Setřídění podle stažení

Když mam na webu odkazy a počitam počet kliknutí na každý odkaz zvlášť.
Jak mam udělat, aby se automaticky řadily podle největšího počtu kliknutí(nahoře odkazy s největším počtem kliknutí a dole s nejmenším počtem kliknutí) a bez MySQL. Stačí jenom naznačit postup, jak na to a jaké funkce by asi bylo nejlepší použít.
IMHO by bylo lepsi to reseni s MySQL ... je to jedna jednoducha tabula a ... SELECT * FROM prispupy ORDER BY pocet ...

Zalezi na tom, kde a jak teda ty data ukladas ... ale asi reseni by bylo nacist je do pole, kde klic by mohl vypadat nejak takhle ...

"PocetPristupuZarovnanyNulamaNaStejnouDylku_PoradiBezSetrideni"

... pak uz jenom pouzit fci ... ksort() ... a projit a vytisknou pole (tedy pole poli, aby to melo smysl, jinak pokud je ta relace jednoducha ... nazev -> pocet pristupu, tak muzes pouzit jen fci sort()

Radek
hm, ale přes MySQL by to opravdu bylo lepší:-).
>Radek
každej klik na odkaz zapisuji do samostatného .txt souboru je to pro me přehlednější, taky sem si myslel že to přes pole bude nejjednodušší
>Lukasik
s MySQL se moc nekamarádim, prostě mi nevyhovuje a snažim se dělat všechno bez ní(je to i lepší, protože webzdarma ji dřív nepodporoval)
Já ji dřív taky nechtěl ale když jí poznáš, už jí neopustíš^_^.
presne tak ja se taky stitil a tedka uz by to bez ni neslo, vsecko je jednodusi ^^
jj
Právě že ji taky začínam poznávat a to je pro mě špatný, začínam ji mít rád.
kolik by stálo naprogramování toho scriptu v php a bez mysql
Je to tak snadne ze nema cenu rikat cenu :-)

Ale nejspis pro plnou dynamiku a elegantnost by se ty napr. soubory museli na server uploadovat a protahovat pres PHP - kvuli jakemusi zacleneni do pcitadla aby se to nemuselo delat rucne. jinak by to slo samozrejme i pres adresarove fci.
Kdyby ti nevadilo, ze je to <b>S</b> MySQL ... tak ti ten skript napisu zadarmo :)

Radek
radek je moc hodnej, me by spis zajimalo kdyz sme u toho stahovani jak se da nejak sikovne zistit kolik lidi uz ten soubro stahlo..
Napadaji me 2 reseni ...

1. presne technologicke ... udelas si stahovatko.php a v parametru mu predas, jaky soubor chces stahnout (podobne, jako se generuji obrazky z PHP) prectes ten soubor a posles ho na vystup a pri ty prilezitosti neco nekam zalogujes :)

2. Jednoduche psychologicke ... odkaz se bude tvarit jako link na cosi.zip, ale misto toho se otevre stranka kde neco zalogujes a pak teprve zacnes stahovat ... reseni je asi zase vic ... HTTP redirect, dalsi kliknuti, mozna i JS.

Radek
Znám asi lepší řešení (no dost podobné:-)).
Odkaž ho např. na download.php připiš si do DB že to stahnul a pak dej header(location: sobor.zip);
Vše...
jj to je dobry a jednoduchy s tou databazi to je asi imho lepsi
> Znám asi lepší řešení (no dost podobné:-)).

zalogovat -> zapsat do DB (jedna z moznych implementaci)
HTTP redirect -> header(location: sobor.zip);

Ale musim uznat, ze to tvoje vysvetleni je urcite citelnejsi :o) ... obcas bych se mel na ty svoje programatorsky teorie vykaslat :)))

Radek
hehe to bych nerekl
pripadne mi to lukasikovo reseni originalni ;-))) kdyby to radek nenaznacil hned v moznosti cislo jedna :-)))

>obcas bych se mel na ty svoje programatorsky teorie vykaslat :)))

...tim to neni. to je tim, ze nekteri poradne nectou (nekdy to i priznaj :-) jen to proleti a pak se resi to same dokola. :-)

m.s.
Chtel bych se jen zeptat jak mas udelane to, z po kliku se ti spusti nejake PHP. Nebo teda ze se ti otevre nove okno, zacne se stahovat a pak se zase zavre.
heh?
zkus <A href=script.php targe=_blank>;).
Podezřele jednoduché :-/
:-).
sakra vůbec mi to nejde a to už to skoušim asi tejden, nechcete mi to blíže naznačit. už jsem z těch for a endfor úplně mimo a to se mi to pořad netřídí podle nejvíce staženého souboru(nahoře) a nejméně staženého souboru dole
MySQL: ... SELECT * FROM pocitadlo ORDER BY pocet ... ;~)

Ale nechci byt jizlivy :o) ... Napln si nejaky pole (mel by to byt jeden jednoduchy cyklus for) ... vtipne vymysli klic, tak aby byl unikatni a jeho abecedni razeni odpovidalo tomu, co chces ty (priklad jsem tu uz nekde psal) ... pak pouzij funkci ksort() ... ted uz staci projit pole ... while + each() ... nebo foreach (druhy simple cyklus).

Radek