Upload Failed (500)

Z programku iSpy, ktery mi posila na web obrazky z webcam hlasi toto: "Upload Failed: The remote server returned an error: (500) Santax error, command unrecognized."

Teze mne zajima proc se bez problemu pripojim na web skrze ftp v total commanderu, jen jsou obcas problemy s prikazem "PORT nelze provest" a v programku PSPad se posledni dobou se normale pripojim, obsah webu se nenacte a ikonka pripojeni je zobrazena soucasne i s ikonkou odpojeni, ikonka pripojeni by v tu chvili mela byt neaktivni...pripada mi to, jako kdyz jsem pripojen jen nejako napul, ci co.
<HTML><em>problemy s prikazem "PORT nelze provest"</em><br>
Zapni si v TC pasivní režim přenosu, umí to i PSPad.

<em>iSpy, ktery mi posila na web obrazky z webcam</em><br>
A fungovalo to někdy nebo to hlásí od začátku? Ono provozování webkamery na wz stejně není tolerováno, obnova po 1 minutě mi přijde už jako docela dost malý interval.</HTML>
S iSpy nastal problem jen posledni dobou, i kdyz ne stale.

Proc neni webcam na webzdarma tolerovan?

Na webcam nesirim nic co by se tykalo komerce, jak je ze staranek zrejme, zajimam se o amaterskou meteorologii a tak jen informuji ostatni uzivatele, ci kolegy amatery o aktualnim stavu pocasi. Aby byly webcam tolerovany, tak bych si musel domenu platit?
Ono nejde o komerci nebo o samotný obsah. Tady jde o zatěžování serveru.

Webkamery pracuji na principu, že v určitém intervalu na server nahrávají obrázek. A ten interval bývá tak nízký, že každou chvíli otravuje server. Tím ho neustále zatěžuje. Což je pak v rozporu s podmínkami:

- Je zakázáno provádět na serveru zátěžové testy nebo spouštět skripty, které by mohly způsobit zpomalení či znepřístupnění některých služeb serveru.

O uploadu webcam se sice nepíše, ale jde o to samé, jako kdybys neustále spouštěl skripty.

Interval od 15 minut a výš už by se dal tolerovat, ale to by zase webkamera ztrácela na atraktivitě ;)

Navíc je tu ještě jeden zádrhel. FTP zde na WZ nefunguje zrovna svižně - přihlašuje se docela dlouho a má v sobě bezpečnostní mechanismus. Takže i kdyby byly třeba webkamery povoleny, tak by ses potýkal s problémy s přihlašováním se na FTP.
Tak to je ale uplne cele o nicem, denne pristupuji na server webzdarma za ucelem uploadu dat, takto to dela "zrejme" kazdy aby na stranky neco povesil a server je tim padem zatezovan neustale.
<HTML><em>Tak to je ale uplne cele o nicem</em><br>
Ale není. Jenže je rozdíl desetkrát za den se přihlásit, něco nahrát, odhlásit a přihlašovat se, nahrávat a odhlašovat každou minutu - což je 1440 přihlášení za den. Používat účet pro normální provoz není problém, ale provozovat webkameru s minutovým updatem ne - je to zátěž pro server a může to negativně ovlivnit další uživatele. Co já vím (čímž trochu opravím Tomíka), admin považuje za snesitelný interval u kamery 30 minut.</HTML>
Dobre, nemyslel jsem to nejak zle.

A je nejaky jiny mozny spusob jak provozovat webcam?
Jiný způsob spočívá v nalezení jiného hostitele pro obrázky z kamery. Pokud máš doma router s linuxem nebo nějaký stále zapnutý počítač (například NAS), ideální je zprovoznit http server doma a fotky z kamery nechat přístupné přes ip adresu (příklad: http://127.0.0.1/webcam/picture.jpg), což ve stránce "není vidět" ;)
JIZ VYRESENO, OBRAZKY Z WEBKAMERKY NA WEBU NEMAM.
Tak obrázky z webkamery na webu můžeš mít. Jen je nesmíš dle výše uvedených nahrávat na server WZ. To ti ale nebrání ty obrázky nahrávat někde jinde, kde to povoleno (nevadí) je. Odtamtud pak můžeš ze svého webu na ten obrázek odkazovat (<img src='http://nekde/webcam.jpg'>).
OPRAVA: ...jiz fyzicky neuploaduji na server webzdarma.
Mohl ses rozepsat klidně víc. Pokud by někdo řešil v budoucnu stejný problém, určitě by jej tvé řešení zajímalo ;)
Freeze: Kdyby ses podíval do jeho HTML, tak bys zjistil, že Vladislav to nevyřešil, ale vzdal.

Možná by se dal najít jiný server, který nebude třeba mít tak velký úložný prostor, ale nebude mu vadit častý upload.
Nevzdal, podarilo se mi rozjet svuj vlastni server a udelal tak jako mi zde nekdo poradil viz: "http://127.0.0.1/webcam/picture.jpg" nebo "<img src='http://nekde/webcam.jpg'>".

Fungovalo to jen do te doby nez toho jeden znudeny uzivatel z jisteho chatu vyuzil a nekolikrate mi softwarem "Network Maper" shodil internet.
Kdybys to tuneloval přes WZ, tak by se ti to nestalo a docílil bys požadovaného výsledku.
"Kdyby" WZ melo radne sepsane podminky, viz:

bod 4). Je zakázáno:

mimo jine:"provádět na serveru zátěžové testy nebo spouštět skripty, které by mohly způsobit zpomalení či znepřístupnění některých služeb serveru",

ktere by byly srozumitelne pro obycejne lidi, tak bych se do nynejsich problemu nedostal.

Mimochodem, ze strany WZ jsem nedostal jedine pismenko, v podobe e-mailu, nebo pozastaveni sluzeb, z duvodu nepovolenych ci zakazanych praktik, na mistnim serveru...stacilo preci jen "upozorneni".

P.S.: je mi jen s udivem, jak si takova instituce jako Server WZ neumi poradit s pristupy a naslednym uploadem cca 20kB dat v intervalu 1 minuty

TIMTO KONCIM S NASLEDNOU DEBATOU A PRIPADNYM UZAMCENIM CI VYMAZANIM TOHOTO VLAKNA, dekuji.
<HTML><em>Mimochodem, ze strany WZ jsem nedostal jedine pismenko, v podobe e-mailu, nebo pozastaveni sluzeb, z duvodu nepovolenych ci zakazanych praktik, na mistnim serveru...stacilo preci jen "upozorneni".</em><br>

Dostal jsi ode mě upozornění ve fóru, není mým zvykem dělat stejnou věc dvakrát (tj. napsat do fóra i do mailu).

<em>je mi jen s udivem, jak si takova instituce jako Server WZ neumi poradit s pristupy a naslednym uploadem cca 20kB dat v intervalu 1 minuty</em><br>
Na pár účtech jistě ano, ale těch účtů jsou statisíce, proto takové věci prostě dovoleny nejsou.

Navrhnu to kolegům provozovatelům a případně to do podmínek připíšu jako příklad zatěžování.</HTML>
OT: Ve světle posledních událostí - ACTA a útoky na určité servery formou DoS, ti uvedu jeden příklad o tom, o co tu jde.
DoS je typ útoku, kdy server neustále dostává požadavky, které musí zpracovat. Server ale není neomezený. Při určité horní hranici (počet požadavků v jednom okamžiku) server nezvládne obsluhovat a spadne. Nutno poznamenat, že stačí poslat jen pár bajtů.
Ve tvém případě jde o stejný princip. Každou minutu posíláš na server 20 kB. Což se dá v určitém pohledu považovat za útok a neúmyslné zatěžování serveru. Jasně, nejedná se o útok a 20 kB a jedna minuta server neshodí, ale uvědom si, že nejsi sám. Server v jednom okamžiku musí obsloužit tisíce dalších požadavků z jiných stránek WZ. Takže tvé praktiky mohou server v určitém okamžiku způsobit potíže.
Neber to tak, že tě od něčeho odrazuji nebo že bys prováděl něco nekalého. Jen ti vysvětluji proč tomu tak je. Uploadovat 20 kB každou minutu server zatěžuješ více, než kdybys nahrával 20 kB každých 30 minut. Dokonce 600 kB každých 30 minut je lepší než 20 kB každou minutu.
Diky za vysvetleni a chapu to, jen bych ty pravidla preci jen trosicku poupravil, pac se nemusi jednat jen o upload obrazku z webcam, ale i k dalsim cinnostem, ktere nemusi byt na prvni pohled mysleny spatne, na ukor zatizeni serveru, ke kterym bych se casem tez dostal. Nyni uz ale neni treba, jiz jsem sprovoznil server svuj, na ktery jiz jen ze stranek wz odkazuji.