email, ze "budou zmeny v horizontu tydne". Doufam tedy, ze momentalni kompletni nedostupnost MySQL je zpusobena temito zmenami a az se to rozjede, pojede to lepe nez drive:)
Po víc než roce jsem zde zkusil testovací web, který zde mám a zkouším na něm dočasně některé mé projekty. Opravdu jsem se zhrozil toho, jak teď MySQL (ne)funguje.
Má vůbec smysl zde pouštět mikroblog pro některé zájmové činosti (minimální zátěž) nebo je zde výpadek MySQL na denním pořádku a web by tak byl k ničemu?

Vím, že to je zdarma, tak neočekávám zázraky, ale prostě buď zde je MySQL nebo není. Ale psát, že databázi hosting podporuje, ale doopravdy jen pár hodin denně, to raději nic... Nastavení jakéhokoli limitu (Vámi nazvaný FUP) lze na úrovni pro jednotlivé uživatele, tak proč jej nastavujete globálně pro všechny? Co jen odpojit ty skutečné zatěžovatele? Nebo zdejší "admin" si pouze přečetl manuál k MySQL a netuší jak nastavit limity na připojení jednotlivých uživatelů?

Děkuji za řešení popřípadě za odpověď, že zde raději nic s DB už nedávat :(
pk16011990: Zkus jinou databázi. Ostatní šlapou docela dobře.
A jaké jiné podporuje WZ? Přes noc jsem zkoušel migrovat na SQLite, ale bohužel neúspěšně (první problém absence PHP5 a poté absence PDO extension)
Zkusil jsem v PHP5 tyto způsoby:

$db=new PDO('sqlite:'.$data_file);
$db=new SQLiteDatabase($data_file);
$db=sqlite_open($data_file);

a všechny jely. Na PHP4 však SQLite nejede.

Další použitelnou (a velmi rychlou) databází na WZ je GDBM. V ní se data ukládají ve formě dvojic klíč->hodnota. Skvěle se hodí pro generování webu z databáze, např. u redakčních systémů. Nehodí se moc na e-shop.
Děkuji, vyzkouším. Jinak zrovna včera jsem zkoušel něco na wordpressu a tam je migrace na jinou DB trochu problém no (ale můj problém), nevíte o nějakém postupu. PHP5? Wz jej podporuje? Je třeba se na něj nějak přepnout u starší registrace (několik let...)
Některé servery běží na PHP4, jiné na PHP5. Záleží i na volbě domény. Postupně je převádějí 4->5, ale je to dlouhodobý proces.

Wordpress na WZ moc dobře neběhá, chce to něco odlehčeného.
Tak výpadek pominul a MySQL opravdu běhá rychleji. Díky za to:) Doufejme, že to vydrží dlouho.
No, nevim. Když to běží, tak možná trošku rychleji, ale spíš to moc neběží. Během dvou dnů už asi 5 výpadek.
MySQL zase zpomalilo, ale ještě to není na úrovni před víkendovým výpadkem. Takže vyexportovat tabulky a vzhůru k SQLite.
Tak teď už MySQL zpomalilo na úroveň těsně před víkendovým výpadkem. Zřejmě útočí zlobivý skript.