Dobrý den, když jsem prohlížel katalog WebZdarma tak jsem narazil na stránku greenday.wz.cz a avast! mi ztropil poplach že se jedná o útočnou stránku a že je na ní trojan.
Možná to zkuste prohlédnout..
Bohužel je to normální stav. Některé weby se staly oběti napadení, kdy se jim na jejich web přilepil nebezpečný kód.
Někteří o tom nemají potuchy. Jiné weby ani nejsou za tu dobu aktualizovány. Ze strany WZ s tím moc nedá dělat. Nemůže bez souhlasu manipulovat s něčím obsahem. Nehledě na to, že záškodnický kód si tam nevědomky vložil sám uživatel, i když vlastně nepřímo.
Ze strany WZ však bylo provedeno opatření, ale to je nastaveno na aktuální stav. Můžeš to krásně vidět na nekonečném vláknu o " Nejde se přihlásit na FTP, chyba 530 Login incorrect", který je způsoben právě tímto stavem. Útočník ke své činnosti používá FTP a přes něj pak nahrává trojana. Přístupové údaje získává z nakaženého počítače. Aby se to nějak eliminovalo, tak byla zavedena černá listina, která zabraňuje těmto útočníkům provádět své činnosti. Bohužel se do listiny občas dostane i nevinná oběť. A od toho je právě to vlákno, aby mohli požádat o odblokování.