počet on-line uživatelů ???

Poradí mi prosím někdo, jak mám naprogramovat v PHP počet uživatelů on-line, abych věděl kolik uživatelů si pravě čte můj web nebo jestli má alespoň někdo scripta v php. Díky
To neni az tak jednoduchy problem. Vzhledem k tomu, ze ty vetsinou nevis, jak dlouho si ktery clovek tvou stranku prohlizi, musi se to nejak aproximovat jako pocet pozadavku za nejakou dobu. Pomoci cookies se pak daji odlisit i pozadavky od jednoho uzivatele, takze to cislo pak ma vetsi hodnotu, ale i tak to bude vzdycky jen priblizny odhad. Smysl to ma spis jako pomereni dvou hodnot v ruznem case se zachovanim podminek mereni.
Ten problem neni ani tak o databazi jako o metodice takoveho cisla (co to cislo vlastne znamena).
vetsina webu to resi tak, ze si hlida cas pristupu z jedne ip (pripadne cookies) a pocita kolik pristupu bylo do nejake doby (treba 120sec). podle toho pak spocita pocet uzivatelu, kteri si prave ctou stranku - jak psal mira, udava to spise pocet lidi, kteri potencionalne stale ctou web, ne pocet lidi on-line...

m.s.
No jo, ale víte, jak neco takového scrastit nekde?
schrastit nevim. kdyz to budu potrebovat, tak si to nakoduji. jestli to nezvladnes podle toho co jsem ti nastinil, tak si to od nekoho nech naprogramovat - nabidek je na webu hodne, kdyz nikoho nesezenes tak napis mi na email a ja ti nekoho doporucim - treba ;-)

m.s.
přesně tohle sháním taky! - vědět, kdo je online, máte někdo script?
http://sweb.cz/saviod
Nevim, jestli na Seznamu rozchodíš PHP...Pokud vím, tak ho nepodporuje.
ach jo, to vám nikdo nedá, co my vám poradíme... tady je x odpovědí, ale ani jedna neříká: tady najdeš vzor, tady se to můžeš naučit, hledám už 4 hodiny jak to vůbec má vypadat a nic. Smilujte se nadevšemi, co jsou tak tupí jako já a zkuste odpovědět na prostou otázku jednoduchým způsobem:
jak udělat počet online uživatelů, vidím to na spoustě stránkách...
Maverick: a taky: vtipy.mysteria.cz alert.webpark.cz nebo si zřídím stránku kdekoliv jinde... páni to je na umření něco najít...
2saviod: viz moje odpoved v jinem prizpevku...

na otazku jak udelat pocet on-line uzivatelu uz toho bylo napsano dost na to, aby jsi to zvladl. a pokud to nemuzes najit ani nikde na internetu v php webech, tak si fakt nech naprogramovat - vydelava si tim dneska spousta spolehlivych i nespolehlivych lidi. az to budu pracovne psat, pak to dam kopii, ale ted mam toho nadhlavu... sorry, snaz se trochu sam. neni nad to ucit se prakticky.

m.s.
zase jedna rada nad zlato! já bych se učil, ale z čeho? já chci aby mi to fungovalo, nemusím tomu rozumět, myslím, že takovéto utilitky by chtělo spousta lidí a bylo by dobré, kdyby byly někde ke stažení jako jsou javascripty - jsem přesvědčen, že někde jsou, ale nikdo mi nedokázal tady dát jednoduchou odpověď kde je najdu. Prostě wash and go. Díky za nabídku martin, pokud budeš potřebovat něco z teologie, psychologie, klasické filologie, medicíny a dalších humanitních oborů, rád ti pomůžu zas já - a nebudu tě nutit, aby sis všechno prošel a trochu se sám snažil:-))).Taky toho mám nad hlavu, proto mě mrzí trávit tolik času takovou pitomostí, když má jistě jednoduché řešení. Takže díky zase za nic, já to někde najdu... jednou... sám.
jasne :-))))))) ale ja bych se do teologie poustel, proste jsu na to levej a proto se drzim kodovani (i kdyz v tom zase taky moc pravej nejsem) :-)))))

ale vazne, celej den drtim code, abych stih, co musim. a kdyz sednu k diskuzi, tak rad poradim, ale nechtej po me, abych ted hned z hlavy zacal potit nejakej skript.

Jinak jako dobrej zdroj pro novacky je kosek.cz a jeho kniha, i kdyz jen pro verzi php3 - ale novackum to do zacatku staci a hodne nauci... jinak musis prochazet diskuze nekolik hodni, filtrovat a vstrebavat moudra. takhle zacinalo 80-90% vsech nas a pokud ten cas tomu nehodlas dat, tak je lepsi drzet se toho, cemu ten cas jsu ochoten venovat...

ale jak to budu nekdy psat, urcite na tebe nezapomenu... doufaaam :-)))))

m.s.
Ahoj,
tu knihu o php(kosek) jsem si uz koupil a je dobra(dá se to z ní pochopit;-)). Myslíte že podle ní bych ten script mohl zvládnout sám?
Z te Koskovi knihy to urcite pochopis a naprogramujes. zakladni princip je jeste jednou. do nejakeho souboru zapisujes pri kazdem pristupu ip adresu a k ni cas zapisu (staci v sec. time). pokud uz takova adresa existuje, pouze zmenis time. jeste projedes, jestli tam nejsou nejake pristupy starsi treba 120sec a ty vymazes. spocitas pocet adres, ktere ti zbydou (to je pocet uzivatelu on-line, ale pouze orientacni...) no a soubor ulozis. to by pri normalni zatezi stranky melo stacit. pohodlnejsi by to bylo s mysql, ale toho se treba jeste taky dockas. Mira slibil koncem tohoto mesice, ja doufam, ze snad se dockame do konce tohoto roku :-))))) ale uz buch asi diskuze okolo on-line uzivatelu zanechal... leda konkretni diskuze ke konkretnimu kodu (proc mi nejde toto a proc toto). diskuze typu jak mam udelat a napiste mi to jsou uz unavny. zakladni princip byl nastinen a kdyby mel nekdo cas to nekomu nakodovat, tak uz by to za tu dobu zverejnil!

m.s.