blokování screenshotu seznamu

Zdravím Vás,
u webových stránek vedených na webzdarma se nezobrazuje ve fulltextu seznamu náhled stránky (ověřeno ve fultexu, stačilo zadat .euweb do vyhledávače a stránky ty náhledy opravdu nemají). Dle vyjádření seznamu je problém na straně webzdarma, proč tedy někdo z webzdarma problém nevyřeší a nebo nekontaktuje seznam technickou podporu a problém nevyřeší vzájemně (seznam by měl dle jejich vyjádření zájem problém řešit)? Nebo aspoň neposkytne návod jak problém řešit. Myslím si, že by tato iniciativa ze strany webzdarma potěšila mnoho uživatelů. Děkuji za odpověď.
Proč by WZ mělo řešit cizí problémy? Náhledy a službu poskytuje Seznam, tak je to jejich problém. A že něco nefunguje? Tak ať se obrátí oni sami na WZ. Proč by s tím měl začínat WZ?

Mimochodem zde bych hádal spíše klasiku schvalováni viny na jiné. Problém ze strany WZ určitě nebude. Vždyť na Seznamu vidím pár náhledu z euweb.cz. A i kdyby byl ze strany WZ nějaký problém, tak jedině možnost blokování přístupu SeznamBota na stránky euweb.cz nebo momentální výpadek nebo timeout (stránka se nenačetla do časového intervalu daného Seznamem).
Jen takové šťouchnutí. Kdyby to byl problém WZ, nemyslíš, že by s tím měl problém třeba i Google? Když Google náhledy zobrazuje bez problému, tak proč je problém u Seznamu? Kde myslíš, že by pak měla být chyba?
Rád bych viděl ono "vyjádření seznamu", které tvrdí, že se jedná o problém webzdarma.cz. Z principiálního hlediska je to totiž blbost, protože se nedá zabránit vytvoření screenshotu ;)

[spekulace]
Pokud lze ale screenshotovacího robota seznamu odmítnout např. přes robots.txt, bylo by chybou seznamu, pokud chápe neumí korektně rozlišit subdomény od obsahu dostupného na doméně nižšího řádu.
[/spekulace]

___
Už jsem tuhle odpoveď napsal do jiného vlákna.. mimochodem, crossposting je zakázaný snad na všech fórech :)

// EDIT: Tazatelův příspěvek v nesprávném fóru jsem odstranil. Ano, crossposting je zakázán a v rámci možností potírán. Co se týče problému - jednoznačně na straně Seznamu. Ale co čekat od firmy, kde jsou schopni tzv. vylepšením zlikvidovat nejlepší online mapy v ČR. Nípal.
Nejlepší na celém příběhu je, že já nemám na seznamu náhled ke svým webovým stránkám, ale pomoci se nedočkám ani od jedné strany, protože jedna se pokouší svalit vinu na druhou a obě říkají to samé - at kontaktují oni nás. Takže výsledkem je to, že ani jedna nebude kontaktovat tu druhou a já si můžu se svým problémem...Opravdu erudovaná pomoc z obou stran. Děkuji.
Sice se říká, že validita stránek nemá vliv na jejich indexování ve vyhledávačích, ale možná může mít vliv při generování náhledů. Zkus opravit chyby na svém webu (některé jsou docela závažné) změnit DOCTYPE na HTML 4.01 nebo HTML 5 (HTML 4.0 se nemá používat) a možná to půjde.
Já sice náhled na stránce mám, ale po změně vzhledu webu se asi zase nedočkám jeho změny. Tvrdošíjně zůstává ten starý náhled (s validitou problém nemám). Různé katalogy, kam jsem to na zkoušku zaregistroval generovaly náhledy úplně v pohodě.

Google má v nástrojích pro webmastery v Laboratoř Google - Dynamické náhledy (tam je možné porovnat dva obrázky, které pokud nejsou stejné, má prý Google s indexováním problémy, tam je to také v pohodě.

http://www.thumbalizr.com/ náhled stránky http://bozp.euweb.cz/
zvládl v pohodě, tomu asi validita nevadí.
http://ds.mysteria.cz/thumb.png

Buď je IP adresa náhledového robota na nějakém blacklistu - blokování je u WZ v poslední době docela v oblibě (viz FTP přístup) a nebo prostě když už se robot uráčí, tak WZ nemá svůj den
Podle asi rok starého zdroje je IP adresa robota na náhledy 77.75.76.115, v dnešním logu jsem ji po téměř měsíci čekání našel a je vyměněno 7 náhledů z 29. Identifikuje se jako Seznam screenshot-generator 2.0 - takže dnes to už nějak funguje.
PS: to moje je na serveru s IP: 88.86.113.138
David:
máš vytvořené dva náhledy ze čtyř zaindexovaných stránek

http://search.seznam.cz/?q=site%3Abozp.euweb.cz%2F&sId=LPhvhgzywf9t7adi7ItC&aq=&oq=&sourceid=top&thru=
Podle pravidel musí jako první kontaktovat ta strana, u které k problému došlo. A tím je jednoznačně Seznam. Ta má problémy s náhledy, ne WZ. Takže jako první by měla kontaktovat Seznam.

Zdá se, že náhledy už začali pracovat. A paradoxně dle mého přístupu i po hoooodně dlouhé době. Takže je otázkou co se stalo. Třeba tvoji zásluhou, že jsi na tohle upozornil.
A já stále nějak nevidím ono "vyjádření seznamu", existuje vůbec? ;)

Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že si jej stejně vymysleli na technické podpoře, tak zřejmě nebude mít přiliš vypovídající hodnotu. Mnohem víc by mne zajímala studie, která by odhalila, jestli takové obrázky při vyhledávání mají vůbec nějaký smysl.
Pánove ledy se hnuly, náhledy už fungují, u mé stránky vypadá náhled sice trochu jinak než ve skutečnosti ale to už neřeším.

Díky zejména ds.mysteria.cz a všem ostatním kteří přispěli do této diskuze, která možná pomohla k vyřešení problému. Díky těm kteří problém odstranily.