Wokna XP vs. apache

mne se nedari rozbehat apache pod woknama XP .
apache bezi ale kdyz zadam do prohlizece adresu localhost nebo 127.0.0.1 tak to napise ze servr nebyl nalezen (pod woknama 98 to beha)
Hm, z win xp by neměl být problém, resp. já jedu taky pod nima a je vše v poho, zkoušeno pod HOME i PROF. Takže chyba bude asi v konfiguraci tvého apache!
Lukasik ... ty se taky seres vsude ... dybys raci udelal nakej web ... konecne ...

Zdenek -> myslim ze vim vo co go ... tak zaprve u XP musis mit v sitich jako hostname nastaveno localhost, apache se tam totiz nepousti jako dosova konzole ale jako sluzba. Tedy nainstaluj Apache jeho instalatorem cos stahnul z webu, pote otevri ovladaci panely/sluzby a najdi APACHE a dej mu spustit ... apache pak pobezi porad - tj vzdy kdyz pobezi windows a nejen kdyz ho spustis ... konzolova verze funguje v XP vicemene spatne a jesli pouzivas modemovy pripojeni de to tezko. Aby konzolova verze mohla bezet musis mit ADMIN prava ... apache muzes kdykoliv zastavit zase pres sluzby. Dalsi dulezitou podminkou je soubor httpd.conf - myslim ale ze to uz zvladnes, server name direktiva by mela byt localhost ... dyby to neslo ozvi se ... mmc. misto XP doporucuju w2k sou mnohem stabilnejsi ... XPcka nejsou nejlepsi volba pro webdev ... teda to windows vubec ...
mám "Windows eXPerience" a Apache běží OK!
pravdu může mít Lukašík
>chyba bude asi v konfiguraci tvého apache!
-tedy v hlavním konfiguračním souboru Apache
-httpd.conf
Záleží na typu instalačky, kterou jsi použil
-někde to máš už nastavené, tak aby to šlapalo tak jak má
ve vedlejším případě může být chyba daleko jednodušší!!!!
-nemáš PHP.....

btw:
>mmc. misto XP doporucuju w2k sou mnohem stabilnejsi
hm zase záleží, jak kde! nejsou všechny kompy dělané pro XPéčka, na kterých poběží stabilně!!!!!
stejně jako Vidocq
>>ty se taky seres vsude
skoro
>>dybys raci udelal nakej web
Tech uz mam dost a jeden teď dělám...

Jinak co ty tu tvrdíš jsou s dovolením přinejmenším blbosti, páč stačí nakonfignout apache (httpd.conf) spustit jako adresu napsat http://127.0.0.1 nebo http://localhost a už to jede, nevím co tu řešíš... Jinak zdenku kdyz ten apache zapnes co ti napíše? Pokud nějakou chybu mrkni se do error logu a hoď sem tu hlášku, jinak ti asi dost blbě pomůžem, ale woknama to určitě nebude

Lukasik
running...
APACHE ZADOU CHYBU NEHLASI!!!!
v konfiguraci apache to asi pravdepodobne nebude. podle mne je to v nastaveni nejakeho bezpecnostniho prvku win xp (bohuzel jsem neprisel jakýho) mam taky nainstalovanou proxinu ktera ma admninistraci pres web rozhrani na portu 4400 (apache na p. 80) a toto rozhrani neni taky funkcni pritom proxi bezi.
mrkni se zda je něco v error.log
myslite ze je u xp rozdil mezi NECO.EXE a neco.exe jestli jo tak uz mozna tusim o co go (u win 98 je to fuk)

to : lukasik
volne receno jen nebyl nalezen nejaky soubor

nechapu kdyz ma na cd soubor index.php a prekopiruji ho na hd mam najednou Index.php (proste wokna^-^)
error.log
[Tue Aug 01 20:35:02 2002] [error] [client 125.0.0.1] File 'c:\mysql\\share\charsets\?.conf' not found (Errcode: 2)

[Tue Aug 01 20:35:02 2002] [error] [client 125.0.0.1] Character set '#2' is not a compiled character set and is not specified in the 'c:\mysql\\share\charsets\Index' file

ale s fci apache si myslim to nema nic spolecneho

toto zapsal kdyz bezel pod 98
a pod win xp nenapsal nic
v seznam spustenych procesu ale je !
hm, mysql jěště nemáš nakonfglí a jedeš určitě pod phptriad Že:-).
Jestli chceš, pošli ti svoje konfigurační sobory, jestli ti to pomůže....
myslite ze xp mohou mit nejaky bezpecnostni prvek blokujici treba fci webservru?

to :lukasik
>na mysgl jsem se vysr...... mne jde zatim aby fungoval samotny apache pod win xp
jinak jsem napsal ze tento zaznam je z doby kdy to bezelo pod 98 a ne po
prechodu na xp

a kdyz tak mi je posli protoze ja fakt netusim proc v 98 jo a v xp ne skusil jsem to v xp preinstlovat beztak to nemelo zadny efekt
Na to bych se podival, jestli to neni prave firewallem. Kdybys zjistil, ze ji mas zapnutou, udelej si do ni diru na port 80.

Ja apache beham pod win2000 a bez problemu.
U firewallu stačí povolit port na kterým to běží (80 většinou....)
TO : Ondrej Novak >> hele a bezi ti jako sluzba nebo jako aplikace ... ??? zastavam se sluzeb a tim ze to de i v XP bych to tak udelal ... cekam jesli mas stejnej nazor ... PS nejsi ten Novak z ANTHORIE ?
no tak to mam stejny problem...

Apache mi pod XP nechodi, pri spusteni blikne a zavre se....

Coz o to, vice me sere, ze mam 2 systemy a ten druhy jsou milenia... Pod nema apache se spusti (to by bylo v pohode, localhost funguje), ale !!! je v haji php kod, ne ze by ho zobrazil prevedenej, ale on ho nezobrazi vubec!!! a to mne stve....

Nevi nekdo co s tim?
uz mne prestalo resit problem xp a apache
prisel jsem jen na to ze se bill spatne vyspal a proto jsem prepnul na 98.....
wokna jako wokna
je by mne zajimalo proc se jednou zobrazi soubor index.php a jindy je ten sami soubor Index.php a nebo dokonce INDEX.PHP atp...
na to mne napada jen jedna vec jsou to proste wOkNa ^-^
To bude tím že u woken platí:

"AAA" = "aaa";

prostě tam je to samí AAA.html i aaa.html
LUCKYrnik>>Bezi mi to oboji. Nekdy mi spadne sluzba (nebo ji sam vypnu) a kdyz ji nechci spoustet (jsem linej zalejzat do okenka sluzeb) tak si to docasne otevru jako aplikaci. Jinak u me je port 80 zablokovany, tak to mam nakonfigurovany na 9999
Ja sem pod woknous pouzival PinkNet Web Server (maly - kod min nez 100kb), ted mam Linux a Apache 1.3.26 (2ka nebeha s php 4.0.6). Apache se lip konfiguruje a nepada (to bude tim OS).
Alache nepada ani pod Win2000
ja myslim PNWS, ne Apache - von nepada, ale nekdy nejde spustit nebo zkonfigurovat