exace,verejna ip,...

muze byt na serveru spusten nejaky soubor?
ma ucet nejakou IP?
jak adelam, aby byl stale spusteny soubor? Např "server" pro .exe chat?
este neco...
jak je to s verejnou IP?
tohle je webovy hosting, ne linuxovy shell

takze pustenej program tezko
navic na linuxu tezko pustis .exe soubor

ucet samozdrejme IP adresu ma, a to uplne stejnou jako vsechny ucty co jedou na WZ, stejnou jako WZ samotny
Jakou IP má teda WZko?
pusť si Příkazový řádek
napiš ping webzdarma.cz
a stiskni Enter
a uvidíš
Snad uz posledni otazka"
co je to vubec ta veřejná IP?
Adresa, která je vidět z venku. Prostě ji vidí všichni. Neveřejná (privátní) adresa je pak vidět pouze uvnitř síťě. Vidiš ji jen ty a určitá skupinka lidí, která je v této síťi připojena taky. Okolní svět privátní adresu nevidí.
huustyy
sem se chtel este zeptat jak si zjistim nebo vytvorim svoji verejnou IP?
musíš požádat poskytovatele připojení aby ti ji přidělil
slozity(asi)
verejna adresa je na tvorbu internetovych radii ne?
prez IP adresy se muzou dostavat malware?
?
>> verejna adresa je na tvorbu internetovych radii ne?
Nejenom. Veřejná adresa je výhodná u těch, kteří chtějí svůj počítač a obsah v něm prezentovat světu. Tedy nejen radio, ale i www, ftp a tak dále.

>> prez IP adresy se muzou dostavat malware?
Jelikož internet se bez IP adresy neobejde, tak ano může být počítač napaden malwarem. Zde je ale jedno jestli máš veřejnou nebo privátní adresu. Napadení závisí na zabezpečení počítače.
>> verejna adresa je na tvorbu internetovych radii ne?

ip adresa je jednoznacna identifikace pocitace v siti. S verejnou a neverejnou je to asi jako prirovnani k normalnim adresam domu (nejmensim celkem je byt=pocitac, ne jeho uzivatel).
Kdyz se nekdo pripojuje k internetu primo, ma jenom verejnou adresu. To je jako by bydlel v rodinnym domku (ma svoje vlastni pripojeni do ulice, nemusi ho sdilet s nikym, od koho by se musel jeste nejak nechat odlisit, aby jim nechodila spolecna posta) a jeho verejna adresa by byla Nadrazni 56. Naproti tomu kdyz je nekdo pripojeny k internetu v ramci site (wi-fi, univerzitni sit, podnikova sit...; cela sit je pripojena jednim bodem k internetu), je to, jako by bydlel v bytovce ve ctvrtem byte (byt, ne bajt!), na Nadrazni 58/4 a do "ulice" by byl pripojen spolecnymi vchodovymi dvermi. Pak verejna IP je adresa te site (Nadrazni 58) a privatni adresa je cislo bytu (4). Pri komunikaci pres internet se ve druhem pripade posila jak verejna, tak privatni adresa, ale pri pozadavku na IP adresu se vrati ta verejna.

>> prez IP adresy se muzou dostavat malware?

IP adresa jako takova s nakazenim pocitace nesouvisi, stejne jako nesouvisi adresa tveho bydliste s tim, jestli ti nekdo posle domu bombu. Zalezi na tom, jak mas to sve bydliste zabezpecene, jak rika Tomik.
Super přirování (bez ironie).