Editor

Existuje nějaký editor s vestavěným prohlížečem PHP? Moc by mi to pomohlo.

Zkoušela jsem sice na svůj počítač nainstalovat Apache a Php, ale nějak se mi to nepovedlo. Návštěvní kniha, která na webu normálně funguje, mi doma nešla. Čím to může být? Kde jsem udělala chybu?
Pokud doma nezprovozníš php, tak se ti žádný skript ani zpracovat nemůže. To se potom není co divit :-)

Můžeš si nainstalovat Apache + PHP sama, ale jednodušší máš stáhnout si PHP triádu - vše je v jednom a nemusíš téměř nic nastavovat, instalace to provede za tebe. Najdeš ji např. na http://www.php.sk/download.php pod "PHP Home Edition 2.2.7 for Windows" buď jako online nebo offline insatlaci.
Tu trojinstalaci Apache, MySQL a PHP bych taky doporučoval... ale o žádném takovém prohlížeči nevim....
Prohlížeč nemůže zpracovat skript sám o sobě, musí stejně php využít. Jestli ke zprovoznění php je nutný webový server je už druhá otázka. Já myslím, že je, ale třeba to jde i bez něj :-)
imho nutnej neni, ale ja bych ho vrele doporucoval...
(php rozchodis i jako command line, viz treba cli verze, ale apachovo modul je proste apachovo modul :-) )
no... ehm... pokud si dobre vzpominam tak PHP zadny server nepotrebuje..

Doporucuji: Coldmind Hydra PHP v1.7 (je to napr na stahuj.cz myslim)
je to freeware...
pouzivam ho misto poz. bloku.. ma zvyrazneni syntaxe a interni PHP viewer...

takze staci mit na disku nekde PHP.. pak si k nemu nastavis cestu a je to..
nemusis mit ani nastaveny document root...

hydra rekne PHP vse potrebne za tebe :)
Tak se omlouvám, o webových serverech toho zas tolik nevím a jen jsem něco plácnul. Kdybych nebyl líný a trochu popřemýšlel, tak by mi asi došlo, že php je samostatný program (jestli to zase nenazývám špatně) :-)

Smysl mé předešlé odpovědi byl ale v něčem jiném - v tom, že samotný editor (se sebelepším inner viewerem) bez php nic nesvede.
jste dementi
ano.. i ta hydra samozrejme potrebuje CGI verzi PHP
No vsichni tady maji pravdu,musis mit nainstalovane php jinak ti internal viewer fungovat nebude....jinak ti doporucuji PHPed..je dobrej...ale stahni si z php.sk Home edition Php...jinak je ti phped docela na nic....
PHP jde i bez serveru pomoci PHP editoru, kde zadaš cestu k php programu, napíšeš skript a příkazem "run" ho spustíš.
PHP Editor je vhodný pro začátečníky a ti co chtěji experimentovat. Jenže se najedná o plnohodné PHP využití. Tyto editory totiž neumí pracovat s některými systémovými proměnmi - třeba $HTTP_ADDR,...
Pokud někdo chce použít PHP naplno, je dobré nainstalovat web server a nastavit podporu PHP.

Tomík.