Nevkládá se reklama

Dobrý den, rád bych se zeptal, jak dlouho trvá vložení reklamy, na nově přepracované stránky, případně, proč se tak v mém případě (jurasnet.wz.cz) ještě nestalo. Index sestavuje php ze dvou souborů - index.php, obsahující pouze head sekci a pár javascriptů a index.content.php - vkládá se mezi značky <body>. V administraci mám nastaveno reklama - nahoře, hlavní soubor index.content.php. v souboru index.content.php mám umístěnou značku <!--WZ-REKLAMA-1.0-STRICT--> nicméně reklama se tam nevložila (přitom ve staré verzi, kde byl pouze index.php fungovala).
a co to: Don't run me directly, které vrací http://jurasnet.wz.cz/index.content.php?
To je pouze opatření, aby náhodou někdo nespustil script, který se pouze includuje do hlavního indexu.
A to vadí? Všechny includy dělám tak, aby to nevadilo, případně je hodím do chráněného adresáře.
No pokud se to spustí přímo, skončí to chybou - budou chybět výsledky testů prováděných v index.php. Bohužel ke každé stránce je odpovídající *.content.php soubor, proto mi to připadá přehlednější na jedné hromadě a ošetřené detekcí includu s případným die.
No my nevíme, co ten skript provozuje. Důležité je jestli je v něm zapsaný kód pro načítání reklamy aby se vůbec mohla zobrazit.

Kód se zapíše do souboru po nahrání na server (tedy hned po nahrání na server). Pokud se nezapsal a systém nemá problém s cestou, je možné že vkládání zrovna nefunguje.

Tak si nastav vkládání do nějakého pomocného souboru, prázdný ho nahraj na server, pak si ho zobraz v prohlížeči a pokud se reklama vloží tak její kód můžes natvrdo zapsat do index.content.php. Pokud se nevloží tak můžeš použít kód ze staré verze stránek, pokud ho někde najdeš.
Nakonec jsem ten reklamní kód musel na web vložit ručně ze staré verze. I když vytvořím nový soubor reklama.html a v administraci jej nastavím, po nahrátí na server je v něm jen komentář <!--WZ-REKLAMA-1.0-STRICT-->
Vzpomínám si, že se striktním bannerem občas bývaly popsané potíže.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak dlouho potrvá než se reklama přesune zvrchu do spodu stránky, když to v nastavení pozměním. Mám nastaveno dole a reklama se zobrazuje téměř nahoře. adresa webu: www.ropklub.wz.cz
ropklub: U tebe to bude těžký případ. Podíval jsem se do zdrojáku a nestačím se divit, co za hrůzu tam je. Jestli tohle nebude pro reklamního robota až moc velký oříšek a raději to vzdal ;)
Jde o to, že tam máš naprostý zmatek, který postrádá základní strukturu HTML. Několikanásobné body, které tam má být pouze jednou. Ještě ke všemu mám pocit, že všechen obsah jsi hodil do hlavičky. Takže je otázkou, zda to robot vzdal a nebo to vložil správně, ale z toho zmatku to vlastně zůstává nahoře.
Jediné řešení je, udělat web úplně znovu a správně.
PS: Reklama se ti tam zakrývá, což je porušení pravidel WZ. Jelikož se snažíš to napravit, tak ti bude prominuto, ale ne na dlouho.
Dělat to znovu, to mi zabere spoustu času, dělám to úplně amatérsky. Jsem si vědom, že reklama je zakryta a proto právě jsem podával dotaz. Děkuji za odpověď budu se snažit dát reklamu do pořádku.
Mám chvíli čas, tak jsem ten tvůj výtvor luštil :)
Zdá se, že reklama se vkládá správně. Tedy dole. V HTML řeči to znamená před koncem </body>. Když se podíváš, tak tomu tak je.

Uzavřený tag </body> představuje konec obsahu a za ním se vlastně už nic jiného nesmí nacházet. Pouze ukončení HTML struktury </ html> nebo případné nevizuální skriptíky.
Tys toto pravidlo porušil a pod </body> jsi vložil další obsah. Jelikož se již dle pravidel vložila reklama a za ním se nachází další obsah, tak došlo k paradoxu, že se reklama vlastně zobrazuje nahoře.

Chápu, že dělat to pracně znovu a ještě s takovými znalosti ti zabere hodně času, ale na druhou stranu to tak nemůže zůstat. Zvláště pokud chceš vyřešit tu reklamu.

Když tak můžeš zkusit trik s reklamním kódem <!--WZ-REKLAMA-1.0-->. Zkus ho dát úplně na konci nejlépe před posledním </div>.
Udělal jsem stránku od znova (index.htm) , reklama je stále nahoře. Už není ničím překrytá, spíše překrýva text na stránce. Dole se mi nikdy nezobrazí. Zkoušel jsem různé varianty, ale nepřišel jsem na to. Budu se muset podívat jak to mají ve zdrojovém kódu udělané kolegové tady na wz.
Zkušenější kolegové téměř nepoužívají position:absolute.
Kdybych nepoužíval position všechny texty budu mít rozházené. Potřeboval bych radu, jak dát reklamu na spodek stránky, aby se mi nezobrazovala nahoře. Děkuji předem za odpověď
<HTML>Zkušenější kolegové téměř nepoužívají position:absolute a texty nemají rozházené.

Absolutním pozicováním se prvek dává na spodek stránky blbě - musel bys znát celkovou výšku stránky nebo mít nějaký prvek, který je zaručeně na konci.</HTML>
Tak se nedá nic dělat, zůstane to nevyřešené.
zkoušel jsem všechno, a reklama je pořád nahoře, ještě k tomu se mi zapnulo nedopatřením reklamní proužek a pak se dočtu, že nejde změnu vrátit zpátky. Ach jo. To můžu rovnou přejít na jiné stránky že?
Musím souhlasit s kolegy. Absolutní pozicování se skoro vůbec nepoužívá. Hlavně ne pro layout. Tuto variantu používají pouze amatéři a rádoby editory. A co je hlavní, že ho používají špatně.
Pevné rozložení je sice fajn, ale musí se pochopit, co se provádí a co to může udělat. Pokud to nepochopíš, tak budeš mít místo absolutní spokojenosti, absolutní guláš :)

Jak se dělá šablona bez pozicování. Nejdříve si v hlavě nebo na papír udělej základní kostru jak má vzhled vypadat. Od toho pak zkus z pohledu levé horní do pravé dolní navrhnout postupně jednotlivé bloky. Pokud nějaké bloky mají být vedle sebe, tak se použije obtékání (float) nebo postaru přes tabulku jako sloupce. Jednotlivé bloky pak vyplníš obsahem případně dalšími podbloky.
Při tom všem vůbec nemysli na rozměry. Jediný přípustný rozměr je pouze width při použití float nebo hlavního bloku. Pro optimalizaci výšky pak lze použít height. Na poziční parametry top, left, right, bottom nemysli vůbec.

Reklamní lištu lze vypnout, jen o to musíš požádat. Myslím, že to je v sekci webzdarma. Pokud jsi lištu neaktivoval sám, tak je to zřejmě důsledek překrývání reklamy. Admin zřejmě nebyl shovívavý jako já.
"zkoušel jsem všechno" - určitě ne :-)

Takových, kteří nečtou, je tu spoustu, a je tu také téma kam se píšou žádosti o vypnutí té reklamní lišty. Tak tam taky napiš.

Také existuje možnost mít stránky, které budou mít jen tu horní lištu (bez reklamního banneru) , to by asi bylo řešení. Tam by asi šlo zbytek napozicovat aby lišta nebyla překryta.

Jinak by asi šlo přidat reklamu k textu:
Copyright 2006-2011 ŘOPKLUB 44 Brandýs nad Orlicí | aktualizace 14 .srpna | optimalizováno pro IE a Firefox
nebo k nějaké podobné záležitosti, která je na každé stránce a je na jejím napozicovaném konci a upravit to pozicování kolem. Jak už tu bylo uvedeno, zdrojový kód je díky tomu absolutnímu pozicování těžko uchopitelná záležitost - trochu se tam díky tomu ztrácí pojem, kde je nahoře a kde dole
OK, děkuji Vám za odpověď. Napíši abych používal pouze horní lištičku. S tím budu spokojený. Tabulky jsem používal a v každém prohlížeči se mi obsah stránek načítal jinak.
Jenže position:absolute vypadá v každém prohlížeči také jinak. Například mně se na tvé stránce překrývají texty přes sebe.
http://files.uloziste.com/e8c2a2d79e14a721/ropklub.png
mám to pouze pro IE a firefox, nevím jak to udělat aby to bylo všude stejné. Jsem úplný začátečník, napsal jsem na odstranění banerů a že bych používal pouze proužek, ale odpověď žádná.
To o té optimalizaci, to bych smazal. Je ještě brzy, ale má se to tu tak, že se vypíná lišta - banner, který systém zapsal do souborů si maže každý sám. Na to přepnutí, kdy je aktivní jen reklamní lišta, je kousek vedle jiné téma, viz
https://www.webzdarma.cz/forum/read.php?f=1&i=29986&t=29986
Takže se svým požadavkem jsi trochu mimo.

Já jsem ten přepsaný text taky viděl a mám dojem, že za to může ta nevhodně vložená reklama. Díky tomu, že je vše napevno, tak se "zvětšený obsah o reklamu" přelévá přes napevno ukotvený následující text.

Pokud jsi to celé dělal sám tak by asi neměl být problém nastylovat pro reklamu nějaké vlastní umístěmí - problém u absolutního pozicování je na Wz u reklamy právě ten, že se v původní stránce s reklamou nepočítá, reklama nemá v pevně stanovené struktuře stránky své místo, no a pak se ukazuje prostě tam, kde ji prohlížeč jako absolutně nepozicovaný objekt zobrazí, prostě "nateče tak, kam má podle zobrazovacích pravidel natéct".