Pomalý web

Dobrý den,
už od začátku provozu svého webu mám problémy s rychlostí načítání a snažila jsem se to nějak řešit, bohužel jsem v takovýchto věcech úplný nováček, sotva jsem si nějak stvořila vzhled stránek. Dívala jsem se, že volného místa bych tam měla mít dost a tak se chci zeptat, čím by to mohlo být a jak tuto chybu odstranit?
Díky
Web: www.alltimelow.wz.cz
Máš tu titulní stránku přeplácanou. Zabírá něco přes 1 MB a to vše se klientovi musí stáhnout naráz. Jestli jsem to správně počítal, tak na té stránce máš 58 objektů, prohlížeč je stahuje zhruba po šesti. To znamená, že stáhne první soubor, stáhne dalších 5, uzavře spojení, otevře nové spojení, stáhne dalších 6, atd.

Kromě toho je tady (nebo bylo) FUP 30 KB/s. To pro tvou stránku vychází na cca 40 sekund stahování za běžných podmínek.

Jak z toho ven? Detailně jsem to nezkoumal, ale je potřeba tu titulní stránku zeštíhlet. 130 KB velký soubor index.html je dost velký úlet, běžně bývá kolem 5-20 KB. Spousta objektů se dá vyčlenit do podstránek.

Málem bych si nevšiml té tuny Javascriptu. Podle mne je v něm 90% naprosto zbytečných blbostí, které silně zdržují.
Koukal jsem na tvé stránky a musím souhlasit s Kitem. Máš tam všechno možné, co docela brzdí načítání.

V prvé řadě jsem si všiml, že jsou tam prvky WordPressu. Což je redakční systém, a ty jako takové na WZ nejsou zrovna v symbióze. Redakční systémy docela spotřebovávají systémové zdroje, což vysvětluje prvotní dlouhé načítání. V tomto ti zrovna moc nepomůžeme, protože jediná rady by zněla použít jiný úsporný redakční systém nebo napsat vlastní web.
A zdá se, že toto je pravděpodobně největší brzda, která způsobuje dlouhé načítání. Zkoušel jsem dvakrát načíst a jednou to bylo 4 sekundy, po druhé až 12 sekund!

Druhou největší brzdou, které tam vidím, jsou externí prvky - YouTube, Twitter, Brightcove atd. Hlavně poslední Brightcove vidím, že z nějakého nepochopitelného důvodu spotřebovává nejvíce požadavků a čas.
Doporučuji se hlavně zbavit se těch videi a všech prvků z hlavní stránky u každého článku zvlášť. Tyto videa si nechej zobrazit až při samotném načtení článku.

Dále. Hlavička stránky je celá z obrázku a to včetně textu. Což není dobré. Kupodivu velikost obrázku na daný rozměr není velká. Takže to možná můžeš nechat tak. Ale zamyslel bych se nad tím, jak se u něj zbavit textu a ten text použít jako čistý text. Vyhledávače neumí číst texty z obrázku.

A jeden administrativní problém, který je třeba rychle vyřešit. Máš tam zcela zakrytou reklamu. Což je ale porušení podmínek zobrazování reklamy - reklama se nesmí skrývat! Tak to raději rychle naprav než dostaneš žlutou ne-li černou kartu.
Díky moc vám oběma za rady :)
Jak jsem říkala, ohledně tvorby webů jsem velký nováček a tak mi tohle vážně pomohlo. Postupně se pokusím vše vylepšit a začnu s napravením zakryté reklamy ;)
Ještě jednou díky