Wikimedia a Webzdarma

Dobrý den

Mám drobný problém s přidání databází wikimedia do vaší DB. V základu je problém jednoduchý. Jde o to že při instalaci se klasicky zadávají údaje jako jméno databáze, hosting bla bla ...

Problém dochází v případě jména databáze. Ve jménu DB je tečka.

viz. Invalid database name ""pribehy-xan.3497"". Use only ASCII letters (a-z, A-Z), numbers (0-9), underscores (_) and hyphens (-).

Když jsem zkoušel tečku nahradit "-" tak v ten moment to vypsalo access denied (Hádám že wikimedia se rozhodla vytvořit novou DB a tady platí jedna DB na jednu doménu).

Tohle by všechno bylo vpořádku. Rozhodl jsem se na phpadmin přejmenovat DB, tak aby se dala zchroustat. Nicméně jsem narazil zase na "access denied". Což už mi přišlo trocha zvláštní.

Má někdo s tímto podobným problémem zkušenosti, případně radu jak situaci vyřešit? Snad se zde najde někdo kdo bude mít zkušenosti, či případný nápad.

S přáním příjemné dne děkuji za případné odpovědi
Databázi máte na Webzdarma přidělenou napevno. Nelze s ní tedy jakkoli manipulovat (vytvářet, upravovat, měnit název apod).
Jméno databáze máte uvedeno v administraci. A musíte použít přesně ten název, jaký je tam uveden.

Ale když tak koukám na chybovou hlášku, tak bude chyba prostá. Nejde o tečku, ale o uvozovky. Jako název databáze dáváte včetně uvozovky. Uvozovky tam právě nesmí být.
Při instalaci nebo nastavení WikiMedia upravte název databáze. Bez uvozovek.
Od verzie MySQL 5.5 NIEJE znak tečky v názve databázy zakázaný. Je možné že Mediawiki nejde s dobou a ich posledná aktualizácia na zmeny v MySQL bola vykonaná okolo roku 2009 (pred zavedením MySQL 5.5). O tom hovoria i ich požiadavky na chod systému z ktorých sa dá predpokladať že napojenie na databázu bolo kódované v časoch MySQL 5.0.2 v ktorej znak tečky nebol podporovaný.
Ozkoušeno. Bez úspěchu.

Databázový server: sql2.webzdarma.cz
Jméno databáze: pribehy-xan.3497
Prefix databázových tabulek: mw
Databázové uživatelské jméno: pribehy-xan.3497
Databázové heslo: (uvedeno v nastavení mysql)

"Chybné jméno databáze „pribehy-xan.3497“. Používejte pouze ASCII písmena (a-z, A-Z), čísla (0-9), podtržítko (_) a spojovník (-)."

I když zkusím změnit nastavení na PostgreSQL, tak vyhazuje stejnou stížnost. Píšu tuto zprávu prakticky za běhu pokusů. Nakonec to zchroustalo možnost SQLite, kde tečka nevadila.
Narazil jsem ovšem s tím na jinačí problém. Po nainstalování DB, nahrání localsettings.php se zjevilo při přejití na wiki toto:


Warning: require_once(): open_basedir restriction in effect. File(/3w/2ld.cz/p/pribehy-xan-cz/XandriaWiki/includes/PHPVersionCheck.php) is not within the allowed path(s): (VIRTUAL_DOCUMENT_ROOT:/var/php:/usr/share/pear) in /3w/2ld.cz/p/pribehy-xan-cz/XandriaWiki/index.php on line 35

Warning: require_once(/3w/2ld.cz/p/pribehy-xan-cz/XandriaWiki/includes/PHPVersionCheck.php): failed to open stream: Operation not permitted in /3w/2ld.cz/p/pribehy-xan-cz/XandriaWiki/index.php on line 35

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/3w/2ld.cz/p/pribehy-xan-cz/XandriaWiki/includes/PHPVersionCheck.php' (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /3w/2ld.cz/p/pribehy-xan-cz/XandriaWiki/index.php on line 35
Dobrý den, toto je bohužel nám známá chyba, absolutní cesty často v PHP nefungují tak, jak mají.