je nutné obnovovat?

Dobrý den,

pokaždé když vložím do administrace změněný soubor,tak když si stránku otevřu v prohlížeči, změna se neprojeví.
Musím nejdříve obnovit adresu v prohlíčeči a pak je vše OK.

Nelze to dělat nějako bez toho obnovování? :-O

Předem dík.
Ne. (Nebo možná, záleží na podstatě dotazu.)

První odpověď (tak jak to chápu na první pokus):
Pokud si v prohlížeči zobrazíš nějakou stránku, fakticky si ze serveru pouze stáhneš její laicky řečeno "kopii". Po načtení stránky (pro jednoduchost vynechám javascript) prohlížeč se serverem již nekomunikuje. Pokud tedy někdo ze serveru později stránku třeba odstraní, stále ji máš v prohlížeči (protože sis udělal "kopii" ve chvíli, kdy tam byla). Prohlížeč neví, že stránka už fakticky neexistuje, musíš prohlížeči říct, ať ji načte znova.

Druhá odpověd (pro pokročilé):
Tazatel měl možná na mysli problém s cache (tzn. že po změně obsahu na webu nestačí jenom vložit adresu souboru do adresního řádku, ale aktualizovat se zkratkou ctrl+f5). V takovém případě je třeba upravit hlavičky pro cache-control a expires (a to buď php nebo přes .htaccess.. i když se přiznám, že nevím, jestli je na webzdarma dostupný mod_expires pro apache).

___
Pochopil jsem, že používáš online správce souborů (podle výrazu "administrace"). Proč nepoužíváš klasické FTP? Víš jaké problémy ti potenciálně hrozí při používání online správce souborů?
Nejsem zas takový odborník...takže rozdílu nerozumím :(
V tom případě jsem dotaz pochopil správně. Odpovědí tak budiž první a druhý odstavec (říkající "ne"). Třetí prostě ignoruj. Je z toho pro tebe zřejmé, proč to není možné "bez obnovení"? V opačném případě bych se to pokusil vysvětlit ještě jednou :)

Ale zeptám se znovu: Proč nepoužíváš klasické FTP? Víš jaké problémy ti potenciálně hrozí při používání online správce souborů? ;)
FTP nepoužím nevím proč, vlastně ani nevím o co se jedná.
Naučil jsem se jednoduše přemazat soubor a vložit nový...