jak nastavit FOTRUM

Stahl jsem si s netu s adresy phorum.org forum Ale jsem zacatecnik co se tyka php. Pomuze mi nekdo jak se to da nastavit. Stacilo by vypsat mi to bodove snad to pochopim. Diky s pozdravem Tao
podivej se do manualu nebo readme, tam to vsechno je

-.s
Stačí tam nastavit DB je to někde v config nebo já mevím..
Podivej se do manualu hmm:( a je to tam v tom manualu cesky ja totiz neumim anglicky
Stáhni si češtinu, je to někde v sekci languages, hned vedle downloads
Tak tu cestinu jsem nasel vim ze ted budu vypadat jako uplnej blbec ale ja to nejak preziju. :-) Tu cestinu mam nekde vlozit a nebo to mam pocestit v tech suborech rucni editaci ?
do adresare lang nebo language, ted presne nevim

-.s
Tak hotovo :-) a co mam delat ted :-)
Jeste pro jistotu :-) forum ktere jsem stahl jsem poslal na muj web co mam zaregistovanej u toho webuzdarma. A dal tam tu cestinu tak jak mi bylo receno je to tak doufam spravne?
co mas delat? jit se projit do prirody :-)
Nebo na pivo^_^.
Spustit skript index.php v adresaři admin a dělat vše podle instukcí, ale bohužel ta čeština se týká "ksichtu" fóra nikoli jeho administrace, takže myslím, že to tam budeš mít anglicky, ale je to celkem jednoduchý.
Ok tak diky pozvu si nejakeho znalce anglictiny :-)
Takze se mi nechce cekat :-) Je tam tohle prosim o popis. Dekuji :-)


Phorum Install Script


Enter Your Database Settings:
Database - Server Name:
Database - Name:
Database - User Name:
Database - Password:
Phorum - Main Table Name:
Je to tak složitý to přeložit?

Enter Your Database Settings:
Database - Server Name: Sem zadej jménu serveru na kterém b잡i mysql myslím, že tady je to mysql.webzdarma.cz
Database - Name: Jméno databáze
Database - User Name: Uživateské jméno (Nevím)
Database - Password: Heslo
Phorum - Main Table Name: Jméno hlavní tabulky
Jake nejcastejsi jmeno se puziva pro Database? :-))
To jsou mi ale otazky ... :o) ...

Tady si stejank jmeno DB vybrat nemuzes a pro jednoduchost bych ti doporucoval doma tu DB pojmenovat stajne, jako mas tady ...

Tradicne se to jmeno dava podle obsahu DB ... kdyz mas DB kytek, tak ji pojmenujes kytky ... nebo DBKytky ... nebo db_kytky ...

Ted me napada, ze ses mozna chtel zeptat na pojmenovani tabulek ... tak tam je to analogicky ... ale ja treba pouzivat oznaceni mene pruhledne ... t01sys, t02sys, ... t10frm ...

Zalezi na osobnim zvyku ... hlavne by to melo byt citelne pro TEBE, pripadne lidi, kteri s tebou na tom budou delat ...

... teda ja mam dneska ale povidavou naladu ;)

Radek
Jo tak to diky moc za rady :-)) To vis jsem v tom uplnej novacek a tak hra na blbce je prome jedina pomoc :-))
Hele kdyz jsem si to forum stahl orginal tak jak se to jmeno presne? :-) Porad nevim jake jmeno tam napsat. Ta databaze uz je v tom stahlem vytvorena ne ? A mam do toho jmena napsat uplnou cestu? Jsem s toho volakej zmetenej.
nejlepsi bude, kdyz zacnes pekne poporadku...

m.s.
Hmm tak to je asi nejlepsi rada co jsem tady dostal. Takove mam nejradsi. CLovek se stim tady snazi trochu pohnout a dostane takovou odpoved. Znito neco jako neotravuj tady se neradi zadnejm primitivum. :-)
Kdyby se prece jen nekdo nasel kdo si osobe nemysli ze je nejaka hvezda tak bych vam byl moc vdecny :-)
Nechci mluvit za Martina, ale tu poznamku tak prikre urcite nemyslel ...

V tomhle konkretnim pripade ti pomoct nemuzu ... tohle forum neznam ... muzu ti ale dat jednu radu ... Zkus experimentovat ... neco tam napis (nejlip si pred tim precist navod) ... a ono to nejak dopadne :) ... a nebo ne :)))

... mozna by taky nebylo od veci, kdyz uz pouzivas cizi forum v PHP, tak mit alespon ramcovou predstavu o tom jazyku a projit si ty zdrojaky, abys mel alespon pribliznou predstavu, co ze se tam deje :)

Radek
sorry, ale jestli se te to dotklo, pak ti nemuzu radit. chapat to muzes jak chces, ja jsem to myslel tak jak jsem to napsal: jestli to myslis s programovanim (nejen pro internet) vazne, pak zacni poporadku a nespechej.
co z toho takhle budes mit, krome toho, ze budes pred kamosama machrovat jak ses dobrej? phorum.org je opensource projekt, takze mas k tomu veskerou dokumentaci, navic na domovske strance je konference, kde ti urcite poradi konkretneji... ale z predesleho jsem pochopil, ze tvuj problem je, ze nemas vubec poneti o zakladnich pojmech, o tom jak by to melo fungovat. v tom pripade ti nemohu poradit nic jineho nez to same (zacni poporadku) nebo ti to rovnou nakonfigurovat - ted momentalne na to nemam cas, ale treba se opravdu najde nekdo :)

nic ve zlem - uprimnost nekdy zni krute... :)

m.

jinak k tvemu dotazu tedy:
>Ta databaze uz je v tom stahlem vytvorena ne ?

...ne! databazi si musis vytvorit rucne nebo na to pouzit nejaky skript (urcite tam bude nejakej konfiguracni, ale chce to prostudovat manual)

>A mam do toho jmena napsat uplnou cestu?

...??? tak toto nejak nechapu... do jakeho jmena? jakou cestu???

>Jsem s toho volakej zmetenej...

...jo to evidentne :))) (a neber to zase nejak osobne) nejlepsi bude, kdyz zacnes pekne poporadku :)
Pokud ti jde o programovani, tak ma Martin svatou pravdu ... tim, ze nekde neco stahnes se nic nenaucis, ikdyby ti poradil sam B.G. ;)))

Hallo World! ... a pak smelymi krucky vred :o)

Ale pokud ti jde jenom o to forum, mozna by bylo schudnejsi zkusit nekde najit nejakou sluzbu, ktera ho poskytuje pro tebe vice mene bez prace ... nevim, jestli takove existuje, ale neco podobnyho ted zrovna tvorim ...

http://rostliny.unas.cz/forum.php

Je to zatim ve vyvoji, ale neda mi to :)))

Radek
mozna vyuzit nekterou z free webovych knih navstev by bylo pro Tao jednodussi, kdyz nema chut se ucit. ale ono byva nekdy i takovou jednoduchou vec vlozit do svych stranek - viz debaty 'jak vlozit pocitadlo...', 'jak vlozit anketu...' atd... (netvrdim, ze se to tyka Tao-a! kur* drat, jak se to sklonuje...)

m.