Na svém počítači se mi podařilo nainstalovat "Nukeho" server. Funguje bezvadně. Chtěl bych ho "hodit do netu", ale jsem asi blbej. Poradí někdo?
když už, tak redakční (portálový) systém PHP-Nuke, Francisca Burziho. Žádného pana Nuka neznám.
Poradit ? Nahrej to na web přes FTP, přečti si install.txt a hotovo. Nevím co jiného chceš poradit.
ale bejt tebou bych ho neprovozoval na tomhle hostingu... nerozchodis ho tady od verze PHP4.3
Proč se zde nedá nainstalovat PHP-nuke?
tiez pouziva PHP-NUKe (teda rozbieham na tom stranku) a potreboval by som poradit. V clankoch sa da nastavit v akom jazyku sa dany clano zobrazi alebo vo vsetkych jazykoch. Nieco podobne by som potreboval aj do DOWNLOADU ale kedze som zaciatocnik (total) tak sa mi to nepodarilo
prosim o pomoc. Dakujem
A máš je nainstalované zde???!!!!
A proč by se tady PHP-NUKE nedal používat ? Co jsou to za kraviny ?
Máš ho zde nainstalovaný? Mě to hlásilo spoustu hlášek již při instalaci. Doma mi běží v pořádku.
Doma je ale doma. Já ho doma taky rozběhal bez problému a to jsem si nastavil heslo i tabulku do databáze jako mám na serveru aby se to co nejmíň lišilo případně jsem měl doma něco jako zálohu.
Ale zajímalo by mě jak je zde nastaven php a mysql, abych si to udělal doma, a kdyžtak opravil zdrojáky php-nuka.
PS: jak je nastavený tento server? (kdyžtak prosím i s popisem jak si to udělat doma, jsem začátečník a doma používám phptriad /jednoduché/)
s triadem si to těžko nastavíš přibližně jak je to tady.
Jestli chceš ale zjistit, co všechno tady je a není povoleno atd., udělej si stránku a na ní :
<?
phpinfo();
echo "<hr />\n";
print_r (get_loaded_extensions());
?>
A měl bys dostat přehled o tom, co tady běží a neběží.
To Ti ale u Nuka moc nepomůže. Já na něm fakt nevidím nic těžkého.
Mít správně nataveny údaje pro připojení k databázi, název databáze, povolit určitým souborům, popř. adresářům zápis a to je vše. Nic víc, nic míň. PHP-Nuke je plné noticek a warningů, ale ty jsou tady vypnuty.
Další, co tam občas blbne, je setlocale("LC_TIME", ...), kde nemají být ty uvozovky.
Já když něco doma dělám, mám defaultně zapnuto E_ALL pro hlášení chyb a doporučuji to každému, ale to by Tě pravděpodobě jako začátečníka (ačkoli já taky nejsem žádný big boss) odradilo hodně rychle od používání PHP-Nuka.
Normálně sem toho Nuka copni, zkus si s tím chvilku hrát a když nic, hoď sem link a někdo Ti pomůže. Já už instaloval Nuka několikrát.
Ale jak vidím, přeorientoval ses na PhpRs
No ten phpRS je českej a hlavně jednoduchej.
No ale mám zde více webů, tento bude/je zaměřenej na aikido, ale mé další stránky jsou wenca.mysteria.cz, kde běží no spíš kulhá php-nuke, dále experimentuju s post-nukem na aiki-webzin.wz.cz (no prostě samé php a mysql.
Warning: file_exists() [function.file-exists]: Unable to access themes/DeepBlue/modules/News/index.php in /3w/mysteria.cz/w/wenca/index.php on line 46
Tak mi to hází tuto hlášku - je pěkná blbost kam ukazuje ta adresa > existuje adrasa themes/DeepBlue ale dál není už nic, pak existuje adresa > modules/News/index.php. No a v idex.php na řádce je ten příkaz file_exists() s adresou a nějakými proměnými.
?Co mám dělat? kazí to stránku (i když funguje php-nuke)
<HTML>http://wz.cz/pp.html?2#4
je to novinka od verze 4.3.0, nevim co tim chcou dokazat ale ber to jako fakt</HTML>
Zjistil jsem že pomáhá dát před file_exists() z@vináč. (chytře jsem vyhledal ve fóru).
Může mit o někdo vysvětlit co se děje v php, když dám ten z@vináč?
dík
PS: dík za odkaz (ale není klikací :( nevadí). takže schová hlášení, ale chyba je pořád v php-nuku, nebo ne.
Teď jsem celej zmatenej, u mě doma na localhostu to běhá bez hlášení chyb? (že by jiná verze php?)
Další chyba:
> Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /3w/mysteria.cz/w/wenca/header.php:32) in /3w/mysteria.cz/w/wenca/modules/Forums/auth.php on line 50
na té řádce je:
> setcookie("LastVisita", $value, $time);
na stránká webzdarma (http://wz.cz/pp.html) se píše:
> Warning: Cannot modify header information - headers already sent -- Použití funkce header(), setcookie() atp. předcházel výstup kódu stránky. Protokol HTTP vyžaduje, aby byly všechny hlavičky odeslány před prvním výstupem. Součástí chybové hlášky je, v kterém souboru a na kterém řádku výstup začal.
to znaméná, že mám tu řádku smazat? nenaruším chod fóra? nebo se to dá opravit jinak?
> ale není klikací
v tom jsem asi sobec, v mem browseru na to staci doublekliknout levym a pak singleklik prostrednim (galeon kdyby te to zajimalo)
odkazy bych tu mohl povolit, to je pravda, ale dnes uz ne, nekdy jindy
> to znaméná, že mám tu řádku smazat?
nepochopil, musi to byt vypsano jeste pred zacatkem stranky, tj. to co je v /3w/mysteria.cz/w/wenca/header.php na radku 32
> Může mit o někdo vysvětlit co se děje v php, když dám ten z@vináč?
ses pekne liny cist :(
akorat to chyby/varovani nebude vypisovat do stranky, tot vse
dlho som tu nebol tak som nemohol odpovedat, ten PHP-NUKE nemam na tomto webe, potreboval by som poradit s ... ked sa napise clakon tak mi dni clankov vypisuje po anglicky a vsetko ostatne je SK uz som pozeral aj LANG subory ale tam to je tiez po SK. ako to nastavit . prosim. mam to na stranke www.zoneg.net ciao
Já už nevím, kde se to nastavuje, ale zkus se mrknout na to themes a hledat date("l d.m.Y") a změnit to na :
$dayname = array("0" => "neděle", 1" => "pondělí" atd. až do "6" => "sobota");
echo $dayname[date("w")]." ".date("d.m. Y");
Pravděpodobě to nebude v nastavení jazyka.