Váš názor

Dlhšiu dobu som tu nenapísal tak prosím o ohodnotenie mojho osobného blogu, ale prosil by som vás aby ste tu hodnotili len design... Je tam ešte kopec roboty a myslím že aj bude stále. Hlavne o to či je to dobre a či sa dá na to pokukať po tej grafickej stránke. Dakujem
Z pohledu designu dávám tři body z deseti.
<HTML>Design.

Je to takové nevýrazné.
Má to hezké pozadí, ale k němu naprosto nepsaující zbytek. Text je nahuštěný a celý kurzívou, což se nedá číst. Navigace je nevýrazná. Vlastně na tom není moc co hodnotit, vypadá to dokonce hůř než moje šest let staré stránky a to je co říct.

Nevýraznost vede k horší orientaci, hustý a sklopený text vede ke špatné čitelnosti.

Doporučení:
- změň barevnost webu; pozadí je dobré, ale ta šedá k tomu absolutně nepasuje
- lépe/výrazněji odděl jednotlivé části stránky; čárkované nesmysly jsou naprosto na nic; pracuj i s různými barvami pozadí jednotlivých částí
- s použitím vhodné grafiky vytvoř reálněji vypadající prostředí; máš prkna na pozadí, dobře, je to třeba pracovní stůl nebo zeď ve skautském srubu; tak zbytek může vypadat jako sešit, nástěnka, cokoliv; nebo změň pozadí a uprav to jinak
- zapracuj na vzhledu textu, použij vzdušnější písmo a zbav se kurzívy... kurzíva není písmo ke čtení, ale ke zvýraznění

2/10

<hr style="border: none; border-top: 1px solid black;" />

Kód.

Nebudu bodově hodnotit (nežádals o to), ale udělej něco s těmi tagy font a hromadami tvrdých mezer (nbsp). Je tam toho víc, jako třeba použití tabulky na rozvržení stránky, nepochopitelné kombinování tagů br, p a span, míchání tagů b a strong, použití tagu center atd. Prostě kód není na body, ale na facku.</HTML>
( Nípal - změň barevnost webu ) tak som to trochu upravil neviem či lepšie ale mne sa to celkom páči : ) a k tomu kódu - videl som mnoho podobných stránok s takým istím štýlom to je v poriadku ide o funkčnosť stránky ako takej teda je to len moj pohlad ako to ja vidím ale inak ďakujem za aj kritiku.
Poprosil by som o prehodnotenie posledný krát čo ešte by som mohol vylepšiť? rozmýšľal som aj o flashi, ale nakoniec som sa rozhodol riešiť to takto ľúto mi je za starými časmi :) nech mi to prepáčia všetci moderní designéri webu.
Pravidlo č. 314: Flash moderní web nedělá.

Ke kódu se vyjadřovat nebudu, ale vypadá relativně pěkně. Jenom si možná oprav na některých podstránkách meta tag keywords.

K tématu: přijde mi, že tvůj web je směskou několika různých (vizuálních) stylů (jistě mi dáš za pravdu, když porovnáš vrchní navigaci s šipkami, kulaté pravé menu a dlouhou patičku).

Pozadí (vazba bloku) na mě přiliš nepůsobí -- na můj vkus je textura velká a na první pohled mi uniká účel/zdroj šedého zbarvení. Kromě toho jako návštěvník nevím, co mám čekat od odkazů ve vrchní navigační liště (červené šipky).

Nenapadá mě, co ti poradit. Snad jen zkus si najít nějaký vzor, kterému by ses rád přiblížil. Nepotřebuješ nic složitého, zkus si první návrh udělat v nějakém grafickém editoru (zdarma třeba GIMP nebo vektorový Inkscape) a teprve tvořit ;)

Být tebou, zkusil bych si vzít příklad (tím nemyslím kusy kódu) z těchto šablon:
http://www.freecsstemplates.org/preview/impeccable/
http://www.freecsstemplates.org/preview/twirling/
http://www.freecsstemplates.org/preview/yellowing/
Jedná se o graficky dost jednoduché šablony -- víceméně jenom rozdělení stránky na 2 sloupce s menu a zbytkem. Jednoduché, s vhodně nakresleným přechodem mezi sloupci i efektní ;)

Případně zkus patičku stránky (s odkazy) trochu lépe strukturovat, jako vzor třeba (vršek odkazu ignoruj, je takový přeplácaný):
http://cdn.templatemo.com/screenshots/templatemo_280_sky_blue.jpg
___
Nikdy nepros naposledy/posledný krát, budeš toho litovat ;)
Teda k tomu kódu ďakujem :) k tím vzorom nechcel by som používať šablóny ( templates ) chcel som aby ten design bol iba moj :) asi tak k tomu nechcem nič meniť na grafike ale inak tá patička sa mi tak akosi hodilo na blog jednoducho tie šipky boli no povedzme čosi ako abstraktné riešenie :) stránkovane pred a vzad niečo ako v zošite to pozadie je také jednoduché to uznávam to iste ale to tie staré časy :) Možno tie šípky odstránim chcel som len vedieť čo si o tom budete mysliet
A ešte ten meta tag keywords čo na nom treba opraviť? je to len moj blog taká jednoduchá vec pozriete si to a hotovo ak je to pekné budem rád ak nie nič sa nedeje.
Keywords jsem zmiňoval, protože například podstránka css.htm má keywords pro podstránku inzercia.htm. Nezkoumal jsel ale zdaleka všechny soubory, tak se podobná situace může ještě někde opakovat.

K těm šablonám: nemyslel jsem to tak, že bys měl nějakou šablonu stáhnout/použít. Dokonce se nemusíš ani dívat na jejich kód -- Spíš jsem jenom chtěl poukázat, že i jednoduchý web může být efektní. A trocha inspirace (např. rozvržení menu nebo patičky) ještě nikoho nezabila (zvlášť když výsledek je průnikem několika vlivů a vlastní práce :).