Ahoj,
zajímal by mě váš názor na náš web http://tabory.webzdarma.cz
Hlavně mě teda zajímá prvotní dojem. Tím mám hlavně na mysli dojem z grafického zpracování a potom váš názor na přehlednost webu - navigace mezi jednotlivými stránkami, umístění odkazů.
Pak mě taky zajímá, jestli, kdybyste hledali dětský tábor, tak jestli byste po otevření hlavní stránky na našem webu zůstali a hledali informace o pořádaném táboře (jako, že tam zatím takový není ;-)), nebo jestli stránka působí nedůvěryhodně a raději byste hned utíkali pryč.
Až na dalším místě je hodnocení obsahu, o které mi vůbec nejde, ale ocením zejména faktické připomínky z pohledu normálního člověka - tedy ne tvůrce webových stránek, ale jejich průměrný návštěvník.
A samozřejmě jakékoliv další připomínky (třeba návrhy na vylepšení grafické podoby), ale ještě jednou zdůrazňuju, že mi jde hlavně o váš prvotní dojem.
A pokud vás můžu poprosit, pište veškeré komentáře sem nebo nikam, ale nepoužívejte prosím vzkazů na našem webu, ať není zbytečně zaplněn mnoha komentáři hodnoticími kvalitu webu.
Předem vám všem díky
Můj první dojem z vašich stránek nebyl nijak extrémní. Stránky působí klidným a přátelským dojmem. Zvlášť se mi líbí organizace vašeho menu, propojení do anktety a možnost okomentovat fotky. Jestli můžu trošku kritiky, tak bych malinko ubrala té modré barvy (třeba v kombinace modré a nějaké jiné).
Řekl bych, že té modré je tam moc. Chtělo by to oživit jak píše Radka.
Prozatim vsem dekuju. A me se ta modra tak libila ;-) Budu nad tim uvazovat, asi to opravdu chce nejakou zmenu, akorat s mym vytvarnym citenim to bude trosek problem.
mne ta modra tak nevadi,ale mozna by to prece jen chtelo malinko ubrat - treba z tech obdelniku vlevo - aby se nejak vizualne oddelily od "dulezityho" zbytku stranky...
Ani nevíš, jakou jsi mi udělal radost, konečně nějaké pozitivní hodnocení ;-)
Poněkud bych zesvětlil pozadí pod textem stránky - zvýší se tím čitelnost textu na horších monitorech. Jinak to hodnotím kladně.
Takže, o modré tu už byla řeč, nevím, jestli je to barva, která by symbolizovala tábor, pobyt v přírodě. A když jsme u toho, ty plynulé přechody tmavě modrá / světle modrá by nebylo špatné zrušit a zkusit jiné rozvržení barev.
Dále mě velice mate hlavička. Obrázek fajn, ale ten text na ní mě nutí, abych ji použil jako menu, které je však o řádek níže.
Ale abych pořád nekritizoval. Po technické stránce je web zvládnutý velmi dobře, ba i rozbalovací menu krásně funguje (zkoušeno v Opeře a IE).
Kdybych měl shrnout první dojem - dyzajn průměrný, přehledný (to je důležité), důležitý by však byl pro mě i obsah a ten je opravdu pořádný, velmi mě zaujaly vaše hry.
Známkovat nebudu, tohle by byla jasná jednička ;-)
Poznamka k textu na uvodni strance:
mozna by chtelo nejak zvyraznit temata jednotlivych odstavcu. text je totiz relativne dlouhy a navstevnikovi se nemusi chtit cist ho cely. Tedy bylo by zahodno nejak zaridit,aby bylo videt, o cem jednotlive casti textu jsou, a aby si navstevnik mohl precist presne to,co ho zajima.
Jeste bych se zastavil k odkazum obecne. Bylo by fajn, kdyby odkazy bud zustavaly podtrzeny,nebo aby byly nastylovany jednoznacne. Proste aby bylo na prvni pohled videt ze "tohle" je odkaz.
Vlevo: Hlavní nabídka -> Tábory (druhý řádek):: chtělo by to udělat jako odkaz. Na odkazované stránce by byl znovu seznam táborů, který je v tom menu. Vyznam bych videl v tom, ze pri vetsim poctu zaznamu by bylo mozna lepsi v hlavní nabídce vypisovat jen nekolik prvnich, zbytek potom na samostatne strance. Jako posledni odkaz do vypisu taboru v hl. nabidce bych jeste v tom pripade dal <a..>Dalsi...</a>
Jeste me napadla jedna vec: pozadi u INPUTu ("Prihlaste se...") by mohlo byt hodne svetle modre, nebo bile...
První dojem - je to dělané pro lidi, kteří vědí, kam přišli.
Kdo se tam dostane vyhledávačem, netuší ani, z kterého konce světa jsou ti lidé, co tyto tábory dělají.
Grafika se mi zdá velmi dobrá, něco se změnit pochopitelně dá, ale není to vůbec nutné.
Tak vzal jsem si vase pripominky k srdci a temer kompletne jsme prekopali vzled stranek. Pokud jeste ted nekdo rekne, ze se mu nelibi, tak se nastvu :-)
Jinak souhlasim, ze tam nikde neni inforace o tom, ze kdo vlastne jsme. To napravime v brzke dobe, ted uz neni sila.
Tleskám, vypadá to lépe než předtím.
HaNiS: Gratuluju, nemam slov.
Sekce ankety > Je tam svele zluty pismo na bilym podklade a nejde precist ani otazka ani odpovedy u anket > bacha na to!
Jinak celkove stranky moc pekny - jenom se mi moc nelibi vc ty fotogalerii, ze se v tom pasu (dole) s tema thumbailama neda pohybovat pomoci kolecky mysi - jinak v pohoděěěě
Diky za upozorneni, tohle jsme prehlidli. Uz je to opravene.
ja (amater, co len ide okolo) veeelmi rad hodnotim, takze:
1. dojem: celkom pekna stranka, ale co je toto? preco je tu taka hnusna zlta, ktory rype do oci az sa mi na to menu nechce pozerat?
. vela textu, velmi nasiroko a malo obrazkov, ktore by ma prinutili kliknut na nieco...
. to hlavne menu nie je nicim oddelene, nie je nijako odlisene od ostatnych elementov
. aktuality su pekne skryte.. ja vacsinou na strankach hladam prave tuto cast a z tejto stranky by som skor odisiel, nez by som to nasiel...
. prihlasenie nie je celkom docentrovane a pod...
neber to v zlom, ale ja ked chcem kritiku, tak vobec necakam pochvaly, ale to, co niekomu vadi, nikdy nespravis stranku, ktory by vyhovovala vacsine, ale aspon pokusat sa mozes... a idim, ze sa v kodoch trosku vyznas, aj ked na designe treba popracovat... a tu validitu si vazim... tot vsio
Dik.
Mi urcite kritika nevadi. Zvlast kdyz clovek napise, co presne se mu nelibi, co presne se mu nezda. Nevadi mi ani kritika typu: "Je to hnus, smaz to!", ale ta mi moc nerekne.
Proto jeste jednou diky, vsechny tve poznamky urcite zvazim. Akorat momentalne neni cas skoro na nic, takze jen tak s tim delat nebudu. Kazdopadne jsem rad za tvuj pohled a nazor.
A jen na okraj - neni to zluta, ale oranzova ;-)
no.. je docela se to zmenilo od ty doby, co sem se dival naposledy..
je to pekny.. prej i validni, takze dobra prace :]
akorat by to mozna chtelo nejakej hover pro menu.
jinak bych to nemenil ;]
dobra prace.
>akorat by to mozna chtelo nejakej hover pro menu.
souhlasim, mozna stejny barvy, jak na tom vysunutym menu...