Potíž s uploadem na FTP

Vyzkoušel jsem už víc FTP klientů, i ten ve w.commanderu. Za boha se ale nemůžu připojit na žádnou ftp. Uživatelsky to mam nastavený dobře (server, login, passw). Jenže sedim na firemní síti za nějakou zdí. Hledám způsob jak to obejít, ale nevyznám se asi dost dobře. Unikl mi nějakej detail v nastavení klienta, nebo mam prostě FTP zakázaný? Se správcem se v tomhle směru těžko komunikuje.
Asi to nepůjde. Taky se z fabriky nikam nepřipojím přes FTP. Firewall je neprůstřelný. Někdo to možná umí, ale jistější by asi bylo opravdu se domluvit se správcem, nebo jako já, ftp se připojovat doma modemem.
přes firewall se nepřipojíš
Taky sedim ve firme za firewalem a pripojuji se celkem pohodlne. Nevim jak jinde, ale u nas je to takhle. Nase proxyna ma adresu 192.168.1.xxx port 8080. (Nastavuje se i v IE v pripojeni pres proxy.) Takze kdyz se chci pripojit jako uzivatel "yyy.wz.cz" na "ftp.webzdarma.cz", tak zadavam jako server nasi proxynu(!) a jako user name "yyy.wz.cz@ftp.webzdarma.cz". Takhle to funguje u nas a pripada mi to jako docela obvykly zpusob.