Líbí se Vám moje stránky? davidbroz.wz.cz

Líbí se Vám moje stránky?
Prosím o kritiku (zdravou)
Adresa je: www.davidbroz.wz.cz
<HTML>Ono tam toho kromě těch obrazů moc k líbení podle mě není. Obyčejné menu a jinak nic. Chtělo by to víc grafiky, nějaké logo, příp. pozadí, vylepšit menu.

Na první pohled mě jako obvykle upoutalo "O Mě".

Opravdu je nutné psát tu adresu s www? Být to tam nemusí a zbytečně to tu adresu prodlužuje.

<small>Přidala jsem adresu webu i do názvu tématu, tímhle stylem by se taky mohlo stát, že se všechna témata budou jmenovat stejně. A správně by tohle téma mělo být v sekci HTML, to pro příště.</small></HTML>
<HTML>david broz: Ten web na mě svým designem působí tuctově - odpudivé to není, světaborné taky ne. "O Mě" bylo zmíněno (chybí tam n), já bych upozornil na to, že v CV máte Collage místo College (a je to oficiálně Stratford College, nebo Shakespeare College?). Z pohledu obyčejného návštěvníka: obrázky v galerii se mi moc líbí (především proto, že to není žádná šmouhovatá/geometrickoidní abstrakce).

Thalia: aspoň vidíš, jak moc by se možnost přesouvání vláken hodila.</HTML>
Ano, to O Mě to upoutá spolehlivě a pak hned Curricilum Vitae. I když to člověk neslabikuje tak to upotává, že je to něčím divné. Také je podle mého zbytečná a tudíž otravná ta vstupní stránka.
Většinou, pokud jsem viděl stránky nějakých umělců, tak si zakládali na tom, že ta jejich prezentace je nějak originální.
Takže by to chtělo nějaký minimální nápad, jak zobrazit náhledy obrázků a při zobrazení velkých obrázků by chtělo zauvažovat jak je zobrazit tak aby byla na obrazovce celá informace - tedy obrázek a popisek - při tom překlikávání o obrázek níže sice vidím další odkaz na překliknutí, ale nevidím jak se obrázek jmenuje takže je stejně lepší posunovat tu posuvníkem - mám 1280x1024, ale zřejmě nějakou lištu navíc - obrázky by klidně mohly být menší (některým akvarelům to určitě prospěje, může u nich být nějaký grafický odkaz, který povede ke zvětšení nebo ke stažení - pokud by třeba byl nabídnut obrázek v nějakém rozlišení pro tisk
Obrázky nemají uvedený alternativní text, což je asi u galerie podstatná chyba, rozhodně by webu a jeho zapsání do databází vyhledávačů prospělo kdyby každý obrázek měl svou vlastní stránku, kde by bylo v souvislosti s názvem obrázku uvedeno i jméno autora + eventuálně nějaká další vhodná klíčová slova, s tím souvisí i to, že se obrázky jmenují pomocí čísel, určitě bych každý obrázek pojmenoval textem a každý jinak, viz Norimberské náměstí - 2003 a určitě by nebylo na závadu uvést u obrázků dvojjazyčné pojmenování
Souhlasím s kolegama. Není to špatný, ale taky to nepřidá na prestíž.
Můžete se nechat inspirovat stránkami jiných umělců a od toho vycházet. Příkladem může být můj výtvor pro jednoho mého známeho http://vlastimilvanek.kvalitne.cz. Není to sice zrovna ex (dělal jsem je pouze pět dnů a to včetně vnitřní administraci - správa obrazů), ale ke svému účelu poslouží.
pro: ds.mysteria.cz
ahoj, trochu si mě rozhodil, že moje obrázky nejsou na stránkách vidět celé. Bohužel jak jsem již zaregistroval nejsi to jenom ty, kdo je vidí příliš velké. Je mi záhadou proč? Používám stejné rozlišení jako ty a obrázky mám na celou stránku... Přesto jsem prvních pár obrázků zmenšil. Proto jsem tě chtel poprosit, jestli by si se na to nemrkl a neřekl mi jestli se to teď zobrazuje celé.
Děkuji moc za pomoc.
David
jak to vidím já při klikání na odkazy, které to posouvají na další obrázek je na: http://ds.mysteria.cz/wdb/

rozlišení mám 1280x1024px a díky různým lištám se mi na obrazovce zobrazuje 1263x807px. Hlavní problém ale v tomto případě je asi, že někdo má menší rozlišení. Proto je potřeba vytvářet stránky i s ohledem na tyto návštěvníky (viz Tomík). Rozhodně si myslím, že obrázky by mohly být i citeněji menší - nejsou to žádné fotografie se spoustou detailů - stejně jde asi o náladu jak obrázek působí a klidně by mohly stránky tvořit 3 velikosti obrázků - úplně malé, které vytvoří přehled o nějaké tématické kolekci pak střední, kde bude na jedné stránce obrázek a i jeho popis a pak eventuálně může být zobtrazena jeho velká verze jako samostatný obrázek přes celou obrazovku (v tom zvoleném rozlišení)