Nezobrazuje se aktuální obsah HTML po aktualizaci přes FTP

Dobrý den,

používám 3. řád vaší domény kvalitne.cz a mám problém s tím, že pokaždé, co aktualizuji obsah webu přepsáním souboru HTML přes FTP, se mi v prohlížeči zobrazuje stále starý obsah stránek, nikoli ten aktuální, právě vložený. Abych donutil prohlížeč natáhnout si vždy aktuální verzi HTML obsahu, přidal jsem do META tagů tento řádek:

<meta http-equiv="Expires" content="0">

Bohužel, problém to nevyřešilo. Aktuální obsah stránek se zobrazí teprve až poté, co stisknu v prohlížeči tlačítko "obnovit / Aktualizovat". Bohužel, nejsem jediný, kdo si web prohlíží a nemám zájem psát na stránky oznámení, že si uživatel pro aktuální zobrazení stránky musí ručně zmáčknout výše zmíněné tlačítko. Přijde mi to neprofesionální.

Můžete mi někdo poradit, jak v tomto mohu poskytovat? Nebo je zde možnost nějak vyřešit problém z vaší strany?

Děkuji předem za odpověď.

Honza.
Dobrý den,
toto je naprosto standardní chování veškerých webových prohlížečů. Uchovávají si cache, aby celé stránky nemusely načítat znova. Nejsem si jistý co myslíte tím, že se stránky neaktualizují do té doby než stisknete Obnovit. Stránka se Vám určitě nezmění "pod prsty", prohlížeč ji musí znovu načíst.
Dobrý den,

zřejmě jsme si úplně nerozuměli, popíši to tedy jinak... Jako první krok otevřu webový prohlížeč a zadám URL svojí domény a ověřím si starý obsah mého webu. Poté zavřu Internetový prohlížeč a spustím HTML editor, kde pozměním kód HTML stránky (který je uložený v souboru "index.html", na mém lokálním disku) , aby stránka byla podle mých představ... HTML soubor uložím a zavírám HTML editor. Poté otevřu FTP klienta a přepíšu HTML soubor"index.html" ze svého HDD na váš server. Poté otevřu znovu Internetový prohlížeč a znovu zadám URL mojí domény. Očekával bych, že v této chvíli by měl být v prohlížeči obsah stránky aktuální - připomínám, že jsem pro jistotu do meta tagů přidal řádek: <meta http-equiv="Expires" content="0"> (kvůli opětovnému načtení obsahu stránek). Navzdory mému očekávání se po druhém otevření mojí stránky načte do okna prohlížeče ten starý obsah, který tam byl ještě před přepsáním HTML souboru... Tento starý obsah se při opětovném otvírání prohlížeče na dané stránce může držet i několik dní. Jakmile RUČNĚ stisknu tlačítko OBNOVIT, teprve potom stránka načte aktuální obsah. Ovšem já potřebuji, aby aktuální obsah stránky se po přepsání html souboru načetl na web co nejdříve - tedy např. hodinu poté, co přepíšu HTML soubor na Váš server (co poté zavřu a opět otevřu stránku v prohlížeči). Nikoli, aby lidé, prohlížející si často moje stránky, museli také pokaždé ručně mačkat tlačítko Obnovit ve svých prohlížečích, aby se jim otevřel aktuální obsah webu.

Ptám se Vás, považujete toto za standardní chování Internetového prohlížeče resp. webhostingu?

Pro doplnění Vám mohu též říct, že jsem s kolegou nedávno zřizoval webové stránky pro jistou komunitu lidí, jejichž webhosting jsme nastartovali u jiného poskytovatele. Webové stránky tam aktualizuji stejným postupem, jako jsem Vám popsal výše. Tam žádný problém se "starým obsahem" vůbec není a obsah HTML stránek se po překopírování HTML souboru aktualizuje takřka okamžitě. Nerad bych přecházel od Vás ke konkurenci, každopádně rád bych věděl, zdali se s tímto problémem dá něco dělat. Pomohlo by např. vyměnit zmíněný meta tag za jiný kus kódu nebo úplně jiný skript? Nebo je to tím, že nemám zapnutou některou z potřebných funkcí v administraci? Anebo se v tomto případě jedná o chybu na Vaší straně?

Děkuji předem za Vaši odpověď.

Honza.
Můžete mi napsat o kterou doménu se jedná, abych se mohl pokusit problém na Vaší doméně replikovat? Zkoušel jsem to na své, ale obsah se, dle předpokládání, načetl ihned nový. Server nedokáže rozpoznat obnovení stránky a pouhé načtení stránky bez obnovení, předpokládám že problém na serveru to tedy není, ale rád bych to ověřil.
Pardon, několik dní jsem tu nebyl. Spracuji doménu: http://www.palenice-tlumacov.kvalitne.cz/ ... Zde míváme výše zmíněný problém. Rozhodně bych ale rád do budoucna obnovoval web s vědomím, že po nahrátí nového obsahu se změny projeví pokud možno ihned. Předem děkuji za vyřízení.
Otestoval jsem chování a opravdu nejde o problém na serveru, obsah se mi obnovil ihned podle očekávání. Cachování (ukládání do vyrovnávací paměti) určitě probíhá na straně klienta, případně v podnikové síti, pokud na stránky přistupujete z práce. Na serveru určitě takovýmto způsobem necachujeme.