WZ a wordpress

Chtel bych se zeptat, jestli se neplanuje nejake navyseni memory limitu. Jelikoz mam tri weby zde na WZ, ktere pohani wordpress a rychlost nacitani stranky je az tristni. Pokud je to jen trochu mozne, nepodival by se mi admin na weby pilate.euweb.cz a zdravi-a-vyziva.euweb.cz (Posledni dobou casto padaji - vubec se nenactou, objevi se mi v prohlizeci, ze strana nelze zobrazit)
Dekuji
Wordpress je sice propracovaný, ale pomalý a HW náročný redakční systém. WZ je spíš určen pro experimentátory s tvořením vlastních PHP skriptů a vlastních řešení, než pro instalaci hotových RS a jejich rutinní používání. Není zde garance provozu, ale je možné si zdarma vyzkoušet různé vlastnosti PHP a databází, které je možné využít při opravdovém komerčním hostingu.

Sám jsem se zde naučil, jak efektivně využívat prostředky PHP, jak neplýtvat výkonem HW, jak a proč psát rychlé skripty. Pokud by zde autoři WP ladili svůj produkt, byl by jistě mnohem (řádově) efektivnější, než je nyní.

Buďme rádi, že WZ je takové, jaké je. Plné výpadků, bugů, nefunkčnosti MySQL, potíží se SMTP a dalších těžko předvídatelných chyb. Ten, kdo tady zvládne všechny nástrahy, má pak mnohem jednodušší práci a rychlejší ladění na skutečném komerčním hostingu.

K otázce: Současný memory limit 48 MB se mi jeví jako zcela vyhovující. Pokud někdo potřebuje víc, je to rozežranost. 48 MB musí IMHO stačit každému, kdo píše vlastní skripty. Jen málokdy použiji víc než 1 MB RAM, obvykle je to mnohem méně. Pro běžné webové aplikace víc ani není potřeba.
Problem je, ze stranky delam pro jednu pani, ktera si je chce sama upravovat a hotovy rs, jako je wordpress, byl pro me jasnou volbou. Sice bych taky umel napsat stranky v php, ale trvalo by mi to hodne dlouho. Wordpress ma zase vyhodu jednoduche administrace. Navic ve srovnani rs, ve kterych se vyznam (wordpress a joomla), me pripada, ze wp je z tehle dvou asi nejmene narocny. Podle toho, jak tady bezi wp, si myslim, ze joomlu bych tady ani nerozbehl.
Když to děláš na zakázku, najdi jí za pár korun nějaký komerční hosting. Nebudeš se muset dohadovat, jestli 48 MB RAM je pro PHP málo nebo dost a WP pojede hladce.

Standardně bývá po instalaci PHP nastaveno 32 MB, na WZ je to zvýšeno na 48 MB. Raději bych to snížil, abych odstřelil uživatele se špatně napsanými skripty.
a co použít SQLite místo MySQL?
O SQLite jsem tady psal tolikrát, že si už připadám trapně. Samozřejmě by šlo použít WordPress s databází SQLite, jen by ten Paablik nesměl být líný a musel by se podívat, jak se to tam nastavuje. Každý mechanicky nastaví MySQL, protože to nastavují všichni a protože jinou databázi nezná.
<HTML>Tady bych se autora zastala, během instalace zvolit databázi nejde, prostě je to mysql.
Sama jsem přemýšlela, že když by wordpress jel na sqlite, že si ho sem přesunu. Tak jsem to začala zkoumat a pokud by si člověk vystačil jen se základní instalací WP, tak by to za použití pluginu "PDO (SQLite) For WordPress" a úpravě wp-config mělo fungovat. Ovšem já třeba mám ráda plugin nextgen na fotogalerie, kterých mám hojně a ten s sqlite nefunguje. Jasně, můžu si najít jiný plugin, ale k tomu jsem se zatím nedostala. Takže jde to, ale dře to. Teď jen, co je horší :-).</HTML>
Kdyby byl WP napsán tak, jak by se takové aplikace měly psát, tedy s architekturou MVC, stačilo by jen vyměnit model a bylo by hotovo. Jenže to tak jednoduché nemají, jak jsem si původně představoval. WP je moc velký na to, abych se do předělávky pustil sám.