Když je něco zadarmo...

Říká se, že když je něco zadarmo, tak to nestojí zanic. WEBZDARMA to má v přímo názvu. Otevření portálu webzdarma.cz trvá skoro 2 minuty. Otevření mých stránek na webzdarma také, pokud se vůbec otevřou. Reklamní banner se vůbec nezobrazí. To mi nevadí, ale asi to vadí sponzorům. Říkal jsem to tu už před několika měsíci, že webzdarma je kapacitně poddimenzovaný. Sponzoři by měli vědět, že to tu dost drhne. Je první den v měsíci a mě zase klienti nadávají, že si nemůžou stáhnout číselníky. Něco s tím dělejte, nebo budu muset ty sponzory obtelefonovat.
Otevření portálu WZ mi v tuto chvíli trvá cca 0.2 s, otevření barta.euweb.cz cca 0.12 s. Měřeno programem curl při stažení indexové stránky.

Problémy jsou zřejmě dva: Přetížená databáze MySQL a přetížené servery, které dodávají reklamní bannery. Na obojí je jednoduché řešení: Přejít na placený hosting.

Stažení tvého číselníku mi trvalo 4.23 s, při velikosti 2097740 B to není zas tak moc dlouho.
Nechodí, stále nechodí, doufám, že ještě někdy bude.
<HTML>V tom názvu nic špatného nevidím, asi jsem slepý.

Naopak z Vašeho příspěvku soudím, že provozujete byznys. To si nevyděláte ani na placený hosting?

<em>klienti nadávají, že si nemůžou stáhnout číselníky</em>

Vaše stránky se mi otevřely okamžitě. Někdy má holt WZ slabší chvilku, jindy lepší. Že jsou servery poddimenzované (či spíše přetížené hovadskými skripty a redakčními systémy, nic proti Vám), s tím souhlasím, ale s tím já jako dobrovolník moderující fórum nic moc nenadělám. WZ jako služba zdarma nemá žádné astronomické zisky a je ráda, že vůbec běží.</HTML>
"... či spíše přetížené hovadskými skripty a redakčními systémy ..."

Tak toto vyjádření se mi velmi líbí a souhlasím s ním. Na svém vlastním serveru občas nějaké hovadské skripty občas spouštím a pozoruji, co to s ním dělá. Když jsem se párkrát podíval do slavných redakčních systémů, bylo mi občas na blití. Téměř každý redakční systém, který má víc než pár set KB je jen nenasystný žrout systémových prostředků.
darovanemu koni na zuby nehledte pane Barto. Pokud Vas rozciluje rychlost webzdarma, mohu Vam za cca 1600 Kč rocne nabidnout hosting i s domenou na paterni siti v Praze. Koukal jsem, ze se pysnite titulem RNDr, takze pro Vas to je urcite smesna castka.
Problém není v titulu, ale v tom, že prvního každého měsíce ráno si x klientů naráz spustí download jednoho souboru. Server v tu chvíli může aktivovat FUP, zejména pokud se ten soubor dynamicky generuje z databáze. Zbytek měsíce to může šlapat normálně.

Měl by to ustát i velmi levný hosting za pár korun měsíčně, ale nemusí to ustát hosting zdarma. Navíc by se to dalo posuzovat jako datové skladiště, což je v rozporu s pravidly hostingu.

Možná by pro tento účel lépe posloužilo uloziste.com a na WZ dát jen link. Pokud je to však komerční záležitost, byl by vhodnější komerční hosting. Na WZ běhá spousta hovadských skriptů a nenasytných redakčních systémů, takže dostupnost dle nezávislého měření je jen 99,351%, což je pro komerční záležitosti málo.