Soubory

Měl bych dotaz týkající práce seoubory. Nemám totiž zkušenost, jak to chodí na servru.

Mám formulář, který mi uploaduje nějaký soubor. Jak jsem zjistil, uploadované soubory se zkopírují do /home/tmp/ a v proměnné se mi vrátí název toho souboru. Abych ho dostal k sobě, tak dám copy($from,$to).

Mno a můj dotaz je tento:
1) Mám to pak po sobě smazat, nebo se to maže samo jednou za čas (asi by bylo rozumné to smazat).
2) Je tohle obvyklý postup uploadu souborů pomocí formuláře, nebo se to dělá jinak.
3) Dá se nějak odfiltrovat typ souborů (tag <input> to v sobě má, ale prej to prohlížeče nepodporují), třeba jen na obrázky.

Mno a pokud se ptáte na co to potřebuji, tak dělám uživatelský prostředí pro webovou galerii a potřebuji, aby se tam mohly ty fotky dostat takhle (a uživatel se nemusel starat o ftp a o to kam je nakopírovat).

Dík za názory a odpovědi
no takze:
1) soubor nemaz protoze se ti to uklada jenom do docasneho adresare a on se potom sam smaze
2)je tohle obvykly upload souboru pokud ho chces uploadovat pres web rozhrani ale neni obvykli pouzivat fci copy() ale move_uploaded_file() alr to viz manual
3) no odfiltrovat zalezi jak to myslis aby se ti v tom okynku neukazal ureny typy souboru tak to myslim ze nejde ale de to potom omezit pomoci PHP ty soubory jenom ho rozdeli napr pomoci fce explode() na dva rezce oddeleny teckou

jinak po uploadu souboru pouzivej promeny $_FILES
jinak ja osobne preferuju FTP upload pomoci PHP prijde mi lepsi ale je to vec nazoru
Díky, díky.
Díky za move_uploaded_file a za proměnnou $_FILES
Já ten můj postup vydedukoval tak, že jsem se podíval, co mi dává proměnná toho formulářového prvku a v ní jsem našel cestu do toho TMP.
Já bych také preferoval FTP upload pomocí PHP, ale bojím se, že to neřeší můj případ. Potřebuji totiž udělat prostě webové rozhraní pro uživatele a tohle byl jedinný způsob, který mě napad, jak od něj dostat ty soubory. Líbilo by se mi sice něco elegantnějšího, než klikat do x okýnek soubor po souboru, ale jak říkám, nic jiného mě nenapadlo.
Tak jsem si pročet manuál a už je mi to jasné s tím, jak se zachází s uploadovanými soubory. Dík tedy za nastartování :-)