hodnocení McAfee

Mám v počítači jakýsi systém McAfee který prohledává weby a hlásí mi na stránky, které mám na webzdarma, že tyto stránky ještě nikdo neotestoval
Toto jsou novoty antivirových programů. Je to funkce zabezpečení, kdy se kontroluje webová adresa, zda neobsahuje nebezpečné prvky. Pokud zjistí, že obsahuje nebezpečný problém, tak tě na to předem upozorní a dle nastavení ti zakáže na stránku vstoupit.

Kontrola se však neprovádí automaticky. Někdo musí podat požadavek na kontrolu webu a antivirová společnost tuto stránku zkontroluje a přidá do své databáze. Při kontrole pak použije tuto databázi. Pokud adresa není v databázi, tak vypíše něco v tom smyslu, že stránka nebyla testována.

Tato funkce má výhodu v tom, že tě předem, než vstoupíš na stránky, upozorní na případný problém. Takže nedojde k napadení počítače virem.
Má to však jednu velkou nevýhodu. A to i v souvislosti s koncepcí WZ. Antivirové společnosti kontroluji pouze domény druhé úrovně. Takže třeba doménu wz.cz bere jako celek. A pokud na jednom z nich je havěť, tak může kvůli tomu zablokovat (označit za nebezpečné) všechny stránky na doméně wz.cz, i když to nemusí být pravda.