Ahoj,
ode dneška mi špatně fungovalo počítadlo přístupů na stránku podle IP adresy - všechno jen webzdarmovské 88.86.117.153.
V PHP jsem se spoléhal $_SERVER['REMOTE_ADDR'] , což jsem se na netu dočetl spolehlivé není (ale na WZ před posledními upgrady fungovalo).
Takže spíš než dotaz přináším odzkoušený tip, kterou hodnotu využívat:
if(isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']) && $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'] != '') {
$ip_address = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
} else {
$ip_address = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
}
Jedna se o chybu. Fungovat musi i REMOTE_ADDR. Zitra bude opraveno.
To samé od včerejška.
Jedná se tedy opravdu o chybu nebo tentokrát již o záměr?
REMOTE_ADDRESS=IP wz proxy
S-FORWARDED=moje IP.
Praktické...doufám, že nepřestane zčista jasna fungovat i klasické blokování "deny from IP" v htaccess a nebude to blokovat případně jen jedinou adresu: IP wz proxy, nebude se střídat v REMOTE_ADDRESS více adres wz proxy atd...(někde jsem tuhle praktiku již bohužel viděl)
"Jedna se o chybu. Fungovat musi i REMOTE_ADDR. Zitra bude opraveno. "
Podpora tentokrát mlčí?
V první řadě je sobota, vy jste snad v práci? Asi sotva..
Proč potřebujete blokaci na základě IP adresy přímo přes .htaccess? Je nepříjemné, pokud to nefunguje, ale.. Dneska má pravděpodobně už jenom jediné rozumné využití a to omezení přístupu k "administraci" jenom z konkrétní sítě.
S tím nesouhlasím.
Můžu tím blokovat CIDR. Přes SetEnvIf bohužel ne. O číňany apod na webu nestojím-vesměs škodí.Bez GEO databáze nic blokovat nemůžu.Na serveru sice je GEO mod, ale je to nespolehlivé-zítra ho můžou třeba zrušit.
Mimochodem htacces zatím jede- tam problém(zatím) není.
HTTP_X_REAL_IP se sice dá použít jako náhrada za REMOTE_ADDR, ale je to nespolehlivé - může se tam klidně zobrazit i 127.0.0.1, pokud se jedná o transparentní proxy.
Řešit se to sice spolehlivě dá, ale zbytečně to bude zatěžovat server a spomalovat web scripty, které by to musely vyhodnocovat.
Opraveno (nastavení stejné jako předtím). Příčina byla odhalena, problém by se tedy neměl opakovat. Omlouvám se za komplikace.
Tak ta REMOTE_ADDR opět nefunguje, ale tentokrát je to s jinou IP adresou - 185.64.219.5