Nefunguje přidání komentáře a aktualizace webu

Dobrý den, z hrůzou jsem zjistil, že mi přestalo na webu fungovat přidávání komentářů a nejde aktualizovat web. Na webu jsem od března, kdy to ještě fungovalo, nic neměnil.

Při přidání komentáře se vypíše chyba Fatal error: Call to undefined function: dba_open() in /3w/unas.cz/f/freehosting/lib/db.php on line 9. Aktualizační skript zobrazí prázdnou stránku a nic neudělá. Nevíte prosím jak by se to dalo opravit, když to ještě nedávno fungovalo?
Jop. Nejprve jsem si říkal, kde se tady bere DBA, ale už si vzpomínám, že se to tady jeden čas řešilo. Místo přetíženého MySQL se doporučovalo DBA. Nejčastěji ve spojení s GDBM :)

WZ je pod novým vedením a pod novými servery. Tudíž se asi zapomnělo na tuto část, která ve starém byla povolena.

Bude záležet na novém WZ, zda DBA (myslím, že asi jen DBM a GDBM) povolí. Případně přejít zpět na MySQL nebo SQLite.
Dobrý den, zkuste prosím nyní, mělo by fungovat.
Dobrý den, bohužel to nefunguje a stará databáze se neotevře. Funguje to jenom, když se stará databáze vymaže a vytvoří nová. O komentáře bych nerad přišel. Máte prosím nějaký nápad, jak překopírovat data ze staré do nové databáze?
Vypadá to, že soubor s databází vytvořený na i386 není kompatibilní s x86_64 softwarem. Viz:
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=162416

Cesta může být zkusit exportovat DB na nějakém i386 linuxu. (Asi na nějakém starším, zkusil jsem narychlo v Archu a i tam to nefunguje - asi ještě došlo v průběhu času i k jiným změnám ve struktuře souboru). A pak na x86_64 naimportovat a nahrát na WZ.

Nějaké další info, které by se mohlo hodit:
http://www.gnu.org.ua/software/gdbm/manual/html_section/gdbm_27.html
http://www.hep.by/gnu/gdbm/shell.html

Nebo jestli máte k dispozici nějaký starý webserver, tak exportovat tam přes PHP ...


Je mi líto, že k tomu došlo, ale více s tím neudělám.
Děkuji chlapci.

Nakonec jsem musel komentáře ručně vykopírovat v textovém editoru a vygenerovat novou databázi DB4, tak to snad zase chvíli vydrží. Nechtělo se mi to celé předělávat.