nové spojení do db ?

Jak vytvořit nové spojení do jiné databáze na jiném db stroji ?
V manuálu pro PHP stojí :

resource mysql_connect ( [string server [, string uziv_jmeno [, string heslo [, bool nove_spojeni]]]])

Takže bych očekával, že :
$nove = "1";
$conn = mysql_connect($server, $user, $pass, $nove);
$select = mysql_select_db($database, $conn);

vytvoří nové spojení paralelně vedle toho, co už mám na jiný stroj. Hodnoty $server, $user a $pass by pochopitelně byly odlišené od těch, které se používají pro přípojení k té první databázi.

Nebo bude lepší, když to celé zabalím do jedné funkce, která interpretuje proměnné pouze uvnitř sebe samé a výsledek budu vracet pomocí return $promenna; , kterou pak zobrazím na místě, kde to požaduji ?
Pak provedu na druhém db serveru dotaz do databáze, vytahám si tam potřebné údaje (link na obrázek a text) a hotovo. Přitom mi ale zůstane aktivní spojení s první databází.

Je to tak, jak jsem napsal ?
no ten parametr 4. paramter je jenom pro pripad ze prvni tri parametry jsou identicke s jiz otevrenym spojenim, coz se tebe asi netyka. takze proste:
$conn1 = mysql_connect($server1, $user1, $pass2);
$conn2 = mysql_connect($server2, $user2, $pass2);

nevyhoda toho kdyz mas otevreny 2 spojeni je v tom ze musis u vsech prikazu uvadet i resource - napr. mysql_query($query,$conn1).
anebo muzes proste nejdriv otevrit to prvni, udelat co potrebujes, zavrit, otevreit druhy...
myslim ze prvni varianta je praktictejsi, ale mozna je lepsi si pak udelat vlastni funkce nebo tridu pro praci s databazi, protoze psat vsude odkaz na globalni promennou je trochu vopruz.