Dobrý den,
na web se přihlašuji přes FTP klienta Total Comander verze 7.50a. Když jsem se poprvé přihlásil pomocí tohoto klienta, tak mi šlo přepisovat soubory, mazat a kopírovat z lokálního umístění do umístění na serveru. Když jsem ovšem chtěl jít dodělávat a opravovat chyby v souborech druhý den, tak jsem si sice úspěšně přihlásil na web, ale při přepisování, mazaní a nebo kopírování souborů na web jsem se nikam nedostal přes chybu 550. Při tom mám zapnutý pasivní režim přenosu.
Prosím o případné vysvětelní proč k této chybě dochází, a následné řešení. Pročítal jsem si fóra a nikde jsem nenalezl tuto problematiku.
Chybový kód 550 má v FTP několik významu, ale v zásadě jde o "Permission denied".
To znamená, že k souboru/souborům nemáš přístup. Tudíž s nim nemůžeš jakkoli manipulovat - zobrazit, měnit nebo mazat.
K tomuto stavu dochází, když si uživatel vědomě, ale klidně i nevědomě změní práva takovým způsobem, že si sám zablokuje soubory.
V tomto směru platí pouze jedno řešení. Kontaktovat technickou podporu Webzdarma, aby změnila práva a znovu tak povolila přístup k tvým souborům.
Taky se (do budoucna) vyplatí zkontrolovat nastavení FTP klienta, jaké práva přiřazuje nahraným souborům (předpokládám, že podobné nastavení má i TC :).