startovací soubor

Startovní soubor
Každý server má nastavené jméno startovního souboru. Na většině serverů se to dá nastavit (dokonce i pro ten který adresář), ale málokdy se to mění. To znamená, že si od správce vašeho serveru musíte zjistit, jak se ten startovní soubor má jmenovat. Nejčastěji se používá název index.html. Takto pojmenujte soubor se svou hlavní stránkou.

tak se potřebuji zeptat správce, jak se má jmenovat, tak se ptám: Jak se má tedy jmenovat? A i kdyby to byl index.html (php...), vše jsem zkoušel, vše jsem si pročetl, ale pořád nemohu stránky zpustit. I adresář jsem si vytovořil, přejmenoval na index.html, ale nic, tak už nevím. Potřeboval bych jen poradit, jak mám vytvořit ten první "index", tedy začátek, ten úvod stránky. Už mě prosím Vás neodkazujte na nějaké odkazy, jako je např. jakpsatweb.cz apod., ale zkuste mi to stručněji vysvětlit. Moc díky. Kdyžtak mi to můžete napsat sem, nebo poslat na mejl tjbrezova@seznam.cz
Jo a klidně mě můžete zbuzerovat, za to, že to neumím, ale já to chci umět! a učím se rychle!, fakt moc dík za odpověď!
No o té rachlosti učení by se asi dalo úspěšně pochybovat.
Nauč se alespoň jednu věc a sice to, že si založíš jedno vlákno a nebudeš přeskakovat do jiných - to by mohlo být opravdu to základní

Má se jmenovat index.html, index.htm nebo index.php - můžeš si vybrat
Stránky se spouští, když už...
Pokud jsi si vytvořil na webu adresář index.html tak ho nejprve smaž
Nelze stručně vysvětlit někomu něco když dotyčný zjevně nic neví a tak je s tou stručností problém a přepisovat jakpsatweb.cz ti tu nikdo nebude.
Umíš rozbalit zip?
<HTML>Fajn, pokud se učíte rychle, pak si to z toho jakpsatwebu přečtete. Já vám tady popíšu pár věcí jenom protože mám asi 2 hodiny pauzu a klidně je kvůli vám obětuju:

Webové stránky jsou psány v jazyce HTML. Můžete je vytvářet v editorech "klikacích" (Frontpage a jiné), nebo ťukat zdroják HTML ručně v běžném textovém editoru (Poznámkový blok, PSPad atd.). Postup práce s tím se liší, jedno má však návody, obojí má po internetu celou řadu tutoriálů (a zase zcela proti vaší vůli zmíním onen jakpsatweb.cz).

Každopádně: <b>webová stránka není obrázek.</b> Je to jen textový soubor obsahující jakýsi předpis pro webový prohlížeč, co má zobrazit.

<b>index.html je úvodní stránka</b> vašeho webu, stránka, která se uživateli má zobrazit po naťukání tjbrezova.wz.cz do adresního řádku prohlížeče.

Zkuste otevřít Poznámkový blok, nakopírujte do něho následující text:
<code>
<html>
<head>
<title>Toto je titulek uvodni stranky</title>
</head>
<body>
<h1>Toto je nadpis uvodni stranky</h1>
<p>Jsem velice rychle ucenlivy a tak pisu odstavce</p>
</body>
</html>
</code>


Z nabídky Soubor vyberte Uložit. Jako formát zvolte "všechny soubory (.*)" (prostě nesmí to být "Textové soubory (.txt)") a jako jméno napište <code>index.html</code>


Tím se vám uloží předcházející kód na disk jako soubor index.html. Nahrát jej na server doufám umíte.</HTML>
rozbalit zip?, že váháš, v pohodě,
hej ty jo moc dík, už se mi nahrál začátek, a dáš mi další lekce, co dál, když tam mám nahraný začátek..dík
koukám, že už jsi učitele našel - dále je to na jakpsatweb.cz

Nechceš zkusit www.estranky.cz?
Ahoj, chci se zeptat, startovací soubor jsem normálně nahrál s pojmenováním index.html... Spustím své stránky, web normálně naběhne ale když chci kliknou například na jinou rubriku na svém webu napíše to chybu že jsem nenahrál soubor. Jak mám nahrát nebo pojmenovat soubor v html na svůj web....
Díky Jirka
Především je asi potřeba nahrát na web všechny soubory, které tam mají být

http://socksboyz.wz.cz/index_soubory/image3861.jpg
http://socksboyz.wz.cz/index_soubory/Page394.htm

ten mikrosoftí zázrak, co to vyplodil si uložil pomocné soubory do složky index_soubory
<HTML>mimochodem, proč zrovna 3861 a 394?</HTML>