Přenesení domény

Dobrý den.
-Nedávno jsem si vytvořil stránky http://zhubnetesnadno.kvalitne.cz/
-Tam jsem si vše nastavil přes blogový redakční systém, protože neumím žádný programovací jazyk, tak jsem to ocenil, že je to jednoduché a spektrum možností mi v tu dobu stačilo.
-Ale pak jsem byl nespokojen s celkovou délkou "URL". Tak jsem si koupil za 240 kč přes reklamu přímo v redakčním systému domenu http://www.1zhubnete.cz/

1/ ted nevím, jak samostatně spravovat tuto stránku, protože je vše přes původní adresu, musím se přihlašovat na FTP, webzdarma.cz adminské přihlášení přes starý název a obecně je ta stránka prostě jen přesměrovaná asi.
(-například tam je mezera na místě nad hlavičkou, kde před tím byla reklama.)

=Rád bych zjistil, jak ovládat samostatně domenu http://www.1zhubnete.cz/

2/nevím, jak se dostat k jinému redakčnímu systému, například Joomla apod.
1) spravuj ji na původní adrese, to je korektní postup
(reklama by měla na stránce, která "běží na vlastní doméně" zůstat
viz sekce fóra Blog, kam ostatně patří i tento příspěvek )

2) zadej do vyhledávacího políčka Googlu:
jak se dostat k jinému redakčnímu systému, například Joomla
Ale když se chci dostat na ftp systém, tak se dostanu jak přes tyto stránky, kde jsem se původně zaregistroval přes zhubnetesnadno.kvalitne.cz, tak přes total commander jedině na původní stránky. I když pracuju v tom adminskym centru k té nové doméně, tak to ovlivňuje oboje. navíc jsem zaregistrovaný v katalogu také pod starou stránkou a v informacích o účtu mám také starou stránku. Nějak bych potřeboval asi vše přenastavit. Také nevím, jak dát sitemap.xml do kořenového adresáře kvůlu vyhledávačům, jak to tam je napsané. Jde to dát jen do /data ... nástroj pro webmastery na googlu mi to zamítl, asi proto, že to není přímo na http://www.1zhubnete.cz/sitemap.xml jak to chtěj
No jo, skutečně
http://zhubnetesnadno.kvalitne.cz/data/sitemap.xml
funguje. Tak to musíš řešit s moderátorem diskuse Blog (MKS) a přesvědčit ho aby doplnil i přesměrování i pro sitemap.xml ,respektive i pro adresář data, který by se měl tvářit jako root webu - viz třeba odkaz Napište dotazy připomínky - na stránce v administraci, kde jsi si přidal doménu 2. řádu

PS: Napiš nějaké stránky skutečně o hubnutí. To, co prezentuješ je jen pavučina na chytání důvěřivých klientů a té stejně soubor sitemap.xml přiliš nepomůže.
Nerad to tu zahlcuji, ale mám problém s vytvořením PHP databáze na stránky, abych mohl nainstalovat redakční systém Drupal, který sám dělá sitemap pro indexování. Je tu nějaké PHP administrační centrum, abych mohl vytvořit tu databázi? :-(
Na článcích o hubnutí a zdraví obecně pracuji, obecně o dalších věcechí. Pracuji jako poradce pro zdravý životní styl, ale teprve začínám, takže hledám klienty no. Jinak doménu 2. řádu jsem zaregistroval nevim kam, protože jsem to zaregistroval přes tu nabídku, co je v redakčním systému na nastavení-domény. Na mail mi chodí odpovědi z nic.cz, ale tam je hromada poskytovatelů hostingu, ale nějaký přímý na administraci pro mé stránky jsem tam nenašel
"V systému registrace doménových jmen není možné registrovat doménu přímo u sdružení CZ.NIC, nýbrž je nutné vybrat si tzv. registrátora. To je firma, která má přístup do registru a spravuje pro uživatele jejich doménová jména."
Na tuto diskusi a možnosti fora je tu spleteno příliš věci

Když jsi si v rámci freehostingu Webzdarma.cz vybral, že si k blogu registruješ doménu 2 řádu tak už ti v rámci této volby nezbývá než použit to, co blog nabízí a eventuálně přesvědčit jeho tvůce aby jej doladil tak aby podporoval i soubory sitemap.xml.

Na Webzdarma si můžeš nainstalovat vlastní redakční systém (předpokládá to opustit "Blog"), nějaké webové stránky, které mají nastavenou doménu 2 řádu tu už existují, takže by to asi bez Blogu šlo.

V administraci Webzdarma je možnost si aktivovat databázi - systém ti jednu založí a vygeneruje i přístupové kódy (při deaktivovaném blogu)

Nejsem si ale jist jestli je Webzdarma vhodný hosting pro Drupal nebo Joomla. Nejspíše bych se o to ani nesnažil.


Obvyklá praxe je, že si u nějaké firmy objednáš hosting a zaregistruješ si doménu 2 řádu. Pak si na ten hosting nahraješ webovou prezentaci nebo naistaluješ redakční systém.

Doménu už zaregistrovanou máš, viz

http://whois.smartweb.cz/object/1zhubnete.cz/

registrátor je AYA.CZ - viz ta jiná jména než tvé

Nyní si ten provoz webové aplikace musíš domluvit se správcem hostingu

Můžeš zkusit zaplatit si hosting i jinde a k němu pak převést správu domény. On pak propoji doménové jméno s fyzickou adresou nějakého webového serveru, viz třeba:
http://www.cesky-hosting.cz/?d=5208
to je něco uprostřed, co bude dobře vyhovovat