Dobrý den,
zajímalo by mě, co je pravdy na tom, že se dá zjistit moje IP z mých stránek. Vůbec netušim jak by se to dělalo, pokud je to ve zdrojáku, nebo kde - vůbec netušim, ale slyšel jsem , že to jde.
Chtěl bych se zeptat, jestli to je opravdu možné a pokud jo, tak jak se tomu bránit ,aby někdo měl přístup k mé IP tímto způsobem, popřípadě nějak přes webzdarma.
Děkuji, Martin
Ano lze to. Dá se zjistit Vaše ip adresa. Braňte se tím, že si nastavte neveřejnou ip adresu anebo web nahrávejte z jiného počítače.
Nastavení neveřejné ip? Já znám pouze anonimní proxy servery, ale to asi nemyslíte, že?
ne to nemyslim. Na to potřebujete prográmek, kterej Vám to zamezí (tu ip ardesu) ale na druhou stranu také potřebujete program pro zobrazení Vaší ip adresy. Takže je velice malá pravděpodobnost, že by na ni mohl někdo přijít.
Aha, už to chápu.
Mnohokrát Vám děkuji za odpovědi a za trpělivost.
"co je pravdy na tom, že se dá zjistit moje IP z mých stránek"
také by mě to zajímalo:
zkuste někdo zjistit moji IP adresu - adresa stránek je http://ds.mysteria.cz/
>> že se dá zjistit moje IP z mých stránek.
Nejak nechapu otazku. Protoze mi napada vice odpovedi. Ale jak to tak ctu, tak vim o cem je rec. Akorat je otazka kde ty stranky jsou umisteny.
a) Pokud jsou umisteny zde na WZ, tak to lze zjistit taky, ale ne uz primo. Kazdy server zaznamenava pristupy k souborum - tzv logy. Takze administrator muze zjistit, kdo a kdy se stoural v jakem souboru. Posledni pristup pres FTP lze zjistit i v administraci WZ v polozce info. Jinak takove informace nejsou normalne pristupne, takze se nelze strachovat. Jediny kdo k temto informaci ma pristup je administrator a pokud neni server dostatecne zabezpecen, tak i hacker.
b) Pokud jsou umisteny a pristupovany z vaseho pocitace, tak je IP adresa primo adresou. Sice je uvedena jako slovni (DNS), ale lze z nej bezproblemu zjistit odpovidajici IP adresu. Zabranit tomu nelze nijak. Tim byste akorat znepristupnil sve stranky.
c) Treti moznosti je odposlech.
OT: ds: Nejak ti tam zablbnul tvuj vlastni log :) Tak jsem se tam nejak naboural. Mozna hadam, ale zrejme jsem zjistil i tvou IP adresu 62.77.x.x. Mozna se taky pletu. Mas tam hafo IP adres a najit te tam je dost tezky.
Ale moc nechápu, proš se tomuhle bránit. To stejně ani účině nejde, leda přes anonymní proxy. IP adresa je adresou v Internetu, a odesílá se s každým požadavkem. Nelze ji neodeslat, server by pak nevěděl, kam s odpovědí.
Navíc, z IP adresy nelze nijak jednoduše získat totožnost jejího uživatele, je totiž registrovaná na tvého poskytovatele připojení. A ten tyhle informace vydá jen na popud Policie.
Tomík: gratuluji úkol splněn. IP je mého postkytovatele připojení, ale o to něšlo. Co to znamená, že zablbnul log?
ds: V clanku o chybejicim indexu se na konci pred reklamou objevila chybova hlaska o neexistenci souboru, do ktereho se ti zapisujou pristupy. Ted uz je to ok a zrejme jsi ty soubory i presunul, pac uz nefunguji ;)
Tomík, celý skript je tohle.
<?php>
//nastavení času
$cas=strftime("%H:%M:%S");
//nastavení údajů o klientovi
$title=$_SERVER["HTTP_REFERER"];
$refer=$_SERVER["REQUEST_URI"];
$uri=$_SERVER["REMOTE_ADDR"];
$forw=$_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"];
$prohl=$_SERVER["HTTP_USER_AGENT"];
$radek = "$cas|$uri|$forw|$prohl|$title|$refer\n";
$soubor = "$DOCUMENT_ROOT".'/mysteria.cz/d/ds/log/'.strftime("%Y-%m-%d").'.txt';
//zápis do souboru
$k = fopen($soubor, 'a');
if ($klika == false) {
echo("<P>Nelze otevřít soubor $soubor k rozšiřování.<BR>");
}else{
if(flock($k, LOCK_EX)){
fputs($k,$radek,strlen($radek));
flock($k, LOCK_UN);
fclose($k);
}
}
?>
Soubory jsou pořád tam, kde mají být, jen jsem v .htaccess zapnul blokování přístupu, které jsem tam zapomněl nastavit. Chyba je asi to, že skript vypisuje hlášení o neexistenci souboru. Proč systém tu hlášku vypisuje? Jednou jsem sledoval jestli se zapisuje přístup po zobrazení reklamního banneru (prohlížeč načetl stránku každých 15 minut, aktivoval skript, ten zapsal přístup do logu a počet zapsaných řádků jsem potom porovnal s číslem o zobrazených bannerech v sekci info. Kolem půlnoci tam vždy bylo okno - asi hodinu nebo hodinu a půl nebylo do logu nic přidáno. pak zápis zase pokračoval. Už jsem na to zapomněl, ale tohle bude asi nějaká podobná situace
koukám, že jsem nahrál blbost:
if ($klika == false) má být if ($k == false)