webzdarma na odpis

dlouho sem měl za to, že n webzdarma akorát se nedá kvalitně provozovat nic s databází, ale ted vím že ani statické stránky taky už nejedou normálně! jeden web který jsem včera dělal pro kamaráda mi pokaždé načetl kompletní až tak na třetí pokus a chyba na webu fakt nebude :-)

dělejte tu s tím něco nebo to tu zachvilku nebude vůbec použitelné :/

P.S. kolik je tady jen tak mimochodem už registrováno webů? to snad není tajné číslo.. :-)
Pravda, MySQL se vlivem oblíbenosti (a neoptimalizovanosti dotazů) stává pomalou a má (na můj vkus časté) výpadky.

Řešení jsou dvě:
a) Použít jinou databázi (na to je taky přeborník Kit), viz jeho vlákno/hledání ve fóru.
b) Optimalizovat svou stránku tak, aby z databáze tahala jenom potřebné minimum (už jsem několikrát viděl dotazy prováděné v cyklu apod..).
Freeze: Díky, databázemi se v poslední době dost zabývám. Dnes jsem se celé odpoledne vrtal v pilot-db. Velmi fajnová databáze.

Dotazy do databáze prováděné v cyklu je zvěrstvo. Takovým uživatelům bych rovnou mazal účet. Bez varování. Je to technika, která se používá v NOSQL (které jsou na to stavěné) a na SQL databázích nemá co pohledávat.
možná by nebylo od věci, na čas stopnout registrace a postupně po doménách si projít jednotlivé weby a neaktivní, nevyužívané ve velkém promazat.. stejně je tady X webů které se nesmažou jen díky tomu, že v limitu se reklama zobrazí aspon jednou a jinak je tam prd.. zavírají zajímavé domény, místo...

já vím, že by to byla práce na dlouho a složitá, ale najmout na tohle pár dobrovolníků kteří by sami o sobě neměli možnost weby mazat, ale jen přístup do přehleného katalogu všech registrovaných webů (třeba po jednotlivých doménách), weby které by nesplnovali určitě kritérium tak by nahlásili a admin by to pak smazal, ono se to snad děju už ted jak sem to popsal, ale asi v malé intenzitě...

douám, že Endora nikdy nedopadne jako webzdarma nebo IC.cz, tam mají aspon přísnější pravidla a snaží se to dodržovat, placený program a přesun placených účtů na jiný server by taky nebylo špatné.. nakonec by se zjistili že na free účtech je akorát "odpad" a těch pár webů které jsou zajímavé a akorát by majitel neměl na hosting peníze, tak by mohlo webzdarma zasponzorovat za reklamu :-)