df -h

Je mi to opravdu blby se na to ptat, ale kde zjistim kolik mam volnyho mista pro moje stranky?
Z logu ftp, http://faq.webzdarma.cz/otazka.php?9.
ale jako mohli by to dat do administrace. nebo nejaky info pri lognuti na forum, treba pocet zobrazenych banneru (navsevnost), volne misto atd...
presne, takovyhle info v administraci bych taky uvital
jo, já bych to taky uvítal.

tak co miro, co s tím uděláš.
<HTML>Predevsim je k prenosu dat urceno FTP, jak svoji strukturou tak svoji myslenkou na WZ. Web rozhrani je jen pro pripad nouze ci nedostupnost pripojeni pres FTP ze serverovych/uzivatelskych/ISP duvodu...
Melo by to byt povazovano spise jako nahrazka nez primarni funkce pro prenos.
Nicmene velikost zabraneho prostoru vas muze zajimat jen u FTP, nekteri vedi proc jini zase ne, ale staci kdyz to reknu takhle ;)</HTML>
Už takhle jsi možná řekl víc než bylo nutné. Aby se vám to nevymstilo :]
Vsechno co si napsal je fakt, ale rekni proc by v aministraci, infu nemohlo bejt o jednu položku navíc? ( Volne misto pro vase prezentace, ci tak neco ) Pripojovat se pres ftp jenom abych zjistil Kolik mam volnyho mista mi pride asi jako najist se abych zjistil kolik mista mam jeste v zaludku:) ( To je samozrejme kr*vina, ale vyjde to nastejno )
mailo: dobře řečeno :)
Tak to je teda pěkná hovadina. To ti vadí 2 vteřiny, který se připojuješ, abys věděl kolik máš místa?
Jestli si nekdy premejslel nad vyuzitim casu pak ti muselo dojit uz ve chvili kdy si to psal, ze pises nesmysl.

Ty dve vteriny by mi nevadili, kdybych to potreboval vedet jednou za mesic, ci tyden.

Nevidim nikde problem. Kdyz tam muze "bejt velikost zabraného prostoru SQL databáze", ktera je naprosto zanedbatelna, nechapu proc by vadilo pridat tam jeden radek. Nikoho do toho prece nenutim, neni to zadna zivotne dulezita vec, jenom by mi to proste prislo dobry, tak to sem pisu, jako takovou pripominku.

Jestli chces reagovat na prvni odstavec, res to mailem
Hele, slyšels, co řekl Richard, ne? Tak to nech.... stejně si myslím, že pokud k uploadu nepoužívaáš ftp, ale webové rozhraní, tak toho času ztrácíš mnohonásobně více.
Btw.. třeba pro mě je mnohem důležitější údaj o databázi než o ftp prostrou, do databáze vlkádám data denně, na ftp tak možná jednou do týdne....
jinak si myslím, že ti nic nebrání si naprogramovat do kořenového adresáře skript s rekurzivní funkcí na zjištění součtu veškerých souborů... pak si to můžeš odečíst od 50MB a je to... pokud ti o to tak hodně jde a chceš být stále informován o volném místě, ještě si to můžeš nainkludovat do všech stránek na webu a přidat funkci, co ti při načtení pošle mail s aktuálním stavem....
ja sem si to myslel Richarde;-) prekvapuje me, ze s tim neco neudelate...
asi je tu holt vic takovejch Majlu a Skaffu nez Milsteru;-)