Instalace php !!!!!!!!!!!!!!!!

potřeboval bych nainstalovat PHP,Apache,"MyslQ"
není někde na netu jeden balík stím vším najedno????
http://prdownloads.sourceforge.net/phptriad/phptriad2-2-1.exe?use_default=cesnet ale jeste nez to stahnes se rozhlidni jesi tam neni novejsi verze
nebo zkus www.php.sk
pdo sekcí download je balíček PHP Home Edition. Tam je vše...
Máš ale doufám instalované IIS (Internet Information Server) ?
IIS? IIS bych neinstaloval uz jenom proto, ze smrdi microsoftem...
Stáhni si to každý zvlášť, já taky nejdříve používal tu PHPtriádu, ale instalovat každý zvlášt není nic těžkýho, pokud se v tom trošku vyznáš, pokud vůbec ne, tak je opravdu lepší PHPtriád
Mno pokud umis trochu anglicky, tag se f tom fakt vyznas, je to fsechno dobre zdokumentovany....
Poslyš,Roote,ty my chceš říct,že si můžu instalovat PHP na Windows bez toho,že bych instaloval IIS?To by mě zajímalo jak to jde.Tedy ne že bych si myslel,že to jde. :-)
(Jestli jste to jěště nepoznali,tak já jsem začátečník)
Ano, opravdu to jde, ja mam na svim PC PHP, je spousta jinych HTTP serveru pro windows, nez IIS, mrkni treba na http://www.apache.org , to pouzivam ja a jsem spokojenej...
IIS já nesnáším už podle toho jak šlape na Internetu. Zkoušel jsem jeho odlehčenou verzi PWS a na něm se mi nepodařilo rozchodit PHP.
Ať žije Apache. To je něco jiného. Je výkonný, multiplatformový a hlavně zadarmo.
Jinak alternativní servery. Sambar Web Server, český Pinknet Web Server, a jiné.


Tomík.
Stahni si EasyPHP treba z www.downloads.com
když utevřu nějaký soubor *.php tak se ti to otevře a pak hned zavře....:-(
?
To jako v čem? Akorát se otevře preprocesor PHP ten vezme php soubor, přeloží, vypíše výsledek a zavře se.
To myslíš jako že to otevře, nepřeloží a zavře? Tak buď máš špatnou verzi PHP, nebo PHP žádný soubor nenašel.

Jinak nevím co myslíš ???

Tomík.
když otevřu z hardisku soubor třeba index.php tak se mi nic nestane jen mi problikne okno...chapete?
Tak jsem si nainstaloval EasyPHP,díky za tip Larryonove .
Teď se cítím jako "velkej machr",dost na to,abych mohl ostatním radit.
Takže Kašpy :
1)PHP takhle nefunguje.Funguje tak,že server mu předá soubor s nakonfigurovanou příponou(většinou *.php)a po přeložení si ho zase vezme zpátky a pošle na klientský počítač.
2)Nyní si tudíž musíš instalovat web server,na běžném PC samotné PHP neběhá.Pokud používáš Windows,zkus jít do nabídky Přidat či odebrat součásti Windows.Vlož instalační disk a doinstaluj "Internetový informační server".V Administrative tools v nabídce programy ti přibude položka Internet Service Manager.Jdi do Aplikací a jejich konfigurací a namapuj cestu k PHP4isapi.dll nebo PHP.exe To platí,pokud máš vyšší verzi než 3.Možná bude ale jednodušší přejít k bodu 4 :-)
3)Jestli tam nemáš IIS ale PWS přejdi rovnou k bodu č.4
4)Nejlepší web server je asi Apache.Stáhnout si ho můžeš z http://www.apache.org ,tedy respektive z nějakého českého mirroru,ale to ti tam vysvětlí(Download from your nearest mirror...)Ještě ho musíš nakonfigurovat pro práci s PHP-v konfiguračních souborech Apache jsou jasné vysvětlivky.
5)Pokud už Apache nebo jiný web server máš a to předpokládám,v prohlížeči zadej název tvého serveru.Například,pokud jsi ho nakonfiguroval jako localhost,zadej http://localhost a zobrazí se ti výpis tvého pracovního adresáře nebo rovnou počáteční stránka podle konfigurace(většinou index.php,index.htm ...)K jiným souborům na disku bude mít Apache přístup jen když nakonfiguruješ aliasy.
6)Pokud jsi už asocioval příponu .php a teď to chceš vrátit zpět,spusť Editor registru (Start-spustit-regedit) a v HKEY_CLASSES_ROOT odstraň klíč .php

7)Všechny informace zde jsou bez záruky.Jestli se v tom Kašpy nevyznáš,stáhni si nějaký plně nakonfigurovaný komplet,jako je EasyPHP
:-)
2Brabi: PHP je samostatný a lze ho použít i samostatně. Zkus příkazový řádek, najeď do PHP adresáře a zadej "php.exe soubor.php" a vyjede ti výsledek.

2Kašpy: PHP je příkazový interpret a používá příkazový řádek. Pokud pouštíš PHP z Win, tak se ti to problikne - Spustí, přeloží, ukončí, zavře okno.
Pokud chceš používat naplno PHP, tak je dobré mít web server.

Tomík.
Doporucuju pouzit OpenSA http://www.opensa.org/ jedna se o velice pekny server zalozeny na Apache. Obsahuje podporu pro PHP, ASP a hlavne SSL, coz se moc casto nevidi. Vse je pripravene pro Win32, bez problemu se samo nakonfiguruje. Na zkouseni PHP na Win32 je to idealni vec. Nakonec konfiguraky lze vzdycky doeditovat rucne k obrazu svemu ;-)

Moti
Webowej server jedine apache a na nej PHP, k tomu MySQL, pripadne PgSQL, nejlepsi to cely na linuxu...
Heledte, kdyz nainstaloval sem si nejnovejsi verzi Triada a mam problem se zobrazováním výchozího dokumentu,
kdyz dam //server/adresar tak stránka nenalezena a kdyz tam pridam index.php tak v poho...
nevi nekdo proc to delá?
a kde bych to mohl opravit? Dělalo to už po čistý instalaci, předtím sem měl starší verzi a v pohodě. Tak nevím...
nastaf to v httpd.conf...
Jinak nejlepsi je si fsechno rucne zkompilovat :-)
to uz mam
Ahoj, takže jestli jsem to tady všechno správně pochopil, pak - pokud chci na svem webu používat cokoli s *.php, pak na něj musím nejdřív nainstalovat něco jako PHP balík (to - jak vyplynulo - udělám jednoduše tak, že přes ftp si to pošlu do svý složky, třeba na webzdarma, a tam spustím instalaci) , kterej mi to všechno bude obsluhovat, ju? Tyhle věci se daj sehnat na adresách, které tu všichni tak bravurně pálíte. Až mám všechny tyhle věci z krku, můžu se teprve pusit do něčeho, co mi to slavný PHP využije, ju?
Tak to je teda nářez! Nemůžete mi někdo poslat nějákej návod, abych vůbec pochopil, jak to konfigurovat atd. Ne že bych byl blbej, ale vidím to poprvé v životě.
Jo&jestli chcete, byl bych rád, kdybyste se koukli na stránky http://igrala.wz.cz a řekli mi, co mám udělat jinak etc. Každej totiž jen žvaní a nikdy nic neudělá. To mě sere.
To není PHP balík, ale Web Server.

V případě PHPTriadu je to WebServer Apache s podporou PHP a databáze MySQL.

Tomík.