Netscape 4.5 - jak na tabulky?

Nekonecny serial o webdesignu pro zastaraly Netscape Navigator 4.5 pokracuje :-) Mam nasledujici problemy:

1. Mam tabulku a v ni background image. Zatimco v IE to funguje bezvadne, Netscape ten image zobrazi pokazde znova v kazdem "chlivku" tabulky. Takze tabulka o 5x5 polickach ma v kazdem svuj vlastni background image (resp. jen jeho kousek), i kdyz chci mit jen jeden velky spolecny pro celou tabulku. IE to chape, Netscape bohuzel ne. Obejit to jde snad jen rozkouskovanim toho obrazku, ale kdyz mam tabulku s 30 polickama, tak to neni dost dobre mozne. Navic jakmile mi skonci tabulka, tak se mi zacnou prasit CSS styly. Mam treba text, za nim tabulku a po ni zase text. A zatimco prvni text je zobrazen spravne, ten druhy uz vubec ne, pritom je to na te same urovni, akorat je mezi nimi nejaky kus (bezchybneho) kodu.

2. Jak zvlada Netscape PHP skripty? Zkousel jsem to doma a totalne to prasil, ale nemam nainstalovan webserver (resp. mam, ale jsem asi blbej, takze mi nejak nefunguje), takze v praxi to mozna funguje normalne. Doufam, ze se to treba nepta "Chcete soubor index.php otevrit nebo ulozit na disk?" To by me teda nastval.

Predem diky za odpoved.
No, s problémy ohledně Netscape Vám neporadím, ale doporučuji odborné diskuze např. na serveru INTERVAL.cz.

Co se týče druhé otázky, tak výhodou PHP je právě to, že je nezávislý na internetovém prohlížeči, protože se provádí na straně serveru. To ale vyžaduje mít nainstalovaný web server + PHP. Mě se osvědčila kombinace APACHE + PHP. Poměrně jednoduchou instalaci za Vás provede program PHPtriad, který obsahuje APACHE server, PHP, MySQL a PHPMyAdmin pro správu databáze. Ke stažení je na adrese http://www.phpgeek.com/phptriad.php.

M.B. ( NULA.cz )