ip blocking

na svých stránkach jsem udělal chat na který se chtějí připojit lide z jiných států, ale bloku je jim to ip adresy
Jsou zakázány POST požadavky z některých zemí. Zkuste navrhnout aplikaci tak, aby nevyžadovala POSTy.
Autor zmiňuje chat.. to chcete udělat bez POSTu? Nápad proveditelný, ale s prominutím pěkně pitomý :-)
Nedokáži posoudit držím se svého administrátorského kopyta - do programování Vám fušovat nebudu .-)
I v roli administrátora Vám musí být jasný rozdíl mezi GET a POST. Kdy je lepší použít GET a kdy POST. Tady nejde o nějaké programování.
Pak by Vám mělo být jasné, že POST požadavky se používají tehdy, kdy je potřeba přenést formulář s velkými daty, což chat je. Bych chtěl vidět, jak chcete přes GET posílat román :-) To by se server zbláznil a vyhodil by HTTP 414 Request-URI Too Long nebo přinejlepším by román převedl na povídku (zkrátil) ;-)

Jaký je vůbec důvod blokovat POST ze zahraničí? Jediné co mě napadá, je spamování. Ale to by si měli ošetřovat uživatelé stránek, ne Vy. Pokud by někdo vykazoval nadměrné POST požadavky, tak mu zablokujte web s tím, aby to napravil.
Rozdíl je mi samozřejmě jasný, ale nikdy nevíte, co dokáže zkušený programátor i se zdánlivě omezenými prostředky ... .-)

Přes POSTy ze zahraničí jde většina útoků (pokusy na uhádnutí hesel v administracích atd ...). Generuje obří zátěž na serverech a v případě prolomení webové aplikace i k nežádoucí činnosti (phishing, malware, spam ...). Vedlejší efekt blokování je větší ochrana uživatelských aplikací. A ne, opravdu každý nemá aplikaci v perfektním stavu, spíše naopak .-)