Jakou knihu o PHP pro začátečníky mi doporučíte?

Nazdar bazar,
nedávno jsem se naučil HTML, ale jak se tak dívám, tak to asi nestačí. (podle toho taky vypadá má stránka - cosmos.wz.cz) Tak bych se chtěl zeptat, jestli neznáte někdo nějakou knihu o PHP pro úplný začátečníky. Všem co mi poradí předem moc děkuju.
No pro zacatecniky asi urcite kniha PHP od koska... nevim ted jak se to presne jmenuje, ale pokud je tam v nazvu PHP a je to od koska, je to ona... pro zacatecniky rozhodne nejlepsi...
php programujeme profesionalne.... zkus to koupit pres net, pred rokem to stalo 500 .... dostanes k tomu i cd s instalem serveru,php a mysql, a taky tam mas vsechny scripty uz udelany.
knizka je vazne dost dobra, naucite te php od echo dal, ale obcas mi vadi, ze to je opradvu spise pro zacatecniky. samotne php je vicemene tak polovina knihy...
Existuje PHP pro úplné začátečníky /taková červeno-zelená/ za cca 170,-Kč, ale nic v ní není.

PHP od Jiřího Koska je považována za jakýsi standard mezi tvůrci stránek v php, pro mně ale nikoli, nijak mne nenadchla. Obsahuje sice užitečnou referenční příručku, ale příklady, na kterách jsem se měl něco naučit mi spíše motaly hlavu díky používání ODBC_connect apod...

Další knihu, kterou znám je "PHP programujeme profesionálně" nebo tak nějak, taková červená cca 490,-Kč, dobrá kniha s praktickými ukázkami, ale k srdci mi nějak nepřilnula tak jsem ji střelil do anikvariátu a pořídil si "PHP a MySQL, rozvoj webových aplikací", která je pro mně ideální. Nejenže obsahuje slušný popis PHP a praktické ukázky, ale velice slušně a podrobně je v ní popsána i práce s MySQL databází (cca 180 stran). Seznámi Tě s objektově orientovaným programováním (až z této knihy jsem toi poprvé pochopil), generováním obrázků pomocí GDlibrary, jsou tam statě o bezpečnosti o tom jak vytvářet velké projekty pomocí PHP a MySQL atd. Cca 720 listů (1440 stran) textu + doprovodné CD s Apache, MySQL a PHP + kódy všech příkladů z knihy, popis instalace Apache, MySQL a PHP v různém prostředí. Cena 690,-Kč, já ji koupil za 586,50 Kč v Librexu, kde mají každý čtvrtek slevu 15% (alespoň v Ostravě, jestli i v jiných městech, to nevím...).

Je, ještě jsme zapomněl. pro začátečíka velice dobrá kniha (s tou jsem začínal já) je "PHP4 učebnice základů jazyka" od Jiřího Brázy, nakladatelství GRADA. Ta poskytne dobrý základ a byl jsem s ní spokojený. Když jsem si k tomu stáhnul nápovědu k PHP a MySQL (obojí ve formátu windows helpu), většinou to stačilo.

Hodně jsem se taky naučil rýpáním se v cizích kódech při snaze pochopit jak fungují, cenným zdrojem pro mne byly taky různé modifikace php-nuke.
Mam doma 3 knizky:

PHP -- tvorba interaktivních internetových aplikací (J. Kosek)
- tu jsem cetl jako prvni a jen prvni cast o zakladnich syntaktickych konstrukcich, ted ji vubec nepouzivam, je navic zastarala (PHP3)

PHP programujeme profesionalne (Castagnetto, Rawat, Schumann, Scollo, Veliath)
- pomerne zdarila kniha, kdyz prehlednu chyby v prekladu a nekterych zdrojacich, obsahuje vse od zakladnich konstrukci az po pokrocile, ovsem nektere veci v ni taky nejsou (napr. prace se sessions je tam popsana nedostatecne)

PHP a MySQL rozvoj webovych aplikaci (Welling, Thomson)
- tuhle knihu jsem si koupil nedavno za 700, - Kc a musim rict ze to byla moc dobra investice, tato kniha me nadchla. Je kvalitne napsana, kvalitne prelozena a venuje se VSEM dulezitym tematum ohledne PHP. Navic obsahuje spoustu dobrych rad ohledne optimalizace kodu, ruzne "figle", ukazkove aplikace apod., proste velmi kvalitni knizka.
Jestli nekdo uvazujete o koupi dobre knihy o PHP, nevahejte a podivejte se po teto - rozhodne nebudete zklamani.

A samozrejme nezbytnou veci je originalni PHP manual, ovsem ne k uceni, ale ke skutecnemu programovani, jako referencni prirucka. Navic kdyz si stahnete vylepsenou verzi puvodniho manualu (http://weblabor.hu/php-doc-chm/), najdete zde spoustu uzitecnych postrehu od programatoru.
http://www.php.net/distributions/manual/php_manual_cs.chm
Re X

tak z toho se naucis vse
www.kosek.cz
2 Jarda: Seriózně, či ironicky?

Btw. Poprvé vidim někoho, kdo má stejnýho providera jako já;-)...
no ja mam akorat porgramujeme PHP profesionalne a to my staci(lo) zbytek uz jen hledam na netu:).
moje slova, lukasiku :o) programujeme profesionalne, tohle forum a php_manual_cs.chm... nic jineho jsem zatim shanet nemusel. ale taky jsem dleouho po nicem noven nedival... mel bych.