Nastavení práv v MySQL db

Zdravím!

Pročetl jsem si dokumentaci a různé helpy, ale moc z toho moudrý nejsem … . V podstatě mi jde o toto: …. samozřejmě využívám mysql db na tomto serveru.

Na stránkách mají čtenáři možnost se zaregistrovat. Fajn, to funguje. Současně jim však chci nabídnout možnost zrušení jejich registrace a změnu registračních údajů. Potřebuji jim tedy současně s registrací nastavit odpovídající práva (insert, update, select a delete). Mysql na to používá dost divný tabulky a já se v nich nevyznám, natož abych poznal jaký sql příkaz použít … :-). A to je zřejmě ten problémek. Jak jim nastavit tato práva? Insert a select jsou běžně nastavená sama, ale delete a update je zřejmě potřeba nastavit. Dočet jsem se, že příkaz grant sice funguje, ale výsledek je čistě iluzorní. Je tedy asi potřeba zapisovat do tabulek v db mysql. Jak říkám, to je ten problém.

Nebo nějak natavit práva na celou databázi pro všechny uživatele, to by bylo ideální, jen jestli to jde. Všichni uživatelé budou mít stejná práva … . Neexistuje třeba nějaký ČESKÝ manuál k této problematice?

Zkoušel jsem se v tom hrabat, hodně hrabat, snad jsem nic nezničil … :-)

Jinak díky za rady ohledně cookies. Někdo z vás mi nedávno nabízel, že mi něco pošle z jeho CD, jednalo se o nějaký zdroják. Kdyby si dotyčný vzpomněl – paskal2@post.cz , já si nevzpomenu :-)

Díky

A potřebuju to vychytat do víkendu, snad to není nic složitého :-)
<HTML>to co pises vubec resit nemusis, no ... tady ani nemuzes

ono to ale neni ani vhodne nechavat autentizaci v aplikaci na databazi ... aspon v beznych webovych vecech urcite ne

jen si vytvor nejakou tabulku uzivatelu, kde budou i otisky jejich hesel a pak na zaklade zadanych udaju a teto tabulky provede autentizaci sama aplikace</HTML>
Ale, uživatel se normálně přihlásí a pak může změnit svoje nstavení ... když ho však chce uložit nebo smazat query se neprovede, z databáze to nesmaže ..

aplikace přihlásí .. to je viz výše